رشد ۵ میلیون تومانی قیمت خودروهای داخلی
با اتمام شوی فروش خودروسازان، بازار خودرو نه تنها آرام نگرفت، بلکه منحنی قیمتها صعودی تر از قبل هم شد. بنابر اخبار رسیده از بازار، قیمت خودروهای داخلی طی یکی دو هفته اخیر حداقل پنج میلیون تومان افزایش یافته است که البته در خصوص خودروهای وارداتی، صحبت از رشد بیش از ۱۰۰ میلیون تومان هم به میان میآید.
اینکه چرا بازار خودرو با وجود وعدههای وزارت صنعت،معدن و تجارت و خودروسازان مبنی بر کاهش التهاب و کنترل قیمت، حالا مجددا روی دور صعود افتاده، بیشتر ریشه در مسائلی مانند رشد نرخ ارز، افزایش تقاضا و البته تورم انتظاری دارد. در این بین، به نظر میرسد سرکشیهای ارز بیش از سایر عوامل در دور جدید التهاب بازار خودرو نقش دارد. نرخ ارز طی روزهای اخیر از سال ۹۹، بیش از ۴ هزار تومان صعود کرده است. در این وضعیت، بازار خودرو هم از قافله گرانی عقب نمانده و پا به پای ارز افزایش قیمت را به خود میبیند. به عقیده کارشناسان، تا وقتی نرخ ارز بالا برود، قیمت خودرو (چه داخلیها و چه خارجی ها) هم روند صعودی خود را حفظ خواهد کرد. در کنار اثر افزایشی ارز بر بازار خودرو، تورم انتظاری هم محرک دیگری است که قیمتها را در این بازار شارژ کرده است. به نظر میرسد نااطمینانی شهروندان ایرانی نسبت به آینده اقتصادی کشور، این روزها افزایش یافته، بنابراین تورم انتظاری آنها هم بالاتر از قبل رفته است و انعکاس این موضوع را میتوان در آینه قیمتها به وضوح دید. در واقع تورم انتظاری سبب شده شهروندان قیمت پیشنهادی برای اموال و دارایی شان (از مسکن گرفته تا خودرو) را بالا ببرند تا ارزش پول خود را حفظ کنند. در این بین، ماهیت مصرفی خودرو نیز کمرنگ شده و بسیاری از شهروندان به آن بهعنوان کالایی برای حفظ ارزش پول نگاه میکنند. استقبال ۶ میلیون نفری از طرح فروش فوقالعاده خودروسازان که نیمه نخست خرداد اتفاق افتاد، به وضوح نشان داد چه عطشی برای خرید این کالا با قیمت کارخانهای وجود دارد. بدون تردید، بیشتر شرکتکنندگان در طرح فروش فوق العاده به دنبال این بودند که خودرو را با نرخ کارخانهای دریافت و با فروش آن در بازار، سودی هنگفت را حاصل کنند. حتی در پیش فروش نیز با وجود قطعی نبودن قیمت و بازه زمانی طولانی تر برای تحویل خودروها، باز هم استقبال زیادی به عمل آمد تا مشخص شود نگاه مشتریان به آینده بازار خودرو، کماکان حول محور رشد قیمت میچرخد. در کنار نرخ ارز و تورم انتظاری، به نظر میرسد افزایش تقاضا هم عامل دیگر صعود منحنی قیمت در بازار خودرو است. با توجه به فرا رسیدن فصل داغ خرید خودرو، تقاضا در بازار افزایش یافته و این در حالی است که روند عرضه از سرعت مناسبی برخوردار نیست. بنابراین نبود تعادل لازم میان عرضه و تقاضای خودرو نیز به نوبه خود بر صعودی شدن قیمتها در بازار خودرو اثرگذار بوده و با توجه چشمانداز نه چندان مثبت تولید، عدم تناسب همچنان ادامه خواهد داشت.
صعود قیمت خودروها
اما طبق اخبار رسیده از بازار، هم اکنون قیمت پراید با صعودی حدودا ۵ میلیون تومانی به ۷۶ میلیون تومان رسیده و تیبای هاچ بک هم که ۶ میلیون تومان رشد قیمت داشته، هم اکنون خودرویی ۹۵ میلیون تومانی به شمار میرود. فعالان بازار همچنین در خصوص ساینا و کوئیک هم از رشد قیمت بیش از ۶ میلیون تومانی این خودروها میگویند. بر این اساس، قیمت ساینا در بازار به بالای ۹۵ میلیون تومان رسیده و کوئیک دندهای هم ۱۰۲ میلیون تومان معامله میشود. از طرف دیگر، پژو ۴۰۵ با توجه به رشد ۱۰ میلیون تومانی، هم اکنون ۱۲۵ میلیون تومان به فروش میرسد و پژو پارس هم با جهشی ۱۶ میلیونی، ۱۵۳ میلیون تومان در مدل معمولی قیمت دارد.
دنیای اقتصاد
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد