حمایت نظامی‌ها از صنعت خودرو

سه شنبه 1 مرداد 98 ساعت 12:01
حمایت نظامی‌ها از صنعت خودرو

با تشدید تحریم‌های ظالمانه ضد ایرانی در ماه‌های اخیر به خصوص علیه صنعت خودروسازی که بعد از نفت و پتروشیمی در پیشانی تحریم‌ها قرار داشت، تصمیم‌سازان از همکاری با بعضی ارگان‌های دولتی و بطور خاص نظامی‌ها و استفاده از توان و ظرفیت آنها به عنوان راهی برای غلبه بر مشکلات یاد کردند.

بطور مشخص موضوع همکاری صنایع خودروسازی و قطعه سازی با صنایع دفاعی کشور مطرح شد و خیلی‌ها عنوان می‌کردند که از قابلیت‌های این متخصصان و امکانات آن‌ها می‌توان به خوبی استفاده کرد.

پنجشنبه هفته پیش (۲۷ تیرماه) و در حاشیه اولین روز از نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید، «فرشاد مقیمی» معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد ساخت قطعات با فناوری بالا (High Tech) و همکاری با وزارت دفاع گفت: تاکنون علاوه بر وزارت دفاع، با وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه‌ها و مراکز دانش بنیان نشست‌هایی برگزار و تفاهم نامه‌های همکاری امضا کرده‌ایم و این موضوع دیگر نه یک انتخاب، بلکه یک اجبار است.

وی بیان داشت: قراردادهایی در آینده نزدیک بین وزارت صنعت و وزارت دفاع برای استفاده از ظرفیت‌های این وزارتخاته منعقد می‌شود و در حوزه‌هایی مانند الکترونیک هم پتانسیل‌های خوبی در وزارت دفاع، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه‌ها وجود دارد که در تلاشیم حداکثر استفاده را از این امکانات انجام دهیم.

بیشترین کمبودهای قطعه سازان در بخش الکترونیک

در این پیوند، رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور گفت: امروز در صنایع خودروسازی و قطعه سازی با شماری از شرکت‌های خارجی رو به رو هستیم که متأثر از تحریم‌ها، کشورمان را ترک کرده‌اند؛ بر این اساس تا آنجا که در توان داریم باید در داخلی سازی بکوشیم.

«محمدرضا نجفی منش» افزود: ‌ در این راستا دولت در تلاش است تا امکانات و توانمندی‌های دستگاه‌های خود را به کمک این دو صنعت بزرگ کشور بیاورد و در آینده آنها را به بخش خصوصی واگذار کند.

وی بیان داشت: آنچه امروز بطور مشخص مطرح است، استفاده از توان صنایع نظامی و دفاعی کشور است که پتانسیل بالایی بویژه در بخش الکترونیک دارند و از طرفی بیشترین کمبودهای صنعت قطعه سازی هم در همین حوزه است.

نجفی منش با ذکر اینکه توانمندی صنایع نظامی کشور را از نزدیک رویت کرده، یادآوری کرد: توانمندی بالایی نزد این صنایع وجود دارد و بطور قطع سرمایه گذاری آنها در صنایع خودروسازی و قطعه سازی چاره ساز خواهد بود.

وی، همچنین از دانشگاه‌ها و شرکت‌های استارتاپی و دانش بنیان به عنوان مراکز دیگری یاد کرد که می‌توان از توان، تخصص و علم آنها در این مسیر بهره برد.

قابلیت بالای صنایع دفاع در تولید قطعات الکترونیک

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو هم می‌گوید: صنایع دفاع بطور عمده در مواد اولیه و قطعات استاندارد مورد نیاز صنایع خودروسازی و قطعه سازی تمایل به همکاری دارند که با وجود پتانسیل‌های کم کشور در این زمینه‌ها، در آنها واردکننده باقی خواهیم ماند.

«مازیار بیگلو» افزود: بطور مثال شرکت «صا ایران» ‌ تمایل به ساخت آی. سی‌های خاص تولید قطعات استاندارد، الکترونیکی و های تک دارد و فعالیت در این زمینه‌ها برایشان آسان است.

این مقام صنفی یادآوری کرد: در همین زمینه، یکی از خودروسازان داخلی در سطح «تیر وان» (Tiear one - تأمین کنندگان بزرگ قطعات یا قطعه‌سازان رده نخست جهانی) با صنایع دفاع قرارداد امضا کرده است.

وی یادآور شد: توانمندی صنایع دفاع در تولید قطعات الکترونیک بسیار بالاست، بطور مثال بخش سخت افزاری (بُرد) یی. سی. یو (ECU‌ یا کامپیوتر خودرو)‌ از سال‌ها پیش در کشور تولید می‌شد، ولی امروز مهندسان صنایع دفاع می‌توانند در تولید آی. سی‌ها، دیودها و رزیستورهای این قطعه که وارداتی هستند به کمک بیایند.

بیگلو اضافه کرد: کانکتورهای خاصی که در تولید مدار دسته سیم خودروها به کار می‌رود، نیز عرصه دیگری است که متخصصان صنایع دفاعی می‌توانند در آن به یاری قطعه سازان بپردازند.

وی یادآوری کرد: «‌این همکاری‌ها بویژه در قطعات الکترونیک، اکنون وارد فاز عملیاتی شده است.»

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو، به حدود ۱۹۰ هزار دستگاه خودروهای باقی مانده در کف کارخانجات خودروسازی اشاره کرد و گفت: ‌عمده کسری این خودروها مربوط به قطعاتی است که مواد اولیه‌شان باید از خارج کشور وارد شود.

وی افزود: صنایع دفاع همچنین در تولید چاشنی انفجاری که در کیسه هوا (ایربگ) خودروها به کار می‌رود، تبحر دارند که یکی از دغدغه‌های اصلی در تولید این قطعه ایمنی است.

تیراژ بالا، مشکل اصلی تولید قطعات‌های تک

بیگلو بیان داشت: مشکل اصلی قطعات‌های تک، لزوم شمارگان تولید بالا (برخی تا ده‌ها میلیون قطعه در سال) است تا صرفه اقتصادی پیدا کنند و به همین خاطر در سال‌های اخیر انگیزه‌ای برای داخلی سازی آنها وجود نداشت، ولی امروز و با تجمیع نیازمندی‌های صنایع، تولید این قطعات از توجیه اقتصادی برخوردار شده است.

وی بیان داشت: اکنون کل زنجیره تأمین خودروسازان وابستگی ۲۰ درصدی به ارز دارد و قرار هم نیست این وابستگی به صفر برسد، بلکه در تلاشیم تا در سریعترین زمان ممکن کمترین وابستگی رازی را محقق کنیم.

این مقام صنفی یادآور شد: برای تولید قطعات یاد شده، نیازمند بعضی عناصر و مواد هستیم که در داخل کشور موجود نیستند و بناچار باید از خارج وارد شوند.

وی تاکید کرد: موضوع اصلی به صفر رسانیدن وابستگی‌های ارزی در سطح قطعه سازان تیر وان است که مواردی همچون یی. سی. یو، ایربگ و غیره را شامل می‌شود، اما قطعات استاندارد و مواد اولیه‌ای وجود دارد که به صفر رسیدن نیاز ارزی آنها باید بتدریج اتفاق بیفتد.

ایرنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar