اخذ مالیات خودرو وارداتی با ارز نیمایی بر خلاف قانون است

سه شنبه 24 فروردین 00 ساعت 10:19
اخذ مالیات خودرو وارداتی با ارز نیمایی بر خلاف قانون است

دیوان محاسبات به سازمان مالیاتی اعلام کرد تعیین مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی خودروهای وارداتی با نرخ ارز ثانویه (نیمایی) برخلاف قانون امور گمرکی است.

این بدان معنا است که سازمان مالیاتی، گرفتن مالیات نقل و انتقال خودرو وارداتی اخذ شده از مردم بالاتر از مبنای احکام قانونی بوده و به همین دلیل دیوان محاسبات خواستار پاسخ سازمان مالیاتی به این مسئله شده است.

سازمان مالیاتی بر مبنای ارز نیمایی میزان مالیات نقل و انتقال خودروهای وارداتی را محاسبه کرده و دیوان محاسبات آن را خلاف  قانون دانسته و بیان کرده که باید با نرخ ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی محاسبه می‌شد.

مسعود سرشار حسابرس کل هیات دوازدهم امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات در نامه به رییس کل سازمان امور مالیاتی مورخ ۲۱ فروردین سال ۱۴۰۰ آورده است: استحضار دارند مطابق حکم ماده (۴۲) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب۱۳۸۷/۲/۱۷ ، مالیات نقل و انتقال انواع خودرو به استثناء ماشین های راهسازی، کارگاهی، معدنی، کشاورزی، شناورها، موتورسیکلت و سه چرخه موتوری اعم از تولید داخل یا وارداتی، حسب مورد معادل یک درصد (۱٪) قیمت فروش کارخانه (داخلی) و یا یک درصد (۱٪) مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی آنها تعیین می شود. مبنای محاسبه این مالیاتی به ازاء سپری شدن هر سال از سال مدل خودرو و حداکثر تا ۶ سال به میزان سالانه ده درصد( ۱۰٪) و حداکثر تا شصت درصد ( ۶۰) تقلیل می یابد.

همچنین مطابق بند (ب) ماده (۴۳) قانون مذکور عوارض سالیانه انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین اعم از تولید داخل با وارداتی حسب مورد معادل یک در هزار قیمت فروش کارخانه (داخلی) و یا یک در هزار مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی آنها تعیین گردیده است با عنایت به بخشنامه شماره ۲۰۰/۹۹/۷۰ مورخ ۱۳۹۹/۱۰/۱۴ موضوع اعلام بهای فروش انواع خودروهای تولید داخل و مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی انواع خودروهای وارداتی موضوع مواد قانونی فوق الذکر، مشخص گردید، در جدول پیوست بخشنامه یاد شده، ارزش گمرکی و حقوق ورودی انواع خودروهای وارداتی بر اساس نرخ بازار و یا نرخ نیمایی تعیین گردیده است.

مستحضر هستید مطابق حکم ماده (۱۴) قانون امور گمرکی، ارزش گمرکی کالای ورودی در همه موارد عبارت است از ارزش بهای خرید کالا در مبدا به اضافه هزینه بیمه و حمل و نقل (سیف) به اضافه سایر هزینه هایی که به آن کالا تا ورود به اولین دفتر گمرکی تعلق می گیرد که از روی سیاهه خرید با سایر استاد تسلیمی صاحب کالا تعین می شود و براساس برابری نرخ ارز اعلام شده توسط بانک مرکزی در روز اظهار است. در این رابطه رئیس کل محترم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۳۹۷/۱۲/۲۴ در پاسخ به وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی، نرخ رسمی ارز برای محاسبه ارزش گمرکی و حقوق ورودی راه نرخ مندرج در پایگاه اینترنتی بانک مرکزی اعلام نموده که نرخ رسمی ارز مبلغ ۴۲,۰۰۰ ریال تعیین شده است.

علاوه بر اینکه تا ابتدای سال جاری نیز گمرک جمهوری اسلامی ایران ارزش گمرکی و حقوق ورودی را در سنوات گذشته صرفا بر اساس نرخ اخیرالذکر و برای سالهای قبل از ۱۳۹۷ نرخهای پایین تر نیز محاسبه و دریافت نموده است.

 

اخذ مالیات خودرو وارداتی با ارز نیمایی بر خلاف قانون است

 

با توجه به موارد مطروحه فوق، تعیین مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی خودروهای وارداتی در جدول پیوست بخشنامه شماره ۲۰۰/۹۹/۷۰ مورخ ۱۳۹۹/۱۰/۱۴ بر اساس نرخ های بازار ثانویه و به غیر ارز نرخ رسمی، مغایر مفاد ماده (۴۲) و (۳۳) کانون مالیات بر ارزش افزوده و ماده (۱۴) قانون امور گمرکی مصوب ۱۳۹۰/۸/۲۲ می باشد. بنابراین خواهشمند است دستور فرمایید موضوع بررسی و نتیجه را جهت اقدام بعدی با قید تسریع به این هیات حسابرسی ارسال فرمایند.

اقتصادآنلاین

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar