به این ۶ دلیل ام وی ‌ام X22 نخرید

بروزرسانی در: شنبه 12 خرداد 97 ساعت 05:39
به این 6 دلیل ام وی ‌ام X22 نخرید

آیا حاضرید با 80 میلیون خودرویی کم شتاب تر از 206 تیپ 5 خریداری کنید؟

ام وی ام X22 را این روزها همه در بازار ایران می‌شناسند، خودرویی که از اواخر سال ۹۵ در بازار کشورمان حضور داشته و فروش خوبی را تجربه کرده است. این خودرو که در نمایشگاه پکن ۲۰۱۶ رونمایی شده بود، یک کراس اور ساب کامپکت می‌باشد که روی پلت فرم مشترکی با ام وی ام ۳۱۵ ساخته شده و در مجموعه مدل‌های مدیران خودرو، جایگاهی پایین‌تر از ام وی ام X33 دارد.

ام وی ام X22 در عین حال ارزان‌ترین کراس اور مدیران خودرو هم بوده و برخی آن را، نسخه اسپرت تر ام وی ام X33 هم معرفی می‌کنند. ظاهر نسبتاً متفاوت آن مخصوصاً در بخش جلو که زیبایی‌های خاصی دارد توانسته نظر خیلی‌ها را به خود جلب کند، اگر طراحان چری اندکی روی طراحی بخش عقبی آن هم کار می‌کردند قطعاً نتیجه خودرویی بی نقص از نظر طراحی می‌شد.

ما قبلاً در یک مطلب جداگانه، مزایا و نقاط قوت و مثبت ام وی ام X22 را بررسی کرده‌ایم و ۵ دلیل منطقی برای خرید این خودرو مطرح نموده‌ایم، همان طور که قول داده بودیم، در مطلب مشاوره خرید امروز مجله اینترنتی زوم فور کار، قصد داریم معایب و نقاط ضعف ام وی ام X22 را به طور کامل و دقیق بررسی کنیم. با خواندن این دو مطلب، شک نکنید که اگر قصد خرید این خودرو را داشته باشید، با آگاهی کامل و خوب قادر خواهید بود در این مورد تصمیم گیری کنید.

ام وی ام X22 به یک موتور ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر خطی ۱۶ سوپاپ با ۱۰۶ اسب بخار نیرو و ۱۳۵ نیوتن متر گشتاور مجهز شده است که این خروجی‌ها با کمک یک گیربکس ۵ دنده دستی یا ۴ دنده اتومات به چرخ‌های جلو ارسال می‌شوند. موتور این خودرو که از استاندارد آلایندگی یورو ۵ بهره می‌برد، به صورت ترکیبی، مصرف سوخت آن به ازای هر یکصد کیلومتر در مدل دنده دستی ۵.۹ و در مدل اتومات ۶.۱ کیلومتر است و به یک باک با ظرفیت ۵۰ لیتری مجهز می‌باشد.

X22

این خودرو با داشتن ابعاد بدنه‌ای معادل ۴۲۰۰ میلی متر طول، ۱۷۶۰ میلی متر عرض، ۱۵۷۰ میلی متر ارتفاع و ۲۵۵۵ میلی متر طول بین دو محور، جزو سگمنت کراس اورهای ساب کامپکت دسته بندی می‌شود و وزن خالص آن در مدل اتومات ۱۲۴۵ کیلوگرم و در مدل دستی ۱۲۱۵ کیلوگرم می‌باشد. همچنین در کاتالوگ این خودرو، حداکثر سرعت آن در مدل اتومات ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و در مدل دستی، ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت ذکر شده است.

اگر موافق هستید، بیایید نقاط ضعف، عیب‌ها و ایرادهای ام وی ام X22 را بررسی کرده و ببینیم در بازار فعلی کشورمان، خرید این خودرو آیا کار عاقلانه‌ای است یا نه! همان گونه که همیشه ذکر کرده‌ایم، در نگارش این مطلب علاوه بر تجربه سواری نگارنده با ام وی ام X22، از برخی نقطه نظرات و نقل قول‌های رانندگان و مالکان این خودرو استفاده شده و سعی کرده‌ایم تا مواردی که بیشتر از سوی مالکان آن به عنوان ایراد مطرح شده‌اند در این مطلب آورده شوند. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این که، انتظار راننده‌های مختلف از یک خودرو و تعریف آن‌ها از سواری خوب ممکن است با هم تفاوت‌هایی داشته باشد، از این رو احتمال دارد برخی موارد مطرح شده در این مقاله از نظر برخی قابل قبول نباشند و اگر شما در مورد نکته‌ای چنین فکر می‌کنید، حتماً در کامنت ها آن را مطرح کنید تا بتوانیم با نظرات مختلف در مورد این خودرو آشنا شویم.

۱ – موتور ضعیف و کم جان

از خودرویی که قیمت آن در بازار به نزدیک ۸۰ میلیون تومان رسیده است، یکی از مواردی که در واقع جزء بدیهیات محسوب می‌شود داشتن یک موتور قوی می‌باشد، موردی که متاسفانه، درام وی ام X22 خبری از آن نیست. همان طور که در بخش معرفی کلی خودرو گفتیم، این خودرو به یک موتور ۴ سیلندر خطی ۱۶ سوپاپ با ۱۰۶ اسب بخار نیرو و ۱۳۵ نیوتن متر گشتاور مجهز شده که برای خودرویی به وزن ۱۲۵۰ کیلوگرم و تقریباً ۸۰ میلیون تومانی، فوق العاده ضعیف محسوب می‌شود. همین موضوع مخصوصاً در مدل اتومات موجب شده تا خودرو علاوه بر شتاب ضعیف، در سربالایی‌ها کشش خوبی نداشته باشد. البته در مدل دستی، که قیمتی حدوداً معادل ۶۵ میلیون تومان دارد، تا حدودی می‌توان از این مشکل چشم پوشی کرد. شتاب صفر تا صد این خودرو به صورت رسمی توسط مدیران خودرو اعلام نشده، ولی در تست‌های غیر رسمی، ام وی ام X22 صفر تا صد را بین ۱۳ تا ۱۵ ثانیه پر می‌کند که عدد خیلی خوبی نیست.

۲ – گیربکس اتومات آن خوب نیست

ام وی ام X22 همان طور که اشاره شد در دو نسخه ۵ دنده دستی و ۴ دنده اتومات عرضه شده و اگر بخواهیم کل این مورد را در یک جمله خلاصه کنیم، مدل اتومات آن ارزش خرید ندارد. در حالی اختلاف قیمت ۱۳ میلیون تومانی بین مدل دستی و اتومات آن وجود دارد که گیربکس اتومات آن به دلیل ۴ دنده بودن شتاب خودرو را کاهش داده است، از یکی دیگر از مهم‌ترین ایرادهای گیربکس این خودرو می‌توان به تیپ ترونیک نبودن آن اشاره کرد. همچنین این گیربکس حساسیت بالایی به پدال گاز دارد و به محض وارد کردن فشار ناگهانی به آن، سریعاً دنده را سنگین می‌کند. در کل، در رانندگی عادی تعویض دنده این گیربکس نسبتاً خوب بوده و همواره می‌توان گفت دور موتور در پایین‌ترین حد خود باقی می‌ماند. در روزهای اول رانندگی یا در تست درایو شاید رانندگی با آن کمی مشکل باشد، ولی به مرور به اصطلاح قلق این گیربکس دستتان خواهد آمد.

۳ – وضعیت ایمنی نامعلوم!

ام وی ام X22 در بازار ایران، درست مانند دانگ فنگ اچ سی کراس جزء معدود خودروهایی است (البته به جز خودروهای وطنی) که در هیچ تست تصادف، حتی تست‌های موسسه چینی سی انکپ شرکت نکرده است و گزارش ایمنی خاصی از آن در دست نیست. این که چگونه وزارت صنعت، معدن و تجارت چگونه به خودرویی که وضعیت ایمنی آن نامعلوم است، اجازه فروش صادر می‌کند را باید مسئولان این وزارت خانه پاسخ دهند، ولی حداقل از نظر ما، پرداخت ۸۰ میلیون تومان برای خودرویی که نمی‌دانید در تصادف شما را به کشتن خواهد داد یا می‌تواند محافظت خوبی از شما یا خانواده‌تان داشته باشد کار اشتباهی است.

۴ – نفوذ صدای موتور داخل کابین

ام وی ام X22

در مطلب بررسی دلایل خرید ام وی ام X22 گفته بودیم که طراحی کابین این خودرو زیباست و کیفیت مواد اولیه به کار رفته در آن قابل قبول می‌باشد، ولی یکی از مواردی که شاید بتوان گفت بزرگ‌ترین ایراد کابین این خودرو است، نفوذ صدای موتور به داخل کابین است که مخصوصاً در دور موتور بالای ۲ هزار دو در دقیقه بسیار بیشتر شده و کاملاً آزار دهنده است. یکی از موارد دیگری که برخی مالکان این خودرو ذکر کرده‌اند، به صدا افتادن درب‌های خودرو است که البته، نمی‌تواند مشکل همه خودروها باشد. یکی دیگر از ایرادهای قابل توجه کابین این خودرو فضای پای نسبتاً تنگ ردیف عقب صندلی‌هاست که برای سرنشین‌های بالغ با قد بالای ۱۸۰ سانتی متر می‌تواند دردسر ساز شود.

۵ – عدم وجود برخی امکانات، تجهیزات و آپشن ها

زمانی در این کشور وجود داشت که با ۸۰ میلیون تومان می‌توانستید بدون خودروهای صفر کیلومتر لوکس اروپایی و ژاپنی را خریداری کنید و اکنون، پول ما ایرانی‌ها به قدری بی ارزش شده که وقتی ۸۰ میلیون تومان برای خرید یک خودرو پرداخت می‌کنید خبری از برخی امکانات مانند سیستم تهویه مطبوع اتومات، استارت دکمه‌ای، نویگیشن ماهواری، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی و چند مورد دیگر نخواهد بود. البته دیروز شرکت مدیران خودرو اعلام کرده که با معرفی یک تیپ جدید برای ام وی ام X22، برخی موارد مانند ESP را به آن اضافه کرده است که قطعاً، شاهد افزایش قیمت آن خواهیم بود.

۶ – قیمت قطعات یدکی آن گران است

به دلیل داخلی سازی نشدن قطعات ام وی ام X22، قیمت آن‌ها بسیار بالاست و همین، مشکلات زیادی را برای مالکان این خودرو ممکن است ایجاد کند. قیمت گران این قطعات، در کنار کیفیت نه چندان خوب آن‌ها عمق فاجعه را بیشتر نشان می‌دهد. گفته می‌شود قیمت برخی قطعات این خودرو حتی از قطعات کره‌ای هم گران‌تر است!

سخن پایانی

اگر در یک جمعی که چند نفر ماشین باز در آن حضور داشته باشند، اسم ام وی ام X22 را بیاورید، بدون شک اولین موردی که همه در مورد آن خواهند گفت موتور بسیار ضعیف و شتاب نه چندان خوب آن است. ظاهراً برای مردم قابل قبول نیست که این میزان پول را برای خودرویی کم جان بپردازند. شاید اگر چری مثلاً یک توربو روی موتور این خودرو می‌بست، مشکل به راحتی قابل حل شدن بود.

اگر بتوانید از این مشکل، که بزرگ‌ترین ایراد ام وی ام X22 می‌باشد چشم پوشی کنید، در کل این کراس اور کوچک خودرویی خوب با یک طراحی بروز و قابل قبول است که امکانات خوبی را در اختیار شما قرار خواهد داد. از سوی دیگر، شتاب و موتور ضعیف و دیگر موارد مطرح شده اگر جزو خطوط قرمز شما به هنگام خرید یک خودرو هستند، بهتر است بی خیال خرید ام وی ام X22 شوید. از برخی رقبای اصلی این خودرو می‌توان به رنو ساندرو استپ وی، چانگان سی اس ۳۵، لیفان ایکس ۶۰ و چند مدل دیگر اشاره کرد.

نکته‌ای که حتماً باید به آن توجه داشته باشید، همان طور که در ابتدای مقاله هم توضیح دادیم این که، موارد مطرح شده در این مطلب به عنوان ایرادهای ام وی ام X22 از تجربه رانندگی نگارنده و همچنین نقل قول‌های مالکان این خودرو که چندین ماه تجربه رانندگی با آن را داشته‌اند برگرفته شده است و احتمال این که، برخی موارد مطرح شده در آن را شما به عنوان ایراد ام وی ام X22 قبول نکنید در عین بالا بودن، کاملاً طبیعی هم هست.

ام وی ام X22

در پایان، حتماً اگر نظری در مورد این خودرو، مطلب مشاوره خرید امروز و موارد مطرح شده در آن دارید، حتماً در بخش کامنت ها منتظر نظرات شما هستیم. لطفاً با اشتراک نظرات خود، در افزایش آگاهی‌های خودرویی جامعه مجله اینترنتی زوم فور کار را یاری نمایید.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

159 دیدگاه ها برای "به این ۶ دلیل ام وی ‌ام X22 نخرید"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
زهره
مهمان

من میخوام x22 اکسلنت اسپورت دنده ای بگیرم ولی خیلی ها میگن نخر فطعاتش سخت گیر میاد و ماشبن چینیه!!!! ایرانی های خوب بگیری بهتره؟ اگه داشتید این ماشین رو راهنمایی کنید ممنون میشم

نسیم نوری
مهمان

من دارم اتوماتشو قطعاتشم راحت گیر میاد برین سایت اصلی ببینید نمایندگی ها فعال شهرتون کجاس از همونجا برات سرهم میکنن کیفیت قطعاتشم خیلی بهتر از ماشینا قدیمی ایرانیه

بهار
مهمان

من ۸ ماهه که دنده ای لاکچری دارم فوق العادست …هییییچ ایرادی ندیدم ازش… برای خانمها فوق العادست اگه اهل کورس گذاشتن نیستید … مسافرتهای طولانی هم باهاش رفتم اصلا احساس خستگی نمیکنید . چشم به تخته عالیه. خیلی هم زود تحویل گرفتم . تقریبا یک ماه زمان برد

امیر
مهمان

من اتوماتیک اکسلنت اسپورت خریدم. خیلی حس خپبی میده این ماشین. قطعا از تولیدات ایران خودرو و سایپا بهتره

ناشناس
مهمان

من دنده ایشو دارم .خیلی فوق العاده اس . رانندگی باهاش لذت بخشه . شتابشم عاااالیه . من که خیلی از انتخاب خودم راضیم . حرف نداره

علی
مهمان

شتابش فوق العاده است ، برادر یا خواهر عزیز حتما پشت پراید هم بشین بابا دوست من پرایدم شتابش از این چینی به درد نخور بیشتره

نسیم نوری
مهمان

اقا علی شما همین الانش ارزوتونه الان یه ایکس ۲۲ داشتین 🙂

محمدرضا
مهمان

سلام من دو ساله دارمش هیچ مشکلی نداره تا الان فقط روغن عوض کردم دمش گرم که تو سربالایی ها کم نمیاره اتفاقا امروز آفرود بودم باهاش فوقالعادس این ماشین بی صدا و طراحی فوقالعاده
ماله من اتوماته مشکل شتاب ندارم
مصرفه بنزینه ماله من کمه
در کل راضیم ازش سفید اتومات اسپرت اکسلنت

ناشناس
مهمان

مبارکت باشه ولی تعریفت از شتاب خوب چیه؟؟ اگه تعریفت از شتاب خوب ۱۶ ۱۷ ثانیس هیچ حرفی نمیمونه!!!

سجاد
مهمان
از کی تاحالا شتاب ۱۶ثانیه در بهترین حالت در نوع اتومات شتاب خوب گفته میشه من مرداد سال۹۷ اومات اسپرت اکسلنتشو خریدم ۲ماه نشد فروختم اریزو۵ توربو گرفتم اصلا راضی نبودم ولی فقط از غیافش خوشم میومد و واقعا هم هنوزم میگم خوشگله ولی بقیه چیزاش بدرد نمیخوره مصرف سوخت بالا شتاب و کشش بسیار ضعیف هندلینگ افتضاح صدای ناهنجار داخل کابین ترمزabs ضعیف و خیلی چیزای دیگه مثلا سقف کوتاه موقع نشستن حواست نباشه سرت محکم میخوره به بالای رکاب به لطف طراحی عالی البته اگه از داخل پراید سوارش بشی خوبه ولی کسایی که خارجی سوار بودن یا… بیشتر
مهمان
مهمان

سلام .
منم اکسلنت اسپورت دنده ای گرفتم . یه ماهه که دارمش . تا الان که خوب بوده حالا تا بعدش …
یه سوال دارم ، فرق مدل لاکچری با اکسلنتش چیه ؟ ممنون میشم کسی که میدونه بم بگه

بهار
مهمان

من لاکچری دارم. در لاکچری کنسول و رکاب نداره

کیمیا
مهمان
امروز که این کامنت را میذارم یک ماه است x22 اکسلنت صفر دستی خریدم به قیمت ۲۱۵ میلیون ؛ البته امروز توی سایتها دیدم قیمت صفراین ماشین شده ۲۳۰ میلیون، جدای قیمت که نجومی بالا می ره و شامل همه ماشینها میشه ؛ این ماشین به نسبت مقایسه قیمت با ماشینهای هم ردیف ماشین خوبی هست و برای سطح شهر و یا جاده های کشور کاملا مناسب هست و جواب میده ، من ماشین قبلیم ۲۰۷ بود ولی x22 را بیشتر دوست دارم و رانندگی باهاش جذاب تر هست و کلا فضای داخلی کابین و طراحی این ماشین را خیلی… بیشتر
عباس
مهمان

تو متن نوشتید ۸۰ میلیون نمی ارزه، جالبه که الان با گذشت یک سال و نیم از انتشار این مقاله ۲۰۰ میلیون شده. و جالب تر اینکه پراید چیزی نمونده بشه ۸۰ میلیون
به چه مصیبتی افتادیم ….

نسیم نوری
مهمان

الان قیمتش بالاتر از ۲۰۶ و ۲۰۷ هست چون مردم دنبال چیز به روز و اسایش و امنیتن اریزوها جدید ۸۰۰میلیونه من فعلا با ایکس ۲۲ سر میکنم ولی هدفم برای سال بعد خرید اریزوها جدیده فوق العاده جذاب و خوشگلن

پرهام بیات
مهمان

الان که شده ۵۰۰ میلیون

محمد
مهمان

جالبه نوشتید در مورد ایمنی نامعلوم ماشین باید مسئولین وزارت صمت پاسخگو باشند ، وقتی پراید با ایمنی زیر صفر پرتیراژترین خوردو این وزارتخونه است ، و هیچ کس پاسخگو نیست !!!! دیگه چه پاسخی توقع دارید؟
تشکر

امید
مهمان

دوستام از نشستن کنار من در x22 لذت میبرن هم رو جاده و اطراف سواری و هم طراحی شیک وشتاب خوبی داره ماشالا نرم و با یه لاستیک ۲۲۵ ۵۵ ۱۶ هم سطح ماشبنای شاسی بلند میشه پرچمت بالاست x22 اتومات اسپرت قرمز . دوستت داریم

امید
مهمان

اتفاقا گیربکس اتومات x22 عالیه ایول به طراحی و شتاب x22 حرفای الکی در باب x22 نزنید که هم قیمت خوب و هم شیک و هم در این اوًضاع سخت هنوز راحت در دسترس خرید است