انقلاب روبات‌ها تا سال ۲۰۳۰

بروزرسانی در: جمعه 18 آبان 97 ساعت 00:35
انقلاب روبات‌ها تا سال 2030

براساس گزارش یک گروه مشاوره آمریکایی تا سال ۲۰۳۰ بنابر دلیل به‌کارگیری روبات‌ها در بخش‌های تحقیق و توسعه و خطوط تولید خودرو، شمار کارکنان مورد نیاز برای صنایع خودرو به نصف کاهش می‌یابد.

این در حالی است که با توجه به افزایش استقبال از خودروهای اشتراکی و اجاره‌ای تا همین سال، خودروسازی در آستانه بروز یک انقلاب قرار گرفته است. بنابر گزارش «گروه مشاوره و استراتژی پی دبلیو سی»، به‌کارگیری خودروهای اشتراکی تا سال ۲۰۳۰ می‌تواند به بروز انقلابی در خصوص نیروی کار صنعت خودرو و تولید منجر شود. این تحول عظیم موجب ایجاد تغییرات جدی برای سازندگان و خریداران خودرو خواهد شد. در چنین وضعیتی بازار خودرو به دو بخش تقسیم خواهد شد؛ بخش اول ساخت خودروهایی با امکانات متنوع‌تر برای آن دسته از افرادی است که خواستار آن هستند تا هنوز در خودروهای خود رانندگی کنند یا خودران‌ها آن‌ها را به مقصد موردنظر برسانند ولی بخش دیگر را خودروهای معمولی تشکیل می‌دهند که از مقصدی به مقصد دیگر بین افراد دست به دست می‌شوند و به افراد گوناگون اجاره داده می‌شوند.

این گروه مشاوره آمریکایی پیش بینی می‌کند که رسیدن به این وضعیت نیازمند آن است تا سازندگان قطعات اصلی به سرعت دو نوع کارخانه جداگانه را بسازند. بخشی از این کارخانه باید بر استانداردسازی خودروهای اشتراکی تمرکز کند که می‌توان آنها را از طریق اینترنت تعیین مکان و اجاره کرد و بخشی دیگر هم تولید خودروهای سفارشی برای آن دسته از خریدارانی را عهده‌دار شود که متقاضیان بازار خودروهای لوکس هستند.

براساس این گزارش پیش‌بینی می‌شود با توجه به اینکه روبات‌ها در خطوط تولید و بخش‌های تحقیق وتوسعه (R& D)، بخش اعظمی از وظیفه‌ها را بر عهده می‌گیرند بخش زیادی از نیروی کار انسانی در صنعت خودرو تعدیل شوند. برآوردها نشان می‌دهد فقط ۴۰ تا ۶۰ درصد از میزان نیروی کار امروز و البته با استعدادهای جدید تا سال ۲۰۳۰ به‌کار گرفته خواهند شد. این در حالی است که نیاز به استخدام مهندسان اطلاعات و نرم‌افزار تا ۹۰ درصد افزایش خواهد داشت.

هایکو وبر، از مقامات گروه پی دبلیو سی در آلمان در این خصوص عقیده دارد که صنعت خودرو از زمانی که کمپانی فورد بیش از یک قرن پیش اولین خط تولید خودروسازی را ساخت تغییر بنیادینی در مدل خط تولید خودروها ایجاد نکرده است. با این حال ما تا سال ۲۰۲۱ شاهد آن خواهیم بود که اعمال خیلی از این تغییرات با شتاب بیشتری صورت بگیرد.

وبر در این خصوص می‌گوید: «کارخانه‌ها باید از الان برای استخدام افرادی که در آینده به آنها نیاز پیدا می‌کنند اقدام کنند و همچنین کارکنان کنونی خود را بازنشسته کنند. تا سال ۲۰۳۰ شمار مهندسان اطلاعات در کارخانه‌های دارای قابلیت تغییر تا دو برابر افزایش خواهد داشت. در حالی که شمار مهندسان نرم‌افزار مورد نیاز تا ۹۰ درصد افزایش می‌یابد.»

این مطالعات نشان می‌دهد روند تغییرات در دیگر بخش‌های خودروسازی هم با شتاب بیشتری ادامه می‌یابد در حالی که زمان لازم بین مرحله تحقیق و توسعه تا تولید از پنج سال کنونی به دو سال تقلیل می‌یابد. همچنین بین کمپانی‌های فعال در خصوص تکنولوژی هم با تولیدکنندگان قطعات خودرو رقابتی تنگاتنگ ایجاد خواهد شد. در همین زمان فشارها بر خودروسازان برای ایجاد روند تولید به صرفه‌تر افزایش می‌یابد تا آنها بتوانند خود را برای ساخت و طراحی مدل‌های متفاوت وفق دهند.

وبر تاکید می‌کند که صنعت خودرو در آستانه بروز یک انقلاب قرار دارد که در آن مدیریت داده‌ها و توانایی وفق دادن خود با وضعیت در حال تغییر برای ادامه حیات کمپانی‌ها ضروری خواهد بود. از نظر او کمپانی‌های تأمین قطعات باید از امروز دست به‌کار شوند و تصمیم درست را برای تولید مدل‌های آینده و کارکنان خود اتخاذ کنند.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar