۵ دلیل برای خرید دنا پلاس توربو شارژ

بروزرسانی در: سه شنبه 14 خرداد 98 ساعت 06:57
5 دلیل برای خرید دنا پلاس توربو شارژ

دنا پلاس توربو محصولی جدید از خانواده دنا به شمار می‌رود که ضمن بهره‌مندی از طراحی زیبا، امکانات رفاهی متنوع و تجهیزات ایمنی مناسب به یک پیشرانه توربوشارژ قدرتمند نیز مجهز شده است و در رنج قیمتی خود می‌تواند اغلب انتظارات شما از یک سدان خانوادگی را برآورده کند.

شرایط فروش دنا پلاس اتوماتیک

دنا سومین خودروی ملی ایران‌خودرو بوده که در واقع فیس‌لیفت سمند محسوب می‌شود. شرکت ایران‌خودرو اولین بار دنا را در سال ۱۳۹۰ و طی مراسمی به همگان معرفی کرد و پس از کمی تأخیر سرانجام در سال ۱۳۹۳ به بازار کشورمان عرضه شد. تقریبا دو سال پس از ورود دنا به بازار، ایران‌خودرو اعلام کرد که پروژه به نام X409 را برای طراحی و ساخت یک نمونه ارتقا یافته از دنا به «نام دنا پلاس» آغاز کرده است. دی‌ماه سال ۱۳۹۵، دنا پلاس در کنار پژو ۲۰۷ صندوق‌دار رونمایی شد؛ خودرویی که در مقایسه با دنا معمولی، تنها از نظر ظاهری تغییر کرده بود و در بحث مشخصات فنی، هیچ فرقی با آن نداشت. نهایتا دنا پلاس هم از تابستان ۹۶ وارد بازار شد و همانند برادر بزرگ‌تر خود توانست فروش نسبتا خوبی را تجربه کند. این تجربه‌های خوب برای ایران‌خودرویی‌ها، انگیزه‌ای شد تا نسبت به طراحی و ساخت نسخه‌های دیگر دنا هم پرداخته و خانواده محصولات دنا را روزبه‌روز گسترش دهند. خودرویی که در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی نقاط قوت و مزایای آن بپردازیم، دنا پلاس توربو است که در حال حاضر آخرین نمونه از خانواده محصولات دنا محسوب می‌شود. در ابتدا قصد داریم، قبل از پرداختن به مزایای دنا پلاس توربو، نگاهی به تاریخچه و همچنین مشخصات کلی این خودرو بیندازیم.
پروژه تولید نسخه توربوشارژ موتور ملی به دهه ۸۰ شمسی بازمی‌گردد. پروژه‌ای که اولین محصول آن، با همکاری یک شرکت آلمانی در سال ۱۳۸۷ رونمایی شد، ولی پس از ورود اولین مدل‌های سمند مجهز به موتور ملی در سال ۱۳۸۹ و هم‌زمانی آن با تشدید تحریم‌ها، تولید نسخه توربوشارژ آن کمی به تأخیر افتاد. در طی این سال‌ها خبری از پروژه موتور ملی توربوشارژ نبود تا در اواخر سال ۱۳۹۴، شرکت ایران‌خودرو سمند سورن را با موتور توربو به‌عنوان مدل‌های ۱۳۹۵ روانه بازار کرد. خبر این اتفاق در محافل خودرویی ایران، سروصدای زیادی به پا کرد ولی با توجه به بروز مشکلات موتوری فراوان برای خریداران سورن توربو ازجمله خراب شدن تیغه‌های کمپرسور یا ذوب شدن سر سیلندر به علت دمای بالا، در عمل این پروژه ایران‌خودرو شکست‌خورده محسوب می‌شد تا حدی که در حال حاضر نیز تولید سمند سورن توربو به تعداد بسیار محدودی انجام می‌گیرد.

دنا پلاس توربو

ایران‌خودرو در شرایطی که از خرابی‌های موتور توربوشارژ سمند سورن درس‌های خوبی گرفته بود، در زمان تولید موتور دنا پلاس توربو نسبت به رفع برخی ایرادهای آن اقدام کرد. از جمله این موارد می‌توان به تعویض پیستون‌ها با نمونه‌های مستحکم‌تر و تراکم پایین، طراحی مجدد محفظه احتراق و سر سیلندر، طراحی منیفولد اگزوز مناسب برای موتور توربو و استفاده از سوپاپ‌های سدیمی برای بهبود پرفورمنس موتور اشاره کرد. در یک جمع‌بندی تغییرات این‌چنینی باعث شده تا پیشرانه دنا پلاس توربو در مقایسه با سورن توربو، عملکرد بهتری داشته و تا حدودی خرابی‌های کمتری را برای صاحبان خود به همراه داشته باشند. در ادامه مطلب، پس از معرفی مشخصات فنی این خودرو، به بررسی مزایا و نقاط قوت آن پرداخته و همچنین دلایل منطقی برای خرید دنا پلاس توربو را برای شما عزیزان مطرح خواهیم کرد.
دنا پلاس توربو از همان موتور ملی معروف به EF7، البته نسخه مجهز به توربوشارژر استفاده می‌کند. این موتور ۴ سیلندر خطی ۱.۷ لیتری بوده و ۱۵۰ اسب بخار قدرت در ۵۵۰۰ دور در دقیقه و ۲۱۵ نیوتن‌متر گشتاور در ۴۸۰۰ دور در دقیقه تولید می‌کند. توان خروجی پیشرانه این خودرو به کمک یک گیربکس ۵ دنده دستی به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. با این مشخصات فنی، شتاب صفر تا صد دنا پلاس توربو تقریباً معادل ۱۰ ثانیه است و حداکثر سرعتی برابر با ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت دارد. دنا پلاس توربو با داشتن ابعادی برابر با ۴۵۵۹ میلی‌متر طول، ۱۷۲۰ میلی‌متر عرض، ۱۴۶۰ میلی‌متر ارتفاع و ۲۶۷۱ میلی‌متر فاصله محوری جز سدان‌های سایز متوسط دسته‌بندی می‌شود. طبق اعلام سایت رسمی ایران‌خودرو، موتور دنا پلاس توربو استاندارد آلایندگی یورو ۴ داشته و مصرف سوخت آن در حالت ترکیبی ۷.۹ لیتر به ازای هر صد کیلومتر ذکرشده است.

۱ – پیشرانه توان‌مند

دنا پلاس توربو

در میان خانواده خودروهای ملی اگر سورن توربو را به خاطر مشکلات فنی زیادش حساب نکنیم، دنا پلاس توربو قدرتمندترین مدل محسوب می‌شود. همان‌گونه که در بخش معرفی کلی خودرو نیز ذکر کردیم، دنا پلاس توربو به یک پیشرانه ۱.۷ لیتری توربوشارژ با ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن‌متر گشتاور مجهز شده است. در این رده قیمتی اگر بخواهیم دنا پلاس توربو را با سایر هم‌رده‌های خود مقایسه کنیم، بدون شک پیشرانه این خودرو می‌تواند برگ برنده بزرگی برای آن محسوب شود. به‌طورکلی، با خروجی‌های بسیار خوبی که به لطف استفاده از توربوشارژ در این خودرو وجود دارد، شما هیچ‌وقت پشت فرمان آن احساس کمبود قدرت نخواهید کرد. یک نکته مثبت دیگر در مورد پیشرانه دنا پلاس توربو این است که صدای آن در مقایسه با EF7 بدون توربوشارژ بسیار کم‌تر شده و مخصوصاً در سرعت‌های بالا، این موضوع کم‌تر شما را آزار خواهد داد. البته این پیشرانه از ایرادهایی نیز برخوردار است که در مطلب دلایل نخریدن دنا پلاس توربو به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

۲ – طراحی کابین 

دن پلاس توربو

فضای کلی کابین دنا پلاس توربو از تفاوت بسیار کمی با سایر اعضای خانواده دنا برخوردار است و طراحی خوب و جدید اجزای آن تا حدودی باعث می‌شود متریال بی‌کیفیت استفاده‌شده در ساخت آن‌ها را از یاد ببرید. طراحی داشبورد دنا پلاس توربو شباهت بسیار زیادی به هیوندای سوناتا YF دارد؛ برخی کارشناسان از این مورد به‌عنوان یک ایراد بزرگ یاد می‌کنند، ولی اگر کمی خوش‌بینانه به این موضوع نگاه کنید می‌توان این مسئله را به فال نیک گرفت و طراحی داشبورد دنا پلاس توربو را زیبا و مدرن دانست. طراحی زیبا داشبورد این خودرو در کنار طراحی فوق‌العاده کنسول مرکزی، زیبایی‌های کابین دنا پلاس توربو را دوچندان کرده است. دو دریچه ورودی هوای کنار صفحه‌نمایش لمسی خودرو طراحی خوب و هماهنگی باهم دارند و نهایتا، فرمان چرمی دنا پلاس توربو با دوخت متضاد قرمزرنگ، توجه همه را به خود جلب می‌کند. لازم است یادآور شویم که کابین دنا پلاس توربو چندان هم بی ایراد نیست که در مقاله دلایل نخریدن این خودرو، به آن‌ها هم خواهیم پرداخت.

۳ – امکانات و تجهیزات مناسب

دنا پلاس توربو

شرکت ایران‌خودرو برای این‌که بتواند دنا پلاس توربو را به رقیبی سرسخت برای سایر خودروهای هم‌رده خود تبدیل کند علاوه بر تقویت توان فنی، امکانات و تجهیزات فراوانی را برای این خودرو در نظر گرفته است که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مواردی همچون سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، کانال تهویه برای سرنشینان عقب، مانیتور لمسی با قابلیت پخش فایل‌های تصویری، تلویزیون، نویگیشن (GPS)، سیستم پاسخگویی به تلفن همراه با بلوتوث موبایل، فرمان مجهز به کلیدهای کنترلر، بلندگوهای جلو و عقب، تیوتر، صندلی ۸ جهته برقی راننده (در چهار محور افقی، عمودی، زاویه نشیمن‌گاه و پشتی صندلی), صندلی ۶ جهته برقی سرنشین جلو (در سه محور افقی، زاویه نشیمن‌گاه و پشتی صندلی)، تودوزی مخمل صندلی‌ها، آینه‌های جانبی برقی راهنما دار و تاشونده اتوماتیک، پاور ویندوز، شیشه‌های سولار (ضد اشعه خورشید)، چراغ جلوی LED و لامپ طرح نئون، چراغ روشنایی در روز (دی لایت)، چراغ مه‌شکن عقب و جلو، کروز کنترل، دوربین دید عقب، سیستم کنترل بخار بنزین، فرمان چرمی با دوخت قرمز، زیرپایی موکتی با آرم توربو و نوار قرمزرنگ، تغییر طرح سردنده به همراه گردگیر آن با دوخت قرمز و ... اشاره کرد.

۴ – طراحی بدنه

dena plus turbo

در بحث طراحی ظاهری، اگر نگوییم دنا پلاس توربو زیباترین خودروی ایرانی است، بدون شک می‌توان آن را به‌عنوان یکی از زیباترین خودروهای ساخت داخل مطرح کرد. البته همان‌گونه که در مقاله‌های قبلی مشاوره خرید نیز متذکر شده‌ایم، بحث زیبایی طراحی ظاهری یک موضوع شخصی است و افراد مختلف می‌توانند نظرات متفاوتی در این مورد داشته باشند. شاید مهم‌ترین مورد در طراحی بدنه دنا پلاس توربو، سانروف آن باشد که اولین سانروف در میان خودروهای ایرانی محسوب می‌شود! در قسمت جلویی این خودرو کاپوت عضلانی به همراه دوخطی که از شیشه جلو شروع می‌شوند و به بخش مرکزی جلوپنجره ختم می‌شوند ظاهر بسیار زیبایی دارند. ترکیب چراغ‌های جلو دنا پلاس توربو که اکنون به چراغ‌های LED دیلایت نیز مجهز شده‌اند، در ترکیب با جلوپنجره توری شکلی که تا پایین سپر هم امتدادیافته‌اند، چهره جذابی را برای این خودرو خلق کرده است. در نمای جانبی طراحی خودرو در مقایسه با دنا معمولی پیشرفت چشمگیری داشته است؛ تغییراتی که در ستون عقب اتفاق افتاده، در کنار خط شیب‌دار روی بدنه که به سمت گلگیر جلو امتدادیافته، بخش جانبی دنا پلاس توربو را زیباتر کرده است. در عقب خودرو، تغییرات چندانی مشاهده نمی‌شود؛ تنها استفاده از چراغ نئون تا حدودی طراحی بخش عقبی را زیباتر کرده و ظاهری مدرن‌تری به خودرو بخشیده است. با توجه به اینکه درگذشته بخش پشتی دنا پلاس بیشترین بازخوردهای منفی را به خود اختصاص داده بود، انتظار می‌رفت که طراحان ایران‌خودرو تغییرات بیشتری را برای این بخش خودروتر نظر گرفته باشند.

۵ – ایمنی خوب

دنا پلاس توربو

همان‌طور که در بخش «امکانات و تجهیزات مناسب» ذکر کردیم، دنا پلاس توربو از تجهیزات فراوانی بهره می‌برد  که باعث شده از نظر سیستم‌های امنیتی نسبت به سایر سدان‌های ایرانی در وضعیت بهتری قرار گیرد. ترمزهای دنا پلاس توربو در جلو از نوع دیسکی خنک شونده و در عقب، دیسکی هستند و از عملکرد بسیار حساس و دقیقی برخوردارند. دنا پلاس توربو در کنار ترمزهای دیسکی به سیستم ضدقفل  ABS و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD نیز مجهز شده است. خارج از بحث ترمزهای دنا پلاس توربو از جمله سایر تجهیزات ایمنی دنا پلاس توربو می‌توان به مواردی همچون ۴ عدد ایربگ (راننده، سرنشین و جانبی)، قفل مرکزی با ریموت رادیویی، سیستم ضد سرقت ایموبلایزر، سیستم هشداردهنده هوشمند مرکزی ورود غیرمجاز، دوربین دید عقب، سیستم هشداردهنده موانع عقب، سیستم قطع سوخت خودکار به هنگام تصادف و... اشاره کرد.

سخن پایانی

دنا پلاس توربو

در یک جمع‌بندی کلی دنا پلاس توربو سدانی مجهز  و ایمن است که از یک پیشرانه پرتوان توربوشارژ بهره می‌برد؛ ویژگی‌های مثبت این خودرو باعث می‌شود که اگر در این رنج قیمتی قصد خرید یک سدان خانوادگی را دارید، بد نیست که نیم‌نگاهی نیز به این دنا پلاس توربو داشته باشید. البته در کنار این پنج موردی که به‌عنوان مزایا و نقاط مثبت دنا پلاس توربو مطرح شد، قطعاً این خودرو نیز همچون اغلب خودروها کاملا بی‌عیب و ایراد نبوده که به‌زودی در مقاله‌ای جداگانه به بحث در مورد آن‌ها نیز خواهیم پرداخت. به‌طورکلی، در بازار فعلی ایران اگر به دنبال یک سدان خانوادگی خوب، با موتوری قدرتمند، مصرف سوختی خوب، امکانات و تجهیزات مناسب و طراحی زیبا هستید، ما خرید دنا پلاس توربو را به شما پیشنهاد می‌کنیم. در پایان اگر مالک دنا پلاس توربو هستید یا تجربه سواری با آن را داشته‌اید، دوست داریم نظرات شما را در مورد این خودرو، بشنویم. لطفاً نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبان زوم فور کار در میان بگذارید.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

41 دیدگاه ها برای "۵ دلیل برای خرید دنا پلاس توربو شارژ"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
یوسف
مهمان

مدل ۹۷ .

یوسف
مهمان

بنده چند ماهی است که سورن توربو خریدم بغیر از اینکه مصرفش داخل شهر کمی زیاده دیگه هیچگونه عیب و ایرادی نداره و برای مسافرت عالی و جاداره .

علیرضا
مهمان

سلام با بنزین معمولی و بدون اکتان بوستر خوب کار میکنه ؟

بهروز
مهمان
نزدیک به ۸ ماه هست که دنا پلاس توربو رو دارم صفر گرفتم و قبلا از دنا چند مدل سمند داشتم چه ال ایکس مولتی پلکس آخرین سمندی بود که داشتم برلیانس h330 رو هم مدت کوتاهی داشتم و با ریو و دویست و شش و لیفان ایکس ۶۰ هم خیلی رانندگی کردم و بصورت آزمایشی و کوتاه با ۹۰ درصد ماشین هایی موجود ( البته تا سقف ۲۰۰ م ) رانندگی کردم ، انصافا هیچ ماشینی شتاب و توان این ماشین رو نداره و رانندگی باهاش چه تو شهر و در کمربندی ها و چه در جاده واقعا عالی… بیشتر
رضا
مهمان

بزار ۴ تا ۵ سال یا حداقل ۱۵۰۰۰۰ کیلومتر با این ماشین راه بری بعد هر چی گفتی قبول داریم.

امین
مهمان

سلام دوستان یه گروهی تو تلگ داریم برای دناپلاس و البته فرقیم نمیکنه خانواده دنا باشه خوشحال میشیم دز کنارمون باشید.
https://t.me/joinchat/DjOGRBWhblOBdRMI-CIWXQ

امین
مهمان

سلام دوستان یه گروهی تو تلگ داریم برای دناپلاس و البته فرقیم نمیکنه خانواده دنا باشه خوشحال میشیم دز کنارمون باشید
https://t.me/joinchat/DjOGRBWhblOBdRMI-CIWXQ

کلعباس
مهمان

سلام
من حدود یک سال هست که این ماشین رو دارم،قبلش هم سمند و پژو و ال ۹۰ داشتم.تا الان واقعا ازش راضی هستم.شتاب عالی و امکانات خیلی خوب ،البته من ۶۰ تومن خریدم!

علی
مهمان

خوش به شانست. امروز دنا پلاس توربو ۹۷ خریدم ۲۷۰ میلیون!
پول سانتافه ۲۰۱۸ دوسال پیش!
البته اون زمان مگان ۹۲ ۲۰۰۰ اتومات خریدم ۸۰ میلیون.
اشتباه کردم چند روز قبلش فروختم ۲۶۰، تا به خودم آمدم دیدم شده ۳۰۰ میلیون وبرای اینکه ارزش پولم پژو پارس نشه اینو خریدم.

علی
مهمان

اشتباه کردی مگان ۹۲ شد۹۰۰ و در برخی مدل ها حدود ۷۰۰

غولو سياه
مهمان
سورن توربو رو نمیشناسی الکی نظر کارشناسی نده دااش. من یکساله اخرین و‍رژن رو دارم حرف نداره. مشکلات ریز که همه ماشین های ساخت داخل دارن بدون شک. داشبورد کاملا نرم و خوش ساخت و شیک. بهتر از همه دناها ک پلاستیک خشک و ضایع. طراحی داخلی قابل قبول و تقریبا زیبا موتور فوق العاده پرتوان و پر کشش بشرط نگهداری درست و اصولی.برتر از همه ماشین های چینی فیک.ابشن درست و حسابی نداره ولی از شرمندگی همه ماشین های زیر ۱۰۰ میلیون درتون میاره خفن.ترمزاش یکیمی باید باهاش مدارا کنی. چهرش تکراریه.صندلیهاش برقیه و راحته. بنزینش سوپر باشه.دنا قیافش… بیشتر
کوروش عبداله زاده
مهمان

داداش امو نه عمو بعدشم سمند سورن زشت ترین ماشینی که دیدم پراید بهتره بعدشم اگه چهار تا مطلب بخونی متوجه میشی که دنا توربو پلاس تمام سیلندر هاش و سوپاپ هاش نسبت به سورن توربو تقویت شده شما خودت بلد نیستی حرف نزن عموووو

علی
مهمان

مرتیکه سوار جک شو ببینم میتونی سوار سمند فیس لیف شی دوباره اخه این عقب موندهایی مثل تو میان بازار خراب کنن سگ چینی ببین سگ چینی مث جک میارزه به کل سایپا و ایران خودرو سوار شو بعد بیا ***

سهیل
مهمان

***تو خودت یخچال چینی سواری چه حرفی داری میزنی ؟ خودرو های چینی تُف ارزش ندارن .
خودرو های چینی نه بازار دسته دوم دارن و نه امنیت و نه متور قدرتمند .

رضا
مهمان

آقا سهیل عزیزم زیاد حرص نخور الان حتی اتصال گاردانی پراید هم از چین وارد می شود. دم چین گرم که هر چی بنز و بی ام و داشتند ارزون و فیکش را ساخت تا رو ماشینهای ایرانی بگذارند و بگویند به به چه قدر آپشن داره. یک نگاه بکن ببین چینیها تو این ده ساای که وارد بازار ایران شدند چند تا مدل خودرو دادند که هر روز هم بهتر شده است حالا ما را ببین خودروهامون را همشون موتورشون یا EF7 است یا TU5 یا MH15 واسلام و پلتفرم هم یا x7 یا پراید.

رضا
مهمان

حاجی دعوا نکنید تمام قطعات دناپلاس از جمله توربوشارژرش ساخت کشور چین است. بهتر است بدانید که در حال حاضر چینیها بزرگترین خودرو ساز دنیا هستند.

سعید
مهمان

با سلام…دنا پلاس توربو صندلی راحتی نداره و داخلش جادار نیست..در کل مسافرت باهاش خسته کننده است..گیربگسم که دنده است.لذت رانندگی نداره..فقط ظاهرش از ماشینهای ایرانی دیگه بروز تره

سهیل
مهمان

دنا پلاس ترمز های ضد قفل ABS و EBD و BA بسیار قویی داره که با وجود ۴ ایربک و شاسی و بدنه ی قدرتمندی که دنا پلاس داره امنیتتون پُشت این ماشین تامین شده هستش !
طراحی شیک ، لوکس و بروزی داره ؛ آپشن های زیادی همچون سانروف، کروز کنترل سیستم های مالتی پلکس و ایموبلایزر و …. داره .
دنا متور بسیار قدرتمند و ملیِ و البته طراحی آلمان EF7 رو داره که من مشکلی ازش ندیدم .
شتاب صفر تا صد دنا در نسخه معمولی فقط ۱۲ ثانیه و در نسخه توربو شارژ تنها ۱۰ ثانیه هستش .

محسن
مهمان

تو این سایت بارها گفتین سورن توربو خیلی مشکلات فنی داره !!!!!!
آیا مشکلات سورن توربو قرار نیست حل بشه ؟
آیا از نظر فنی سورن توربو با دنا توربو یکی نیستن ؟
آیا ایران خودرو میخواد سورن رو با عیب و ایراد بفروشه ولی دنا رو نه ؟
من که میگم اگه سورن ایراد داره دنا هم ایراد داره

عرشیا
مهمان
سورن توربو ایراد هایی را دارد. در سورن توربو به دلیل دمای زیاد موتور قطعا بعد از چند سال باید واشر سرسیلندر را باید حتما تعویض کنید و یک ایراد دیگر هم این است که بعد یک ساعت کارکرد افت توان را در موتور خودرو را میتوان دید و همه این ها به دمای زیاد پیشرانه بر میگردد . در دنا پلاس تا اون جایی که من میدانم کمی دمای موتور را کمتر کرده اند و دیگر افت توان و واشر سرسیلندر را در دنا پلاس شاهد نیستیم. البته موتور دناپلاس ایراد های دیگری هم دارند که هنوز بر طرف… بیشتر