دلالان خودرو لحظهای قیمت گذاری میکنند
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: هم اکنون بازار خودرو در دست دلالان است و دلالان به طور لحظهای و دلخواه اقدام به قیمت گذاری خودرو میکنند.
نوسانات قیمت خودرو مدتی است که بازار خودرو را به بهشت آمال دلالان تبدیل کرده است. بازی سفته بازان با قیمت خودرو به طوری غیر قابل کنترل درآمد که نهادهای ناظر به موضوع ورود کرده و با حذف قیمتها از فضای مجازی قدری به جو روانی جامعه آرامش بخشیدند. ولی در کنار این اقدام تسریع در تحویل خودروهای تعهد شده خودروسازان هم به کاهش کم قیمت خودرو در بازار کمک کرد.
ولی در طول چند روز اخیر مجدداً قیمت خودروهای افزایشی شده و ۸ مرداد ۹۸ هم با ثبت دوباره قیمتها در سایتهای اعلام قیمت این افزایش سرعت بیشتری پیدا کرد.
حسن بهرامنیا نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی در مورد دلایل گرانی خودرو اظهار داشت: تمام مسائل باید متکی بر منطق باشند؛ یک سری از قطعات، ورق و مواد اولیه تولید خودرو ارزبر هستند و ارزبری باعث افزایش قمیت مواد اولیه و قیمت تمام شده خودرو میشود ولی ارزبری حد و حدودی در گرانیها دارد و میتواند حد و حدودی متعارف و منطقی را به خود اختصاص دهد.
وی افزود: هم اکنون شاهد بازار افسار گسیخته خرید و فروش خودرو هستیم که دلالان در آن حضور دارند و هیچ نظم و نسقی ندارد؛ درواقع امروز بازار خودرو در دست دلالان است و دلال هر قیمت دلخواه را روی خودرو میگذارد درصورتیکه قیمت واقعی خودرو با توجه به ارزبری، تورم، دستمزد نیروی انسانی و دیگر مخارج تولید کالا این رقم نخواهد بود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: دلیل این است که متاسفانه دلالان به این حوزه ورود پیدا کردهاند و به صورت لحظهای و دلخواه اقدام به قیمت گذاری خودرو میکنند. حتی در سایتها و فضای مجازی حضور دارند و قیمتها را تعیین و جابجا و بالا و پایین میکنند. این مسائل موجب تکدر خاطر مردم و بی اعتمادی و بر هم زدن ثبات اقتصادی میشود. لازم است دستگاهای امنیتی و قضایی، تعزیرات و وزارت صمت به این موضوع ورود و قیمتها آر متعادل کنند چون که شرایط فعلی مناسب نبوده و نگران کننده است.
بهرام نیا در مورد خودروهای ناقص کف کارخانجات و شائبه دپو و انبار در خودروسازیها گفت: وقتی بی اعتمادی در جامعه وجود دارد شائبههای مختلف به وجود میآید لذا به خاطر جلوگیری از این شائبهها و جلوگیری از آسیب به اعتماد عمومی مردم لازم است خودروسازان ورود کنند و قطعات را هرطور شده تهیه کرده و اطلاع رسانی و شفاف سازی کنند و به صورت شفاف مستندات را ارائه دهند تا از بروز این شائبهها جلوگیری به عمل آید.
وی با اشاره به ضرورت سرمایه گذاری و برنامه ریزی در زمینه رونق تولید گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت به خوبی توانسته باتوجه به امکانات و بضاعت موجود در کشور از صنایع به خصوص خودروسازی و قطعه سازی حمایت کند.
خبرآنلاین
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد