آپشن هایی که محصولات ایران خودرو را متمایز می کند
۸ تکنولوژی و آپشن که محصولات ایران خودرو را متمایز می کند
خودروسازان با کیفیت، سطح امکانات، طراحی و قوای محرکه محصولاتشان اعتبار کسب می کنند. مشتریان در بازار های بزرگ جهان معمولا توجه ویژه ای به انتخاب خودروهایی با آپشن ها و تکنولوژی های متمایز نسبت به رقبا دارند.
شرکت ایران خودرو در بازار خودروهای بومی ایران، آپشن ها و تکنولوژی های متعددی را به عنوان نقاط تمایز در محصولاتش استفاده می کند. موارد متعددی از قوای محرکه تا آپشن های ریز و درشت در محصولات ایران خودرو به چشم می خورد که منحصر به این برند در صنعت خودروسازی کشور است.
سیستم کنترل الکترونیکی پایداری (ESC)
تارا نخستین خودرو ایرانی است که به تکنولوژی ESC یا سیستم کنترل الکترونیکی پایداری مجهز شده است. این تکنولوژی با پایش لحظه ای حرکت چرخ ها و وضعیت حرکت خودرو، در صورت احساس هر گونه انحراف از مسیر با اعمال ترمز های کوتاه به سرعت و کمتر از زمان واکنش انسانی، از انحراف خودرو جلوگیری می کند. استفاده از چنین سیستمی در تارا می تواند سهم زیادی در کاهش حوادث احتمالی ناشی از انحراف خودرو در مسیر های لغزنده یا مانورها داشته باشد.
سقف شیشه ای (پانوراما)
ایران خودرو تا کنون سقف پانوراما یا شیشه ای را روی خانواده ۲۰۶ و ۲۰۷ نصب کرده است و قرار است در آینده رانا نیز با این آپشن جدید به بازار عرضه شود. سقف شیشه ای یک آپشن و قطعه ساده در طراحی خودرو نیست. سقف پانوراما در ظاهر موجب زیبایی ظاهری خودرو می شود و با افزایش ورود نور به داخل کابین، موجب تغییر جلوه داخلی خودرو خواهد شد. از طرف دیگر به دلیل جایگزینی جنس فولاد سقف با این سقف بدون شک باید از متریال ایمن برای این سقف استفاده شود و ایران خودرو در این زمینه برای اطمینان بیشتر مشتریان استاندارد ایمنی ECE اروپا را برای اثبات ایمن بودن این سقف دریافت کرده است. در نهایت با این آپشن مشتریان هم زیبایی و نور بیشتر داخل کابین را دارند و هم ایمنی.
صندلی برقی ۸ حرکته
صندلی های جلو در برخی نسخه های دنا پلاس ایران خودرو از نوع ۸ حرکته تمام برقی است که تا کنون در هیچ خودرو ایرانی نصب نشده است. قالب این صندلی و مکانیزم آن به صورت کاملا بومی طراحی شده و با بررسی دقیق می توان متوجه شد که صندلی مرسدس بنز یکی از الگوهای طراحی آن بوده است. تنظیمات حرکت جلو و عقب، بالا و پایین، پشتی صندلی از موارد استاندارد صندلی های برقی پیشین بوده اند اما این صندلی، امکان تنظیم قسمت زیر ران و بالا و پایین شدن آن را هم فراهم می کند که در ترافیک ها و مسیرهای طولانی برای جلوگیری از خستگی بسیار کارآمد است.
گیربکس های ۶ سرعته
صنعت خودرو ما بیش از ۳۰ سال است که به گیربکس های ۵ سرعته دستی تکیه کرده اما ایران خودرو در نقشه راه جدید قوای محرکه، یک دنده بیشتر و تکنولوژی های بومی سازی شده را جایگزین صنعت سنتی خودروسازی کشور کرده که مزایای متعددی را در پی دارد. در حالی که بسیار از برند های چینی به سراغ گیربکس CVT که انتقادات زیادی به آن وارد است رفته اند، ایران خودرو گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک را بومی سازی کرده که همگام به به روز ترین خودروهای هم کلاس محصولات این شرکت است و در زمینه گیربکس های دستی، گیربکس ۶ سرعته جدید امکان کاهش مصرف سوخت، شتابگیری سریع تر و حرکت با دور موتور پایین تر در بزرگراه های شهری را فراهم کرده است.
سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی
سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی با HSA، شاید در ظاهر یک آپشن ساده به نظر برسد اما کار بزرگی را انجام می دهد. رانندگان در سربالایی برای شروع مجدد حرکت و جلوگیری از حرکت به سمت عقب عموما یا از ترمز دستی استفاده می کنند و یا نیم کلاچ می کنند اما در هر شرایطی یا فشار زیادی به خودرو وارد می شود و یا در نهایت اندکی حرکت به عقب وجود دارد، با سیستم HSA خودرو با فشار پدال ترمز در حالتی مشابه ترمز دستی قرار می گیرد و با فشردن مجدد پدال گاز و شروع حرکت، ترمز HSA غیرفعال می شود و کوچکترین حرکتی به سمت عقب صورت نمی گیرد. این تکنولوژی برای نخستین بار در تارا مورد استفاده قرار گرفته است.
کیسه های هوای جانبی
ایمنی در کابین خودرو با پوشش کیسه هوای هوا سنجیده می شود. با اجباری شدن نصب کیسه هوا در خودروهای تولیدی ایران، خودروها حداکثر به دو کیسه هوا مجهز شدند اما ایران خودرو در دنا برای اولین بار در صنعت خودرو کشور از ۴ کیسه هوا استفاده کرد که شامل دو کیسه هوای جانبی تعبیه شده در صندلی ها می شد. کیسه های هوای جانبی در تصادف ها ای طرفین سهم بسزایی دارند و این آپشن تنها در دنای ایران خودرو به چشم می خورد.
پیشرانه پایه گازسوز
کشور ما سهم قابل توجهی از منابع گاز در جهان را به خود اختصاص داده و این سوخت یکی از استراتژیک ترین منابع برای حمل و نقل به شمار می رود. CNG علاوه بر قیمت اقتصادی، در صورت استفاده در پیشرانه تخصصی می تواند گشتاور بهتری از بنزین داشته باشد. ایران خودرو با این هدف پیشرانه EF7 را به عنوان اولین پیشرانه پایه گازسوز کشور طراحی کرد و در جدیدترین دستاورد های این شرکت، در خانواده پیشرانه های سه سیلندر، نسخه پایه گازسوزی طراحی شده که با توربو قدرت و گشتاور بهتری نسبت به نسخههای بنزینی ارائه می کند. پیشرانه های پایه گازسوز به علت حرارت بالاتر اشتعال گاز، باید از متریال متفاوت ساخته شوند و مکانیزم تخصصی گاز را داشه باشند تا در نهایت ایرانیان بتوانند با بهره گیری از این مزایا، از سوخت ارزان گاز برای دریافت بیشترین خودرو با اطمینان از عدم خرابی پیشرانه استفاده کنند.
سنسور نور و باران
در حالی که جهان به سمت ساده سازی و حتی خودران کردن خودروها پیش می رود، اتوماتیک شدن بسیاری از آپشن های خودرو حرکت مثبتی است که در راستای ساده سازی سواری با خودرو برای مشتریان اتفاق میافتد. سنسور نور برای روشن شدن اتوماتیک چراغ های جلو در کنار سنسور باران برای فعال سازی اتوماتیک برف پاک کن ها با شروع بازار و تنظیم سرعت بر اساس سرعت باران دو آپشن هر چند ساده اما بسیار کاربردی هستند که تنها در محصولات بومی ایرانخودرو وجود دارد.
عصر خودرو
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد