قیمت ۳۸۰ میلیونی تیوولی به‌صورت علی‌الحساب بوده است

دوشنبه 10 تیر 98 ساعت 10:52
قیمت 380 میلیونی تیوولی به‌صورت علی‌الحساب بوده است

در پی اعتراض متقاضیان به قیمت ۳۸۰ میلیون تومانی تعیین شده از طرف گروه رامک خودرو برای تحویل خودروهای تیوولی پیش‌فروش شده، مدیر بازاریابی و فروش این گروه اعلام کرد که این قیمت به‌صورت علی‌الحساب بوده و از طرف سازمان حمایت در حال بررسی است و در صورت کاهش قیمت، مبلغ مازاد به متقاضیان عودت داده خواهد شد.

حسن بیک‌ محمدی در جواب به اینکه چرا هنوز خودروی متقاضیانی که در سال ۹۵ نسبت به ثبت‌نام تیوولی اقدام کرده‌اند، تحویل نشده است؟ اظهار کرد: برخی افراد در سال ۹۵ اقدام به ثبت ‌نام کرده و سال ۹۶ موعد تحویل خودروی آنها بود ولی این متقاضیان در آن زمان برای پرداخت مابه‌التفاوت اقدام نکردند، بنابراین شرکت هم تنها به کسانی که اقدام به پرداخت مابه‌التفاوت کرده بودند؛ خودرو تحویل داده است.

مدیر بازاریابی و فروش رامک‌خودرو ادامه داد: در آن زمان با توجه به جوی که ایجاد شد این متقاضیان نسبت به موضوع افزایش تعرفه حقوق گمرکی واردات خودرو، به دیوان عدالت اداری اعتراض کردند چون که معتقد بودند که این موضوع با قوانین مطابقت ندارد، در نتیجه این دیدگاه برای متقاضیان ایجاد شد که این افزایش تعرفه‌ها رد شده و چنانچه به دیوان عدالت اداری اعتراض شود؛ افزایش قیمت‌ها ملغی خواهد شد ولی این اتفاق نیفتاد. این خوش‌بینی متقاضیان موجب شد که بعضی امیدوار به تغییر باشند لذا اقدامی برای تکمیل وجه نکردند و بنابراین خودرویی هم تحویل آنها نشد. البته در این زمینه رامک‌خودرو ولیدگی پرداخت وجه متقاضیان انصرافی را دارد و موضوع عدم توان پرداخت اصل پول که توسط عده‌ای از متقاضیان در فضای مجازی مطرح شده، نادرست است.

وی در خصوص بسته شدن سایت ثبت سفارش واردات خودرو در سال‌های ۹۶ و ۹۷ و پیش‌فروش خودرو در این ایام، گفت: نوع بسته شدن سولینه ثبت سفارش‌ها در این دو سال کاملاً متفاوت بوده است. بسته شدن سولینه ثبت سفارش در سال ۹۶ یک سیاست ابلاغی از طرف دولت همچون سال ۹۷، نبود. بسته شدن ثبت سفارش‌ها در سال ۹۶ تحت عنوان اصلاح سیستم رخ داد که طبق آن هیچ یک از شرکت‌ها پیش‌بینی نمی‌کردند که دولت بخواهد برای کنترل حجم ارز از طریق بستن ثبت سفارش و سپس افزایش تعرفه واردات خودرو، کنترل بازار ارز را به دست بگیرد. در آن زمان آنچه که ابتدا دولت مطرح کرد این بود که تحت عنوان اصلاح ساختار سیستم و گردش اطلاعاتی، سولینه ثبت سفارش برای مدتی بسته شده و سپس دوباره باز شود. برای چند ماه این موضوع طول کشید تا اینکه نهایتاً با افزایش تعرفه‌های واردات خودرو، سولینه ثبت سفارش واردات خودرو مجدداً باز شد. در آن زمان به دلیل اینکه شرکت‌های واردکننده پیش‌بینی بسته شدن سولینه به مدت شش ماه و سپس باز شدن آن با افزایش تعرفه واردات را نداشتند؛ مشکلات فراوانی ایجاد شد. پس در آن زمان طبیعتاً شرکت‌ها فروش داشته‌اند ولی خودرو تحویل نداده و نخواستند به سمتی حرکت کنند که در زمان تحویل با بحران مواجه شوند.

وی با ذکر اینکه متقاضیانی که در آن زمان خودرو ثبت‌ نام کرده و در بازه زمانی تعیین شده اقدام به تکمیل وجه نکردند، همگی باقی مانده‌اند، اظهار کرد: متقاضیانی داریم که به صورت اقساطی خودرو خریداری کردند اما در فرآیند پرداخت اقساط دچار مشکل شدند یا اصلاً مایل به پرداخت مابه‌التفاوت و افزایش هزینه ۱۳ تا ۱۸ میلیون تومانی زمان مصوبه نبودند. این موضوع به سازمان حمایت اعلام شده است. البته بعضی متقاضیان ما سرمایه‌گذار بوده‌اند ولی از آن جایی که اولویت تحویل، با متقاضیان مصرف‌کننده بوده است؛ بخشی از خودروی آنها باقی مانده است.

بیک‌محمدی افزود: در همان دوره مشکل گواهی اسقاط هم وجود داشت و نرخ گواهی‌ها برای همه افزایش یافت ضمن اینکه برای تهیه گواهی اسقاط هم دچار مشکل بودیم به طوری که خودرویی مانند تیوولی پنج درصد افزایش قیمت از این ناحیه داشت که فشار زیادی را برای شرکت و همچنین مشتری ایجاد می‌کرد. رامک‌خودرو در سال ۹۶، علی‌رغم افزایش هزینه اسقاط چاره‌ای نداشت که موضوع را مدیریت کند و بخشی از هزینه‌های اسقاط را به عهده متقاضیان بگذارد.

وی اظهار کرد: شیوه فروش محصولات ما به صورت پیش‌فروش بلندمدت و شش ماهه بوده که در طول این مدت بحران‌هایی ایجاد شد که فرآیند را کند کرد. زمانی که در بازه یک‌ماهه فروش انجام شده، در همان بازه یک‌ماهه ریسک‌ها انجام می‌گیرد، ولی بازه شش ماهه قوانین پرریسک را با خود همراه دارد و متأسفانه برای خودروی تیوولی هم این اتفاق افتاد. کسانی که خودروی ۱۲۰ میلیون تومانی در آن زمان ثبت‌نام کردند، ارز مرجع ۳,۶۰۰ تومان بوده ولی الان ۴,۲۰۰ تومان است ضمن اینکه تعرفه گمرکی از ۴۵ درصد به ۹۱ درصد افزایش پیدا کرد. دولت هم براساس دستوری قانونی که در سال ۹۶ برای مبازره با قاچاق ارز و شفافیت مالی انجام داد، شرکت را موظف کرد تا در سیستم‌های بانکی عمل کرده و از این طریق ارز خود را منتقل کنند که این خود باعث شد زمان زیادی از دست برود.

مدیر بازاریابی و فروش رامک‌خودرو یادآوری کرد: در مجموع هم اکنون طبق آنچه که سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان برای قیمت این خودرو پذیرفته، طبیعتاً تا دریافت اسناد به صورت علی‌الحساب خواهد بود و بعد از آن صحه‌گذاری خواهد شد و نظر سازمان حمایت بر روی این قیمت‌ها اعمال خواهد شد. قیمت ۳۸۰ میلیون تومانی خودروی تیوولی تا زمان قیمت‌گذاری جدید از سازمان حمایت، به صورت علی‌الحساب خواهد ماند و بعد از آن هر قیمتی را که سازمان حمایت تأیید کند، رامک‌خودرو مجاز به دریافت از مشتری است و در صورت دریافت مبلغ بیشتر، مابه‌التفاوت عودت خواهد داده شد.

وی با ذکر اینکه طبق چارچوبی که از نظر قانونی تعریف شده و سازمان حمایت تأیید می‌کند، چنانچه متقاضیان مابه‌التفاوت را پرداخت کنند، ماشین‌ها از گمرک ترخیص خواهد شد، گفت: تا تاریخ نهم تیر امسال هم دعوت‌نامه متقاضیان صادر شده است ولی سازمان حمایت تاکید کرده که برای متقاضیانی که در بحث پرداخت دچار چالش هستند، تا این تاریخ مهلت داده شود و سپس برای متقاضیان بعدی تخفیف لحاظ شود و دعوت‌نامه صادر شود. ولی اگر متقاضیان نتوانند پرداخت داشته باشند، برای متقاضیان بعدی دعوت‌نامه صادر خواهد شد. لذا در برنامه‌های شرکت است که همه خودروها از گمرک ترخیص شوند.

بیک‌محمدی در رابطه با وضعیت کنونی این شرکت پس از توقیف اموال رامک‌خودرو در فروردین ماه سال جاری از سوی قوه قضائیه، مدعی شد: با توجه به اینکه مهمترین چالش موجود برای شرکت‌های واردکننده خودرو، موضوع فرآیندهای حقوقی و تصمیم‌گیری جایگاه‌ها دولتی و گمرکی در رابطه با خودروهای وارداتی بود، مشکلاتی در این زمینه ایجاد شد که البته در سال گذشته ۹۰ درصد شرکت‌های واردکننده خودرو دارای پرونده قضائی شدند که عجیب است؛ چون که نمی‌شود که همه متخلف باشند ولی اکنون مشکل چندانی وجود ندارد.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar