تقویت خودروسازی با تاسیس پردیس علم و فناوری خودرو
دکتر علی خیرالدین، در مراسم تفاهم نامه همکاری مشترک مرکز تحقیقات و نوآوری صنایع خودروسازی سایپا با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برای تولید خودروی هیبریدی شاهین، گفت: غیر از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل که در این طرح حضور دارد، دانشگاههای دیگری هم آماده همکاری با خودروسازان هستند.
دکتر خیرالدین بیان کرد: دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل یکی از موفقترین دانشگاههای کشور در حوزه صنعت و مباحث پژوهش و فناوری است و همیشه در رتبهبندیهای تایمز و رتبهبندیهای معتبر دیگر دانشگاه صنعتی بابل جزو اولینهاست و شرکت سایپا انتخاب خوبی انجام داده و امیدوارم که بتوانیم با استفاده از ظرفیت آنها خودرو با سوخت فسیلی را تبدیل به خودروی هیبریدی کنیم و باید در راستای موتورهای برقی و خودران تلاش کنیم.
معاون فناوری وزیر علوم ادامه داد: در شرکتهای بزرگ خودرو حدود ۶ درصد از فروش این صنایع به تحقیق و توسعه اختصاص داده میشود و نمیدانم که در کشورمان این رقم چند است.
دکتر خیرالدین تاکید کرد: بخشی از فروش صنایع را باید برای توسعه و تحقیق در نظر بگیریم. در قانون جهش تولید دانشبنیان صنایع و شرکتهای بزرگ هر عددی را که برای تحقیق و توسعه سرمایهگذاری کنند، به عنوان اعتبار مالیاتی برای آنها حساب خواهد شد و حتی میتوانند آن را به سالهای آینده موکول کنند.
وی گفت: توجه به پتنت و ثبت اختراع هم موضوع مهمی است و تویوتا روزانه حدود ۹ ثبت اختراع دارد و این عدد در کشورمان به شدت پایین است و امیدواریم که ایران خودرو و سایپا در این بخش به ویژه در بخش پتنت خارجی و اروپا وارد شوند.
دکتر خیرالدین افزود: دو خواسته دارم؛ یکی پردیس علم و فناوری در خودرو است و کشور چین حدود ۴۰ درصد پتروشیمی دنیا را در اختیار دارد و حدود ۴۰۰ پارک پتروشیمی و شیمی دارد. اما در ایران پارک تخصصی نداریم و از سایپا و ایران خودرو خواهشمندم که وارد این بحث شوند تا بتوانیم اولین پارک تخصصی را در حوزه خودرو افتتاح کنیم.
معاون فناوری وزیر علوم گفت: مورد بعدی بحث بورسیههاست که به شدت استقبال میکنیم و خواستاریم سایپا ظرفیت وزارت علوم را در بخش دانشجویی به عنوان بورسیه بپذیرد. همچنین مساعدت سایپا را در گرنت و دستیار فناوری خواستاریم تا دانشجویان ارشد و دکتری را در شرکتهای بزرگ صنعتی و دانشبنیان و واحدهای فناور مهمان کنیم و به آنها حقوق پرداخت خواهیم کرد؛ یعنی به دانشجویان کارشناسی یک میلیون تومان، ارشد ۲ میلیون تومان و دکتری ۳ میلیون تومان تا در فرصت ۶ ماهه همزمان با تحصیل کارآموزی انجام دهند و این موضوع در تفاهمنامه وزارت علوم ذکر شده بود.
دکتر خیرالدین در پایان گفت: در بحث سامانه نظام ایدهها و نیازها خواهشمندم که سایپا بتواند نیازهای مدنظر خویش را در سامانه وارد کند تا بتوانیم از ظرفیتهای پارکهای علم و فناوری و شرکتهای فناور، دانشبنیان و دانشگاه و پژوهشگاهها استفاده کنیم. حدود ۱۸ پژوهشگاه ملی، ۱۳۰ دانشگاه، بیش از ۸۰ هزار هیئت علمی داریم که سایپا میتواند از این ظرفیت استفاده کند. اعتقاد دارم که بحث فناوری و نوآوری یک انتخاب نیست، بلکه ضرورت است و در وزارت علوم خدمت شما هستیم تا با کمک یکدیگر مشکلات حوزه خودرو را رفع کنیم.
دکتر گنجی، رئیس دانشگاه نوشیروانی بابل نیز در آیین امضای این تفاهمنامه همکاری مشترک، گفت: از مهندس تیموری مدیر عامل شرکت سایپا و مسئولان وزارت علوم قدردانی میکنم که زمینه این همکاری را فراهم کردند.
وی افزود: دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در ۶ سال متوالی رتبه یک را در میان دانشگاههای کشور از نظر رتبهبندی تایمز و دیگر نمایههای رتبهبندی کسب کرده است و این دانشگاه از ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی برخوردار است. ولی میخواهیم در زمینه فناوری و ارتباط با صنعت هم جایگاه خوبی داشته باشیم.
محمد علی تیموری، مدیرعامل سایپا نیز در آیین امضای تفاهمنامه همکاری مشترک مرکز تحقیقات و نوآوری صنایع خودروسازی سایپا گفت: آمادگی ارتباط با تمام دانشگاهها را داریم تا بتوانیم از تفکر دانشبنیان بودن دانشگاهها استفاده کنیم.
گنجی افزود: بالاترین سطح دانش در دانشگاههای کشور هست و امیدوارم دانشگاهها با مسائل روز صنعت آشنا شوند و صنعت هم با تواناییهای دانشگاهها آشنا شود.
وی تاکید کرد: کیفیت صنعت بدون کمک دانشگاه امکانپذیر نیست، اما دانشگاه باید در بطن صنعت قرار بگیرد تا مسائل آینده را شناسایی کند.
ایسنا
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد