نقش لاستیک در کاهش مصرف سوخت

دوشنبه 9 دی 98 ساعت 11:03
نقش لاستیک در کاهش مصرف سوخت

یک کارشناس صنعت خودرو گفت: تولید لاستیک‌های با فناوری‌های نوین در کشور می‌تواند در صرفه جویی مصرف سوخت مؤثر باشد.

امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو   گفت: یکی از اشتباهاتی که در ایران رخ می‌دهد فرض بر این است که ما هر چقدر موتور بهتری داشته باشیم مصرف سوخت کمتر می‌شود در حالی که عوامل گوناگونی در مصرف سوخت اثر می‌گذارند. دولت باید به جای راه اندازی یورو ۴، ۵ و ۶، روی حمل و  نقل عمومی کار کند تا ترافیک کم شود و همچنین نیاز است تا عوارض افزایش یابد.

او بیان کرد: اما اصولاً این کار بر عکس انجام می‌شود، به طور مثال اول عوارض را زیاد می‌کنند و بعد به سراغ حمل و نقل عمومی می‌روند که در آخر کار درست نمی‌شود. نیاز است برای رفع آلودگی و مشکلات ترافیکی به مترو رسیدگی کنند.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به ۹ یا ۱۰ هزار اتوبوس نیاز داریم چون که رسیدگی به حمل و نقل عمومی واجب‌ است و در آلودگی محیط زیست و کاهش مصرف سوخت خیلی تأثیر گذار است.

با استفاده از فناوری‌های روز می‌توانیم لاستیک‌های مدرن را هم تولید کنیم

کاکایی تشریح کرد: از ۱۰۰ درصد ارزش یک خودرو،  ۴۰ درصد آن ارزش موتور و نزدیک به ۲۰ درصد ارزش گیربکس و نزدیک به ۲۰ درصد هم ارزش لاستیک است. خوشبختانه با استفاده از فناوری‌های روز می‌توانیم لاستیک‌های مدرن را هم تولید کنیم، اما تولید آن نسبت به دیگر کالاها گران‌تر است اما به خاطر اینکه  مردم ارزش جدی آن را نمی‌دانند به سراغ لاستیک‌های ارزان‌تر می‌روند.

این کارشناس صنعت خودرو بیان کرد: باید به این نکته توجه کرد که اگر از بهترین موتور هم استفاده کنیم ولی لاستیک بد بکار ببریم تمام زحمت‌ها به هدر خواهد رفت؛ مثلاً یک موتور ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر مصرف دارد بعد می گویند چرا این خودرو ۱۰ لیتر مصرف دارد که از دلایل آن می‌توان به لاستیک، گیربکس یا کلاج اشاره کرد.

او تشریح کرد: حجم خودرو در افزایش سوخت بسیار تأثیر گذار است به طور مثال خودرو شاسی بلند در برابر خودرو معمولی هم سوخت بیشتری دارد و در ایجاد آلودگی هم مؤثر است.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: یکی از راه‌های کاهش سوخت، خاموش کردن خودرو پشت چراغ قرمز است، به طور مثال اگر در یک ترافیک ۳ دقیقه‌ای ایستاده‌اید، می‌توانید خودرو را خاموش کنید. سرعت بالا هم در افزایش سوخت مؤثر است همچنین  اگر خیلی اسپرت رفتار کنید، یعنی تند تند دنده را عوض کنید مجدد مصرف افزایش می‌یابد.

کاکایی بیان کرد: اگر رفتار منطقی‌ داشته باشید، یعنی هم کمتر دنده عوض کنید و در زمان مناسب این کار را انجام دهید، موتور هم کمتر مصرف خواهد شد. به همین خاطر در دنیا روی گیربکس‌های ۶ سرعته کار کردند چون که در راندمان موتور تأثیر زیادی دارد.

او تشریح کرد: قرار است در کشور یورو ۵ و یورو ۶ داشته باشیم، چون که استاندارد‌های روز اروپاست. یکی از قسمت‌های مهم گیربکس است که با گیربکس ۴ و ۵ دنده دیگر جواب نمی‌دهد و باید خودرو ۶ دنده داشته باشد، خوشبختانه در کشور تئوری ساخت گیریکس را بلد هستیم و بسیاری از تجهیزات پیشرفته‌ آن هم موجود است تا روی داخلی سازی آن کار کرد.

این کارشناس صنعت خودرو بیان کرد: اما باید به این نکته توجه کرد که داخلی سازی این محصولات سرمایه‌گذاری بالایی می‌خواهد و که بتازگی هم به خاطر جدی شدن مسئله، روی گیربکس ۶ سرعته کار می‌کنند.

کاکایی تشریح کرد: زمانی که مصرف سوختتان پایین‌تر می‌آید، کلاس کاریتان به لحاظ آلودگی بالاتر می‌رود یعنی استاندارد بالاتری را رعایت می‌کنید و هزینه تکنولوژی آن را پرداخت کنید. به طور طبیعی زمانی که  به جای موتور یورو ۴،  یورو ۵ بخرید نیاز به برخی تجهیزات و قطعات اضافه دارد در نتیجه قیمت خودرو افزایش می‌یابد.

این کارشناس صنعت خودرو تشریح کرد: درست است که شکل ظاهری خودرو تغییری نکرده باشد اما کاربراتوری آن تغییر کرده است چون که هر کدام از قطعه‌های اضافی  ۵۰۰ یا هزار دلار قیمت خودرو را افزایش می‌دهد این افزایش قیمت دلاری به این خاطر است که قیمت را بر مبنای قیمت بین‌المللی محاسبه می‌کنند.

کاکایی بیان کرد: امروزه مهم‌تر از کاهش مصرف سوخت، کاهش آلایندگی است که باید در ساخت خودرو به آن توجه کرد.

باشگاه خبرنگاران

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar