تسهیلات ۵ هزار میلیارد تومانی قطعه سازان چه شد؟

دوشنبه 28 بهمن 98 ساعت 11:41
تسهیلات 5 هزار میلیارد تومانی قطعه سازان چه شد؟

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان‌ گفت: قرار بود پنج هزار میلیارد تومان اعتبار بابت پرداخت بخشی از مطالبات قطعه‌سازان در اختیار قرار گیرد، ولی با وجود نزدیک شدن به ایام پایانی سال هنوز هیچ اقدام عملی در این زمینه اتفاق نیفتاده است.

در ماه‌های اخیر هیات دولت تزریق نقدینگی ۱۰ هزار میلیارد تومانی به صنعت خودرو را مصوب کرد. پس از آن در نشستی در کمیسیون صنایع مجلس که در آن وزیر صنعت، نمایندگان بانک‌مرکزی، وزیر اقتصاد و نمایندگان بانک‌های عامل حضور داشتند اعطای مبلغ پنج هزار میلیارد تومانی به هر خودروساز برای تزریق به زنجیره تأمین آن صورت ‌جلسه شد.

در نهایت با تصویب شورای پول و اعتبار بیش از هفت هزار میلیارد تومان برای دو خودروساز بزرگ کشور مصوب و مقرر شد پنج هزار میلیارد تومان آن به طور تسهیلات بانکی در اختیار خودروسازان قرار بگیرد تا به قطعه سازان بدهند و دو هزار میلیارد تومان دیگر خودروسازان پس از اصلاح ساختار مالی‌شان اوراق مشارکت بفروشند تا از بازار سرمایه جذب نقدینگی داشته باشند.

در این زمینه، «آرش محبی‌نژاد» دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان‌ با اشاره به نامه اخیر این انجمن به رئیس‌جمهوری در خصوص مسائل و مشکلات قطعه سازان، افزود: بانک مرکزی پرداخت این مبلغ را به بانک‌های عامل ابلاغ کرده، اما از آنجایی که نزدیک به ۵۰ درصد این مبلغ باید از طرف همین بانک‌ها تأمین شود، در پرداخت آن تعلل می‌کنند.

به گفته این مقام صنفی، بانک‌های توسعه تعاون، توسعه صادرات، سپه، صنعت و معدن، کشاورزی، مسکن، ملی، پست بانک، تجارت، رفاه کارگران، ملت، آینده، اقتصاد نوین، انصار، ایران زمین، پاسارگاد، پارسیان، حکمت ایرانیان، خاورمیانه، دی، سامان، سرمایه، سینا، بانک شهر، قوامین، کارآفرین، گردشگری، بانک ایران و ونزوئلا، مهر ایرانیان، قرض‌الحسنه رسالت و چند موسسه مالی و اعتباری برای پرداخت اعتبار به قطعه سازان انتخاب شده‌اند.

وی تاکیدکرد:‌ قرار است تسهیلات را خودروسازان دریافت و سپس با اولویت پرداخت مطالبات ۱۲۰ روزه قطعه‌سازان، به شرکت‌های قطعه‌سازی بپردازند.

محبی‌نژاد ادامه‌داد:‌ انتظار می‌رود مواردی همچون تعدیل قیمت‌ها، مالیات بر ارزش افزوده و غیره که بین خودروسازان و قطعه‌سازان محل اختلاف است، برطرف شود تا مطالبات قطعه‌سازان به طور واقعی ثبت شود.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان‌ یادآور شد: در حدود سه ماه اخیر حدود دو هزار میلیارد تومان از مطالبات معوق قطعه‌سازان از محل فروش فوری خودروها، فروش اموال مازاد خودروسازان و تخصیص نقدینگی به زنجیره تأمین پرداخت شده است.

وی یادآوری کرد: مجموع مطالبات زنجیره تأمین از خودروسازان حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان است که هشت هزار میلیارد تومان آن معوق شده است.

شاغلان مستقیم زنجیره تأمین خودروسازی در رده‌های یک، دو و سه از کل ۵۵۰ هزار نفر در سه موج بیکاری سال ۹۷، نزدیک به ۲۸۰ هزار نفر تعدیل یا تعلیق شده‌اند.

بخشی از نیروهای تعلیق شده با تزریق چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات در پایان سال ۹۷، به طور موقت به کار بازگشتند و برآورد شده با آغاز نهضت ساخت داخل قطعات خودرو، حدود ۵۰ هزار نفر اشتغال از دست رفته تاکنون احیا شده باشد.

نزدیک به هزار و ۲۰۰ قطعه ساز رسمی در کشور فعالند که تاکنون حدود ۴۰۰ واحد آن‌ها تعطیل یا نیمه تعطیل شده‌اند.

ایرنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar