بازار خرید و فروش حواله خودرو از رونق افتاد

یکشنبه 25 آبان 99 ساعت 01:14
بازار خرید و فروش حواله خودرو از رونق افتاد

به گفته بعضی از فعالان بازار، خرید و فروش حواله خودرو به خاطر کاهش قیمت بازار و افزایش قیمت در مبدا تا حدودی قفل شده و این اتفاق دلالان را سرگردان کرده است.

دادوستد حواله خودروهای ثبت ‌نامی به خاطر فاصله قیمتی زیاد خودرو از مبدا تا بازار یکی از مسیرهای پر سود برای سوداگران بود.آنها در طرح‌های فروش خودروسازان شرکت کرده و با استفاده از روش‌های گوناگون اقدام به پیش‌ خرید چند خودرو می‌کردند، بعد از آن حواله خودروها را در ازای دریافت سود به متقاضیانی که دستشان از ثبت‌نام در طرح ‌فروش کوتاه مانده بود، می‌فروختند. اما هم اکنون این کسب‌و‌کار دیگر رونق سابق را ندارد و دلالان و واسطه‌ها نمی‌توانند به کسب سود از محل فروش حواله‌های در اختیار خود فکر کنند.

اما چرا چراغ کسب‌و‌کار فروش حواله کم‌ فروغ شده است؟

دو دلیل را می‌توان در پاسخ به سوال فوق مورد توجه قرار داد.

علت اول محدودیت‌هایی است که از طرف قوه‌قضائیه و همچنین نهادهای نظارتی در ارتباط با انتشار آگهی فروش حواله خودرو در سایت‌های منتشرکننده آگهی اعمال شده است. این محدودیت‌ها موجب شده تا انتشار آگهی‌های حواله به طور زیر زمینی انجام شود. چنانچه به سایت‌های منتشرکننده آگهی سر بزنید، مشاهده می‌کنید که امکان دسترسی به شماره تلفن آگهی‌دهنده حواله وجود ندارد. متقاضیان خرید حواله این روزها باید به جای سایت‌های شناسنامه‌دار منتشرکننده آگهی فروش خودرو به کانال‌های موجود در شبکه‌های اجتماعی که هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد، مراجعه کنند.

آنچه موجب شده تا نهادهای نظارتی محدودیت‌هایی را در ارتباط با خرید و فروش حواله اعمال کنند به خاطر التهاباتی است که در بازر خودرو وجود دارد. این نهادها تلاش کرده‌اند از این مسیر دلالان و واسطه‌ها را تحت فشار قرار داده و به نوعی با ایجاد موانعی از این دست حضور آنها را در طرح‌های پیش‌فروش گروه های خودروساز بیش از پیش محدود کنند.

همین اتفاق در طرح‌های فروش فوق‌‌العاده خودروسازان هم اعمال شده است و علاوه بر اینکه منتخبان قرعه‌کشی امکان صلح قرارداد خود با فرد دیگری ندارند سند خودروهای عرضه شده در فروش‌های فوق‌‌العاده هم تا یک سال در رهن خودروسازان باقی می‌ماند.

البته اعمال محدودیت‌های ایجاد شده توسط نهادهای نظارتی و همچنین گروه های خودروساز تنها دلیل برای بی‌رونق شدن داد و ستد حواله خودرو نیست.

علت دیگر در بی‌رونقی داد و ستد حواله را باید در بی‌رغبتی مصرف‌کنندگان به در اختیار گرفتن خودرو از مسیر خرید حواله جست و جو کرد.

پیش تر که بازار خودرو روزهای آرامی را سپری می‌کرد بخشی از مصرف‌کنندگان که امکان پرداخت تمام وجه برای در اختیار گرفتن خودرو را در لحظه نداشتند با مراجعه به بازار و خرید حواله علاوه ‌بر اینکه بخشی از پول خودرو را پرداخت می‌کردند این اطمینان را پیدا می‌کردند که چند ماه بعد می‌توانند خودروی خود را از خودروساز با قیمت مشخص تحویل بگیرند؛ بنابراین این امکان را داشتند که برای تامین الباقی قیمت خودرو برنامه‌ریزی کنند. اما این روزها که قیمت خودرو در مبدا به‌صورت فصلی تعیین می‌شود این بخش از مصرف‌کنندگان با توجه به اینکه مشخص نیست در زمان تحویل خودرو باید چه مبلغی را به‌عنوان الباقی قیمت خودرو به حساب خودروسازان واریز کنند چندان رغبتی به خرید حواله ندارند.

نکته دیگر که موجب شده تا متقاضیان خودرو چندان میلی به در اختیار گرفتن خودرو از مسیر خرید حواله نداشته باشند مربوط به ریزش قیمت خودرو در بازار می‌شود. از آنجا که متقاضیان خرید حواله باید علاوه‌ بر پرداخت مبلغ پیش‌پرداخت، رقمی را هم تحت عنوان سود فروشنده حواله به حساب او واریز کنند و همان طور که اشاره شد قیمت نهایی خودرو هم مشخص نیست این نگرانی وجود دارد که قیمت تمام شده خودرو برای متقاضی از مسیر خرید حواله بیشتر از قیمت روز خودرو در لحظه خرید حواله تمام شود و همین مساله متقاضیان خودرو را از خرید حواله منصرف می‌کند و آنها را به سمت خرید نقدی خودرو از بازار سوق می‌دهد.

در این ارتباط یکی از فعالان بازار می‌گوید هم اکنون خرید و فروش حواله خودرو با توجه به اعمال نظارت‌های شدید از سوی نهادهای نظارتی به نوعی قفل شده است و تنها آن بخش از حواله‌های قدیمی که در آنها همچنان امکان صلح از طرف خودروساز تعریف شده و همچنان باز است، در بازار معامله می‌شود. این دست اندرکار بازار خودرو تاکید کرد در این شرایط که علاوه ‌بر نهادهای نظارتی گروه های خودروساز هم محدودیت‌های شدیدی را برای خرید و فروش حواله اعمال کرده‌اند آن بخش از متقاضیان خودرو که همچنان به در اختیار گرفتن خودرو از این مسیر فکر می‌کنند، باید تبعات و خطرات آن را نیز بپذیرند.

دنیای اقتصاد

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar