دولت صنعت خودروسازی را رها کند
به گفته یک کارشناس صنعت خودرو، حذف قوانین دستوری برای اجرای تصمیمات و واگذاشتن صنعتگران این حوزه برای ادامه مسیر، بهترین راه برای مقابله با تحریمها است.
فربد زاوه، با ذکر اینکه باید پیش از آنکه تحریمهای آمریکا صنعت خودرو را به چنین نقطهای برساند، فکری برایش میشد، اظهار کرد: اگر اکنون هم بخواهیم تأثیر تحریمهای آمریکا را در صنعت خودرو کاهش دهیم، باید سعی کنیم عمق بهرهوری و مدیریتی را در حوزه مالی و همچنین حوزه انسانی افزایش دهیم. بدین معنا که باید از رفتارهای دستوری که با هدفی غیر از اقتصادی بودن صنعت خودرو به این صنعت تحمیل میشود، دست برداشت.
این کارشناس صنعت خودرو مدعی شد: به طور مثال اینکه این صنعت موظف میشود برای افزایش اشتغال و به واسطه اینکه دولت در این حوزه آمار دهد، افرادی را استخدام کند؛ یا اینکه روزانه از طرف مجلس و نهادهای دولتی توصیههایی میشود مبنی بر اینکه اشتغال یا خرید از منبع مشخص اتفاق بیفتد، همگی به نوعی جمع شوند.
وی تاکید کرد: کوتاهترین راهحل ممکن هم اکنون این است که گروههای خودروسازی بایستی به عنوان واحدهای اقتصادی مستقل، در خصوص حیات و مدیرت امورشان، خود به طور مستقل تصمیم گیرند، نه اینکه به طور دستوری تصمیمات به آنها ابلاغ شود. باید در حوزههای صنعتی بازنگری انجام گیرد و بنگاهها به عنوان جایی که قرار است به سهامداران و سرمایهگذاران خود اعطای سود کنند، دیده شوند، نه به عنوان نهادهایی که قرار است مسائل سیاسی کشو را حل کنند؛ لذا واگذاری تصمیمگیری برای صنعت خودرو به خود صنعتگران این حوزه برای مسائل، گذر از مسائل و رفتارهای سیاسی، تا حد زیادی میتواند مشکلات را کاهش دهد.
زاوه یادآوری کرد: علاوه بر این خودروسازان برای آنکه از این فشار روانی بیرون آیند، باید سعی کنند که تمامی تصمیمات را بر مبنای اقتصادی گرفته و از هزینههای مازاد خود بکاهند. به عبارتی باید یکسری ریاضتهای اقتصادی شدیدی را متحمل شوند. هم اکنون این ریاضت اقتصادی برای خودروسازی ایران به شدت مورد نیاز است؛ لذا خودروسازان باید تلاش کنند با کاهش هزینههای بیمورد، منابع مالی خود را حفظ کرده تا بتوانند با بیشترین بازدهی فعالیت خود را رونق ببخشند.
تحریمهای اقتصادی یکجانبه و غیرقانونی آمریکا بر ضد مردم ایران "تروریسم اقتصادی" هم خوانده شده است.
ایسنا
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد