انتقاد قطعه سازان از اعمال جریمه بابت دیرکرد تسویه ارزی

شنبه 28 دی 98 ساعت 18:12
انتقاد قطعه سازان از اعمال جریمه بابت دیرکرد تسویه ارزی

یک قطعه ساز با اشاره به اعمال جریمه بابت دیرکرد تسویه ارزی از طرف بانک مرکزی برای تولیدکنندگان داخلی، گفت:ما هیچ افزایش قیمتی بابت ارائه سیستم کنترل موتور با استاندارد یورو ۵ به خودروسازان نداشته‌ایم.

امین الله کرمان‌پور در نشستی خبری در مورد تفاوت موتورهای یورو ۴ و یورو ۵ ، اظهارداشت: تفاوت خودروهای دارای استاندارد یورو ۵ با خودروهای دارای استاندارد یورو ۴ در کم بودن مصرف سوخت خودرو و همچنین پایین بودن سطح آلاینده‌های زیست‌محیطی است.

وی با ذکر اینکه رعایت استاندارد یورو ۵ در خودروهای داخلی از ابتدای سال آینده اجباری می‌شود، گفت: در کشور ۳۰ میلیون دستگاه خودرو در حال رفت و آمد داریم که ۵ تا ۶ درصد آنها کاربراتوری هستند و اگر از رده مصرف خارج شوند، تأثیر قابل‌توجهی در کاهش آلایندگی خواهند داشت.

 این عضو انجمن قطعه سازان در مورد اعمال تغییرات در خودروها با الزام اجرای استاندارهای جدید، تصریح کرد: موتورهای با استاندارد یورو۴ پتانسیل تبدیل به موتور با استاندارد یورو۵ بدون تغییر فیزیکی و مکانیکی را دارند، البته باز هم ممکن است بعضی موتورها با تعویض قطعات ارتقا یابند.

کرمانی با ذکر اینکه همه مراحل طراحی تا تحویل و کالیبراسیون استاندارد آلایندگی یورو ۵ در داخل کشور انجام شده است، گفت:  برای سیستم کنترل و مدیریت خودرو (EMS) سه استاندارد آلایندگی یورو۵، کاهش مصرف سوخت و سیستم توصیه تعویض دنده (GSI) در نظر گرفته شده بود که در نهایت موفق به گذراندن همه آنها شدیم.

در ادامه این نشست خبری حبیب هاشمی‌فرد مدیر مهندسی یک گروه صنعتی قطعه ساز، اظهارداشت: نسل نخست کامپیوتر خودرو (ECU) و همچنین نسل اول ایموبلایزر (سیستم ضدسرقت) در سال ۹۴ و با همکاری شرکت‌های معتبر اروپایی در داخل طراحی و تولید شد و امروز موفق به داخلی‌سازی ۸۰ درصدی نسل چهارم کامپیوتر خودرو شده‌ایم.

وی بیان‌داشت: ECU تولیدی داخلی اکنون رقیبی برای نمونه‌های مشابه از شرکت‌های معتبر بوش، زیمنس و کندیننتال اروپا است و قابلیت اعمال هرگونه تغییری روی آن وجود دارد.

هاشمی فرد افزود: هر ECU از سه بخش تشکیل شده که بخش سخت‌افزاری آن ۱۰۰ طراحی داخلی‌سازی شده، در بخش کالیبراسیون موتور و خودرو هم توان ۱۰۰ درصدی داخلی‌سازی وجود دارد، اما در بخش نرم‌افزاری داخلی‌سازی به بیش از ۸۰ درصد رسیده است.

وی با اشاره به پروژه‌های انجام شده در زمان تحریم‌ها، گفت: با سرمایه‌گذاری بیش از دو میلیون یورویی، ارتقای سیستم کنترل و مدیریت خودرو (EMS) از یورو ۴ به یورو۵ در خودروهای پژو ۲۰۶ و پژو ۲۰۷ میسر شد. علاوه بر این ارتقا به استاندارد یورو۵ در خودروی پژو ۲۰۶ می‌تواند به کاهش هشت درصدی آلایندگی‌ها و  افت ۳۰ درصدی مصرف سوخت منجر شود.

وی در مورد استفاده از موتورهای یورو ۵ با بنزین‌های با استاندارد یورو ۴ و احتمال خرابی موتورها گفت: شاخص گوگرد در بنزین یورو ۴ از بنزین یورو ۵ بیشتر است که به مرور زمان باعث سمی شدن کاتالیست خودروها می‌شود، اما کاتالیست قابلیت تعویض دارد، یا حتی امکان کاهش سطح گوگرد بنزین هم وجود دارد.

این قطعه ساز همچنین از صرف هزینه ۱.۲ میلیارد تومانی برای داخلی‌سازی کروز کنترل (سامانه تثبیت سرعت خودرو) خبر داد که در زمان تحریم‌ها با مشکل واردات ECU های آن‌ها مواجه بودیم.

در ادامه این نشست امید یادگاری معاون تأمین و بازرگانی یک گروه صنعتی قطعه ساز  از دشواری تخصیص ارز از طرف بانک مرکزی اشاره کرد و گفت:  اعمال جریمه بابت دیرکرد تسویه ارزی از طرف این بانک (با وجود بلوکه شدن حساب‌های شرکت از طرف کونلون بانک چین)، زمانبر شدن ثبت سفارش‌ها و مشکلات ترخیص اقلام از طرف گمرک را از جمله مشکلات پیش روی تولید هستند.

تسنیم

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar