موتورسیکلت‌های بدون بیمه نامه

جمعه 19 مهر 98 ساعت 14:46
موتورسیکلت‌های بدون بیمه نامه

با افزایش ۳۸ درصدی تقاضای خرید موتور سیکلت شرکت‌های بیمه‌ای هنوز تمایلی به بیمه کردن موتورها ندارند.

«گرانی خودرو خرید موتورسیکلت را ۳۸‌درصد بیشتر کرده است. بر اساس آماری که مرکز شماره‌گذاری وسایل نقلیه اعلام کرده، امسال شماره‌گذاری موتورسیکلت به‌طور میانگین نزدیک به ۳۸‌درصد بیشتر شده است. این موضوع در حالی رخ می‌دهد که شرکت‌های بیمه‌ای تمایل چندانی به بیمه‌کردن موتورسیکلت‌ها ندارند. موتورسیکلت‌هایی که امسال قیمت برخی‌هایشان به چند صدمیلیون تومان هم رسیده است. شرکت‌های بیمه‌ای می‌گویند که بیمه شخص ثالث زیانده‌ترین رشته بیمه‌ای است و از آن‌جا که شمار تصادفات موتورسیکلت در ایران بالاست، جاذبه این نوع بیمه ‌نامه برای شرکت‌های بیمه‌ای بسیار پایین است. جالب است بدانید چیزی نزدیک به ۳۶ ‌درصد وسایل نقلیه‌ای که در ایران شماره‌گذاری می‌شوند، موتورسیکلت‌ها هستند و همین آمار بالای موتورسیکلت‌ها و البته افزایش تقاضا برای خرید آنها و شمار بالای تصادفات این وسیله نقلیه باعث شده است که نگرانی‌ها برای مالکان موتورسیکلت افزایش داشته باشد.

مردم موتورسوارتر شدند!

قیمت بعضی از موتورسیکلت‌ها معادل بهای خودروهای لوکس در ایران است. با این وجود شرکت‌های بیمه‌ای تمایل چندانی به صدور بیمه‌نامه بدنه برای این وسیله نقلیه‌ای که اتفاقاً طی یک ‌سال اخیر خریدوفروش آن ۳۸‌درصد بیشتر شده هم، ندارند. بر اساس آماری که رئیس مرکز شماره‌گذاری و تعویض پلاک پلیس راهور ناجا اعلام کرده، از ۳۲‌میلیون و ۹۰۰‌هزار دستگاه انواع وسایل نقلیه در کشور، در حال حاضر ۱۱‌میلیون و ۶۵۰‌هزار دستگاه معادل ۳۵‌درصد موتورسیکلت است.

بعضی از شرکت‌های بیمه‌ای می‌گویند، ریسک صدور بیمه ‌نامه بدنه و سرقت برای موتورسیکلت بسیار بالاست و صدور بیمه‌نامه نه برای بیمه‌گذار و نه برای بیمه‌گر صرفه اقتصادی ندارد ولی آمارهای اعلامی از سوی پلیس پیشگیری از واقعیت دیگری خبر می‌دهد.

بر اساس آماری که رئیس اداره روابط عمومی پلیس پیشگیری اعلام کرده، طی ۶ماه نخست امسال سرقت موتورسیکلت ۱۲.۵‌درصد کاهش پیدا کرده، در حالی ‌که سرقت خودرو کاهش نزدیک به ۸.۸‌درصدی را تجربه کرده است. صباحی با اشاره به این نکته گفت ۶۰‌ درصد موتورسیکلت‌هایی که در این مدت به سرقت رفته، پیدا شده است او علت اصلی این کاهش را اجرای طرح‌های امنیتی و البته احتیاط بیشتر دارندگان موتورسیکلت می‌داند.

۷۷ ‌درصد موتورسوارها بیمه ‌نامه ندارند

طبق آخرین آمار اعلامی از طرف غلامرضا سلیمانی، مدیرعامل بیمه مرکزی ۹‌میلیون موتورسوار فاقد بیمه‌نامه هستند. در واقع اگر شمار موتورسیکلت‌های کشور را نزدیک به ۱۱‌میلیون و ۶۵۰‌هزار دستگاه در نظر بگیریم، می‌توان ادعا کرد تنها ۲۳‌درصد موتورسیکلت‌ها بیمه شخص ثالث دارند و ۷۷‌درصد آنها فاقد بیمه‌نامه هستند. همین موضوع باعث شده که بعضی از شرکت‌های بیمه‌ای تمایلی به صدور بیمه‌نامه بدنه برای مورتورسیکلت نداشته باشند.

مدیر روابط عمومی شرکت بیمه ایران، در این‌باره می‌گوید: «قشر ضعیف و کم‌درآمد جامعه بیشترین صاحبان این وسیله نقلیه را تشکیل می‌دهند که در اغلب موارد قادر به پرداخت حق بیمه شخص ثالث خود نیستند؛ در چنین وضعیتی احتمال استقبال از بیمه بدنه موتورسیکلت بسیار ضعیف است. البته فعالان این صنعت شفاف ‌نبودن قوانین بیمه‌ای را علت اصلی استقبال پایین مردم از خدمات بیمه‌ای می‌دانند.»

صادرات موتورسیکلت‌های سرقتی

شاید برای شما هم این سؤال پیش ‌بیاید که چه فرجامی در انتظار موتورسیکلت‌های سرقتی است. به گفته حجازی، بیشتر موتورسیکلت‌های سرقتی را به شهرستان‌ها و روستاها می‌فرستند. البته بعضی از سارقان برای موتورسیکلت‌های دزدی، سند جعلی درست کرده و آن را در کلانشهرها می‌فروشند. جالب است بدانید بعضی از موتورسیکلت‌های لوکس دزدی به کشورهای همسایه صادر می‌شود.

بیمه بدنه موتورسیکلت در راه است

اما ریسک بالای صدور بیمه بدنه موتورسیکلت از دیگر مواردی است که شرکت‌های بیمه‌ای را از ارائه این خدمت بازمی‌دارد. بر اساس آماری که مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور نیروی انتظامی اعلام کرده، موتورسیکلت‌ها در ۴۰‌درصد تصادفات درون‌شهری نقش دارند؛ به طوری که در سال ۹۵ این وسیله نقلیه در حدود ۵۸‌هزار فقره از تصادفات حضور داشته است.

فرهاد عظیمی، یکی از کارشناسان فعال در صنعت بیمه در این‌باره می‌گوید: «در کشورهای دنیا صدور بیمه بدنه برای موتورسیکلت یک امر رایج و معمول است ولی حالا که بهای موتورسیکلت در ایران بالا رفته و بسیاری خواهان دریافت چنین نوع خدماتی هستند. بعضی از شرکت‌های بیمه‌ای درصدد تدوین شیوه‌نامه‌ای برای پوشش این نوع بیمه هستند.»

این کارشناس صنعت بیمه در رابطه با چگونگی محاسبه حق بیمه بدنه موتورسیکلت به زبان ساده گفت: «فرض را بر این بگذارید که سالی هزار دستگاه موتورسیکلت به ارزش یک ‌میلیون تومان دزدیده شود و شمار موتورسیکلت‌های موجود در بازار را نزدیک به ۲۰‌هزار دستگاه در نظر بگیریم. برای محاسبه حق بیمه باید یک‌ میلیارد تومان را تقسیم بر ۲۰‌هزار کنیم تا حق بیمه دریافتی بدنه مشخص شود.»

البته آنگونه که این مقام مسئول در یکی از شرکت‌های بیمه‌ای می‌گوید: «به خاطر راحتی سرقت این وسیله به‌طور قطع در قدم اول پوشش ریسک سرقت موتورسیکلت در اولویت شرکت‌های بیمه‌ای نخواهد بود.»

خریدوفروش موتور ۳۸ ‌درصد بیشتر شد

پس از گرانی خودرو تقاضای خرید موتورسیکلت چندبرابر شده است. بر اساس آمارها، امسال شماره‌گذاری موتورسیکلت‌های نوشماره ۳۵‌درصد و نقل و انتقال آنها هم ۳۸‌درصد افزایش داشته است. حجازی با اشاره به این نکته می‌گوید: «هم اکنون قیمت بعضی از موتورسیکلت‌ها معادل خودروهای لوکس است ولی متاسفانه شرکت‌های بیمه‌ای حاضر به صدور بیمه‌نامه بدنه برای آنها نیستند.»

او با ذکر این‌ که در حال حاضر خرید یک موتورسیکلت ارزان‌قیمت ۱۵‌میلیون تومان خرج روی دست مشتری می‌گذارد، ادامه داد: «زمانی قیمت موتور در ایران ارزان بود و صاحبان آنها خیلی نگران سرقت یا آسیب‌ دیدن وسیله‌های خود نبودند ولی حالا که میانگین قیمت موتور در کشور ۴۰‌میلیون تومان است، شرکت‌های بیمه‌ای باید فکری به حال آنها بکنند.»

شهروندان کدام استان بیشتر موتورسوارند؟

جالب است بدانید بیش از ۲۱‌درصد موتورسیکلت‌های کشور در تهران بزرگ رفت و آمد می‌کنند. تهران بزرگ با حدود ۲‌میلیون دستگاه موتورسیکلت، خراسان ‌رضوی ۱.۳‌میلیون دستگاه، اصفهان ۱.۲‌میلیون دستگاه، فارس ۹۱۶‌هزار دستگاه و خوزستان با ۵۶۴‌هزار دستگاه موتورسیکلت بیشترین موتورسیکلت‌های کشور را به خود اختصاص دادند. در مقابل این استان‌ها، استان‌های کهگیلویه‌ بویراحمد با ۲۵‌هزار دستگاه موتورسیکلت، ایلام ۳۴‌هزار دستگاه، اردبیل ۵۰‌هزار دستگاه، چهارمحال‌وبختیاری ۶۵‌هزار دستگاه و خراسان‌جنوبی با ۸۴‌هزار دستگاه موتورسیکلت کمترین موتورسیکلت‌های کشور را در خود جای داده‌اند.

شهروند آنلاین

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar