رشد ۷۵ درصدی تولید خودروهای گازسوز
براساس آمارهای منتشر شده توسط وزارت صمت در پایان هفتمین ماه از سال جاری تولید خودروهای دوگانه سوز در کشور رشد بیش از ۷۵ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال اخیر تجربه کرده است. بر این اساس تا پایان مهر ماه امسال در مجموع ۱۵ هزار و ۳۲۲ دستگاه خودروی دوگانهسوز در گروه های خودروساز تولید شده است.
در حالی شاهد رشد تولید دوگانهسوزها هستیم که یک سال پیش حول و حوش همین روزها دولت علاوه بر سهمیه بندی بنزین، نرخ آن را هم افزایش داد. امسال هم با توجه به نزدیک شدن به آذرماه و موعد ارائه لایحه بودجه از طرف دولت به مجلس مباحثی در خصوص افزایش مجدد نرخ بنزین به گوش میرسد هر چند نمایندگان مجلس به خصوص اعضای کمیسیون انرژی (کمیسیون تخصصی در ارتباط با تعیین وضعیت بنزین) هر گونه افزایش نرخ بنزین را تکذیب کرده و اعلام کردند چنین طرحی در دستورکار کمیسیون انرژی قرار ندارد.
با توجه به اینکه بسیاری از کارشناسان عقیده دارند نرخ بنزین در کشور فاصله زیادی با نرخ واقعی دارد باید منتظر ماند و دید آیا دولت در لایحه بودجه سال آینده در ردیفهای درآمدی خود درآمدی از محل افزایش نرخ بنزین برای خود تعریف خواهد کرد یا همچنان نرخ بنزین را در سال آینده منطبق با نرخ فعلی در نظر خواهد گرفت. هر چه هست سهمیه بندی بنزین و همچنین افزایش نرخ آن طی سال پیش موجب شد تا بار دیگر مصرف کنندگان توجه ویژهای به محصولات دوگانهسوز پیدا کنند. سنگین شدن کفه تقاضا برای محصولات دوگانهسوز خود عاملی شد تا بار دیگر مدیران ارشد گروه های خودروساز تولید محصولات دوگانهسوز را در برنامههای تولید خود لحاظ کنند.
البته چالشهایی در مسیر تامین قطعات مورد نیاز برای تولید خودروهای دوگانهسوز گریبان مدیران خودروساز را گرفته و همین مساله موجب شده تا خودروسازان کشور مسیر همواری پیش رو نداشته باشند. با توجه به این مساله رشد بیش از ۷۵ درصدی تولید خودروهای دوگانهسوز در کشور بیش از آنکه ناشی از مسیر هموار تولید این نوع از محصولات باشد ناشی از پایین بودن تعداد تولید در سال گذشته است.
براساس آمارهای منتشر شده در وضعیت فعلی ایران خودرو به تنهایی بار تولید محصولات دوگانهسوز را به دوش میکشد و دیگر خودروساز کشور یعنی سایپا سهمی در تولید محصولات دوگانهسوز ندارد.ایران خودروییها هم اکنون پژو ۴۰۵ را در سایت خراسان، سمند را در سایت تبریز و پژو پارس را در سایت خودروسازی فردا (سایت مستقر در استان سمنان) به طور دوگانهسوز تولید میکنند. در میان این سه محصول، بیشترین تولید مربوط به پژو ۴۰۵ است،به صورتی که سایت شرقی ایران خودرو تا پایان مهرماه سالجاری در مجموع ۷ هزار و ۳۸۰ دستگاه از این خودرو را تولید کرده است.تولید این تعداد خودرو در قیاس با میزان تولید سال گذشته سایت خراسان این خودروساز از رشد بیش از ۴۹ درصدی حکایت دارد.
در سایت شمال غربی ایران خودرو هم تا پایان هفتمین ماه از سال ۹۹ در مجموع ۶ هزار و ۲۷۹ دستگاه سمند دوگانهسوز تولید شده است که تولید این تعداد خودرو رشدی بیش از ۳۲۱ درصدی را نشان میدهد.در حالی که تولید پژو ۴۰۵ و سمند با رشد همراه بوده اما تولید پژو پارس دوگانهسوز در سایت سمنان افت را تجربه کرده است.
این سایت خودروساز تا پایان مهر امسال تنها توانسته تولید هزار و ۶۶۳ دستگاه از این محصول را نهایی کند. این میزان تولید در سالجاری در قیاس با تولید سال گذشته از افت بیش از ۲۷ درصدی حکایت دارد.
دنیای اقتصاد
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد