افزایش قیمت ها در بازار خودرو

بروزرسانی در: یکشنبه 17 مهر 01 ساعت 08:42
افزایش قیمت ها در بازار خودرو

بیش از ۱۵۰ روز قیمت خودرو ثابت بود و حتی قیمت برخی از خودروها چون تیبا، دنا، رانا و سمند در بازار ریزش پیدا کرد و مردم بعد از مدت‌ها کاهش قیمت انواع خودروها را به چشم دیدند اما چند روزی است که بازار خودرو دوباره با نوسان قیمت روبه‌رو شده است. براساس گزارش میدانی روز گذشته ما، قیمت انواع خودرو از ۳ میلیون تومان تا ۱۰ میلیون تومان گران شده و بیشترین افزایش قیمت مربوط به محصولات پژو بوده است.

دلالانی که حضورشان در بازار خودرو کمرنگ شده بود و به این اطمینان رسیده بودند که نمی‌توانند مانند گذشته بازار خودرو را دچار آشفتگی کنند، این روزها دوباره فعال شدند و می‌‌خواهند بازار خودرو را به نفع خود مدیریت کنند.

گزارش میدانی ما حاکی از آن است که قیمت پژو ۲۰۶  که سه هفته گذشته ۲۹۷ میلیون تومان بود به ۳۰۸ میلیون تومان رسیده است.

فعالان بازار خودرو اعتقاد دارند که التهابات اخیر در کشور باعث شده آرامش از بازار خودرو فاصله بگیرد و برخی افراد دوباره در این بازار تعیین‌کننده قیمت‌ها شوند.

 با کاهش عرضه خودرو توسط فعالان بازار، طبیعی است که قیمت خودرو سیر صعودی به خود بگیرد. از طرفی این اتفاق در مورد خودروهای کارکرده هم رخ داده است، قیمت انواع خودروهای کارکرده رو به افزایش است به گونه‌ای که بین ۲  تا ۱۴ میلیون تومان افزایش قیمت وجود داشته است.

اگر واردات خودرو انجام شود بازار خودرو به سرعت به ثبات می‌‌رسد و دلالان از این حوزه خارج خواهند شد.

برای آنکه فاصله قیمت کارخانه و بازار به حداقل برسد و دیگر دلالان به بهانه‌های مختلف وارد این بازار نشوند و دست‌شان در جیب مردم نرود قرار است وزارت صمت نسبت به اصلاح و بازنگری قیمت خودرو اقدام کند. بر همین اساس باتوجه به افزایش قیمت مواد اولیه، هزینه‌های لجستیک و افزایش دستمزدها قیمت انواع خودروها بزودی اصلاح خواهد شد و این فرایندی است که وزارت صمت از حدود دو هفته پیش آغاز کرده است. در حال حاضر آنالیز قیمت خودروسازان دریافت شده و با بررسی‌هایی که در سازمان حمایت، شورای رقابت و وزارت صمت انجام شده اصلاح قیمت‌های خودروسازان درحال انجام است.

در این میان سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه دارندگان نمایشگاه و فروشندگان خودرو درباره  اینکه آیا روند افزایش قیمت خودرو در هفته‌های آینده ادامه‌دار خواهد بود، گفت: برای آنکه افزایش قیمت خودرو متوقف شود ضروری است که عرضه خودرو توسط خودروسازان افزایش پیدا کند؛ بازار خودرو تابع عرضه و تقاضا است. اگر عرضه بیشتر شود اثر خود را در بازار می‌گذارد؛ اگر میزان عرضه جوابگوی تقاضا بود فاصله قیمت محصولات شرکت‌های خودروساز از کارخانه تا بازار حداقل ۱۰ درصد بود نه 
۱۰۰ درصد.

او تصریح کرد: خودرو یک کالای مصرفی است که امروز تبدیل به یک کالای سرمایه‌ای شده است. اگر محدودیت در عرضه نداشتیم قیمت این کالا با کوچک‌ترین نوسان‌ ارزی تغییر نمی‌کرد.

مؤتمنی با اشاره به ریزش نرخ خودروهایی که در ۲ ماه گذشته افزایش تولید داشتند، افزود: قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک مدل ۱۴۰۱ تیرماه با ارز ۲۸ هزار تومانی حدود ۵۶۰ میلیون تومان بود این در حالی‌ است که امروز همین خودرو با ارز ۳۳ هزار تومانی حدود ۴۷۸ میلیون تومان به فروش می‌رسد چراکه تعداد فاکتور کردن این خودرو توسط خودروساز بیشتر شده است.

ایران جیب

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar