درخواست واریز مجدد پول برای تحویل اوتلندر توسط آرین موتور

یکشنبه 13 مرداد 98 ساعت 14:39
درخواست واریز مجدد پول برای تحویل اوتلندر توسط آرین موتور

بعضی مشتریان گروه آرین‌ موتور پویا می‌گویند که این گروه تحویل خودروهای اوتلندری که در سال ۹۷ به قیمت قطعی فروخته را منوط به واریز مجدد پول از طرف خریداران کرده است.

یکی از مشتریان این گروه در این رابطه اظهار کرد: خرداد ماه سال پیش خودروی میتسوبیشی اوتلندر ۲۰۱۷ را از گروه آرین موتور پویا با قیمت قطعی ۳۲۸ میلیون تومان و با موعد تحویل یک‌ماهه خریداری کردم. بنابراین طبق قرارداد حدوداً دهم نهایتاً دوازدهم تیرماه باید خودروی خود را تحویل می‌گرفتم ولی این اتفاق نیفتاد و هنوز پس از گذشت بیش از یک ‌سال از موعد تحویل، خبری از خودروهای ما نیست.

وی ادامه داد: از مبلغ خودرو ۲۰۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان را به صورت نقد در هنگام ثبت‌نام پرداخت کردم. الباقی به طور اقساطی در شش فقره چک ۲۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی به ازای هر ماه، به شرکت آرین موتور پویا ارائه شد که سه چک اول توسط شرکت نقد شده است ولی باقی چک‌ها را نگه داشته‌اند. بنابراین در مجموع چیزی در حدود ۲۷۰ میلیون تومان به حساب شرکت واریز شده است.

او افزود: در این مدت من و نزدیک به ۹۰۰ نفر از افراد دیگری که شرایطی مشابه من دارند، چندین بار به نمایندگی مراجعه کردیم ولی تنها پاسخی که شنیدیم تعویق تاریخ تحویل بوده است. در نهایت هم بعد از آنکه مشکلات ارزی و ترخیص نشدن خودروها از گمرک مطرح شد، به ما اعلام کردند که خودروهای شما وارد شده ولی گمرک اجازه ترخیص نمی‌دهد. همچنین طی شکایت ما به وزارت صنعت، به ما گفته شد که درخواست خود را کتباً اعلام کرده و منتظر بمانید تا پرونده به سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ارجاع و در آن سازمان مورد بررسی قرار گیرد.

این مشتری گروه آرین موتور پویا یادآوری کرد: حال چندی پیش دعوتنامه‌ای جدید فاقد هرگونه مهر و امضایی برای ما ارسال و در آن اعلام شده که خودروها از گمرک ترخیص شده و شرط تحویل خودروها؛ واریز مبلغ ۲۵۵ میلیون تومان دیگر ظرف مدت ۱۵ روز کاری است. همچنین در این دعوتنامه ذکر شده است که چنانچه نسبت به پرداخت این ۲۵۵ میلیون تومان مازاد اقدام نکنید؛ خودرو به شخص دیگری واگذار خواهد شد. همچنین این شرکت توضیح نداده که سه فقره چک دیگری که پیش آن‌ها مانده چه خواهد شد؛ قرار است برداشت شود یا عودت داده می‌شود؟ این دعوتنامه نزدیک به یک ماه پیش برای ما ارسال شده است. این دعوتنامه شامل بندی است که در آن اشاره شده است این دعوتنامه جزو لاینفک قرارداد اولیه (۹۷.۳.۵) است.

یکی دیگر از مشتریان این گروه که وضعیت مشابهی دارد گفت: خرداد ماه سال پیش اقدام به خرید یک دستگاه میتسوبیشی اوتلندر ۲۰۱۸ به قیمت قطعی ۳۳۹ میلیون تومان و تحویل  ۳۰ روز کاری کرده و در همان روز هم تکمیل وجه کرده‌ام ولی زمان موعد تحویل‌ خودرو گذشت و خبری از تحویل خودرو نشد.

وی افزود: در پی پیگیری‌ها از شرکت، تنها جوابی که من و دیگر مشتریان شنیدیم این بود که گمرک اجازه ترخیص خودروها را نمی‌دهد. هر بار به یک نحوی ما را سرگردان می‌کردند. ابتدا گفته می‌شد که پاراه‌ای از مشکلات ایجاد شده که در دست بررسی بوده و مشکل به زودی حل خواهد شد. سپس به مرداد و شهریور ماه سال پیش رسیدیم که مسائل گمرکی پیش آمد و شرکت اعلام کرد مشکل ترخیص از گمرک وجود دارد که دست ما هم نیست. پس از آن دیگری خبری نشد تا اینکه ۱۱ تیر ماه سال جاری دعوتنامه‌ای از طرف یک نمایندگی دیگر و نه نمایندگی آرین موتور پویا، برای بنده ارسال شده که ضمن آن مبلغ ۲۲۸ میلیون تومان دیگر برای تحویل خودرو از ما طلب شده است.

این مشتری ادامه داد: نکته جالب موضوع اینجاست که علاوه بر اینکه مرجع ارسال دعوتنامه تغییر کرده است (شرکت ایرتویا)؛ شماره قراردادها هم با یکدیگر همخوانی نداشته و مشکل حقوقی دارد. برای کسب اطلاعات به نمایندگی مراجعه کردیم و به آنها یادآوری کردیم که ما تمام مبلغ خود را به صورت فوری و با قیمت قطعی پرداخت کرده‌ایم. پس از آن دعوتنامه‌ دیگر ارسال شد که طی آن خواسته شده ۱۹۸ میلیون تومان دیگر باید واریز شود تا خودرو تحویل داده شود.

وی یادآوری کرد: در این وضعیت سؤال ما این است که با توجه به اینکه قراردادهای ما قطعی بوده، چرا باید وجه مازاد پرداخت کنیم!؟ علاوه بر این شرکت آرین موتور بیش از یک سال در تحویل خودروی ما تأخیر داشته ولی نه تنها جریمه تأخیر در تحویل خودرو برای ما لحاظ نشده است بلکه مجدداً پول کلانی برای تحویل خودرو از ما می‌خواهند؛ ضمن اینکه تهدید هم می‌کنند که اگر ظرف ۱۵ روز کاری از زمان ارسال دعوتنامه جدید، نسبت به تکمیل وجه مجدد اقدام نکنید، قرارداد فسخ و خودرو به شخص دیگری فروخته خواهد شد. ضمن اینکه از ماخواسته شده است که شکایت قضایی هم نداشته باشیم.

این موضوع از گروه آرین موتور پویا مورد پیگیری قرار گرفت که یکی از مسئولین این گروه در پاسخ گفت: در آن مقطع زمانی دولت ارز را به صورت قطعی و به مبلغ ۴۲۰۰ تومان به ما فروخت و ما با این نرخ ارز خودرو وارد کردیم ولی پس از آن شرایط کشور به کلی تغییر کرد. زمانی که ما در مرحله ترخیص خودرو از گمرک بودیم؛ سازمان حمایت هم ما را موظف کرده بود که فقط قراردادهای ۳۰ روزه داشته باشیم.

وی افزود: سپس هم موضوع ممنوعیت واردات به میان آمد و بر مشکلات اضافه شد. نهایتاً در دی ماه سال پیش هیات دولت مصوبه‌ای صادر کرد که شرکت‌هایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده‌اند، باید با نرخ ارز سنای روز ترخیص تسویه کنند. ضمن آنکه به ما اعلام شد طبق مجوز وزیر صنعت در قراردادهای پیش‌فروش می‌توانیم مابه‌التفاوت را اعمال کنیم.

او علت تفاوت اعداد مابه‌التفاوت را متفاوت بودن قیمت در روز ترخیص اعلام کرده و گفت: ما هم باید با نرخ ارز سنای روز ترخیص تسویه کنیم. دولت هم فشار وارد کرده و "ما شش ماه کفش آهنی پوشیدیم ولی در نهایت گفتند همین است که هست." ما هم قبول داریم که حق مردم ضایع شده است ولی باتوجه به اینکه اگر این خودروها ۵۰۰ میلیون هم برای آن‌ها تمام شود، می‌توانند تا ۷۰۰-۸۰۰ میلیون تومان در بازار آزاد بفروشند؛ پس مشتری ضرر نکرده و این تنها واردکننده‌ است که متحمل ضرر بسیار شده است.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar