احتمال اعمال سیاست های بازدارنده برای مصرف بی رویه بنزین

بروزرسانی در: جمعه 18 آبان 97 ساعت 00:36
احتمال اعمال سیاست های بازدارنده برای مصرف بی رویه بنزین

می توان به جای مصرف بی رویه بنزین در داخل کشور، با صادرات مازاد بنزین تولیدی، اقتصاد ایران را با منابع جدید درآمدی حاصل از صادرات این فرآورده نفتی بهبود ببخشیم.

سی و یکم تیرماه سال جاری با ثبت مصرف ۱۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر در یک شبانه روز رکورد جدیدی در تاریخ مصرف بنزین ایران ثبت شد.

میانگین مصرف بنزین در تیرماه سال جاری به رقم بی سابقه ۹۱ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر رسید. ثبت متوسط مصرف ۳۰ روزه در مرز ۹۲ میلیون لیتر در حالی رقم خورد که ۴ ماه پیش از این تاریخ، میانگین مصرف بنزین کشور در مرز ۸۰ میلیون لیتر بود.

مصرف بنزین در چهارمین ماه سال در مقایسه با مشابه سال اخیر رشدی ۸.۵ درصدی داشته است. در نمودار زیر میزان رشد ماهانه مصرف بنزین در سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل آورده شده است.

متوسط مصرف روزانه بنزین کشور از ابتدای سال جاری تا آخر تیرماه، ۸۶ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۴ ماهه ابتدایی سال ۹۶) با رقم متوسط روزانه ۷۹ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر، ۹.۶ درصد رشد داشته است.

نزدیک به ۳۱ میلیون خودرو و موتورسیکلت روزانه در سطح کشور رفت و آمد می کنند که رشد تقریبا ۱۰ درصدی مصرف بنزین در ۴ ماهه اول سال جاری نشان از مصرف بی رویه و بالاتر از نیاز رفت و آمد عادی این شمار وسیله نقلیه است. طبق گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در اسفند ماه ۹۶، پیش بینی ها برای رشد مصرف بنزین در سال ۹۷ رشد ۸.۸ تا ۹ درصدی بود. در پیش بینی اعلامی این مقام مسئول، موضوع افزایش سالانه شمار خودوروها و موتورسیکلت ها و رشد تقاضای سال ۹۷ با توجه به عدم اعمال سیاست های بازدارنده دیده شده بود.

احتمال اعمال سیاست های بازدارنده برای مدیریت بخش تقاضا در ماه های آینده وجود دارد، با این حال بهتر است مردم پیش از آنکه با افزایش قیمت بنزین و یا تعیین سهمیه های محدودکننده در کارت های سوخت رو به رو شوند، خود نسبت به بهینه مصرف کردن بنزین به عنوان یک کالای مهم و استراتژیک، توجه لازم را داشته باشند.

ایران با تولید بیش از ۹۵ میلیون لیتر بنزین در هر شبانه روز، حال یکی از کشورهای خودکفا در تأمین بنزین مورد نیاز مصرفی خود است. می توان با بهینه مصرف کردن بنزین در داخل کشور و حذف مصارف اسراف گونه و بی رویه، به ایجاد ظرفیت های صادرات بنزین کمک کرد و به جای مصرف بی رویه بنزین در داخل کشور، با صادرات مازاد بنزین تولیدی، اقتصاد کشورمان را با منابع جدید درآمدی حاصل از صادرات این فرآورده نفتی بهبود ببخشیم.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar