دلایل برخورد پلیس با «دور دور»

سه شنبه 9 آذر 00 ساعت 10:43
دلایل برخورد پلیس با «دور دور»

«دوردور» سرگرمی نه چندان تازه‌ای است که دست‌کم یک دهه است در میان برخی از جوانان خودروسوار و عمدتا در مناطق مرفه‌نشین کلانشهرها رایج شده است. سرگرمی که دستکم با ترافیک و آلودگی‌های صوتی و ... نیز همراه هست و همین موضوع نیز حساسیت‌ها به آن را افزایش داده است.

رانندگان عمدتا جوانی که سوار بر خودروهای گران قیمت در برخی از خیابان‌ها و محلات تهران مانند سعادت آباد، تهرانپارس، الهیه، اندرزگو و ... مسیری را بارها و بارها تکرار می‌کنند و در حین مسیر نیز با دیگر رانندگانی که با همین قصد به خیابان آمده‌اند، کل کل کرده یا دیگر رفتارهایی را انجام می‌دهد که برای برخی از آنها عناوین مجرمانه نیز تعریف شده است.

ابهامات اما درباره دور دور همچنان وجود دارد، برخی معتقدند که ماده قانونی مشخصی برای دور دور وجود ندارد اما از سوی مقابل همچنان طرح‌های مختلفی از سوی پلیس برای برخورد با آن ادامه دارد. سردار مهدی حاجیان، سخنگوی نیروی انتظامی به ابهامات موجود در برخورد با دور دور پاسخ داده است.

سخنگوی ناجا دراین‌باره گفت: پلیس با هرآنچه که مخل نظم و امنیت و آسایش عمومی مردم باشد، برخورد خواهد کرد، چرا که این موضوع به عنوان تخلف مشهود بوده و پلیس امکان برخورد با آن را دارد.

وی با بیان اینکه دوردور کردن با اقداماتی نظیر ایجاد آلودگی صوتی، مزاحمت برای مردم، اخلال در ترافیک و ... همراه است، گفـت:‌ چنین تخلفاتی جزو مواردی است پلیس با آن برخورد می‌کند و بعضا ارتکاب این موارد حتی جرم است.

حاجیان با تاکید بر اینکه پلیس ناظر و ناظم اجتماعی است، گفت:‌ ماهیت کار پلیس هم این است که نظم و انضباط را در جامعه حاکم کند. پلیس وظیفه دارد که خودروهای متخلف را جریمه کند و در واقع وقتی خودرویی مرتکب تخلفی شده و پلیس آن را مشاهده کند،  بر حسب تشخیص داده شده با این خودرو برخورد خواهد شد.

سخنگوی ناجا ادامه داد:‌ پلیس به عنوان دیده‌بان نظم و امنیت در این موارد نیز ابتدا تذکر می‌دهد و اگر کسی از دستور قانونی پلیس سرپیچی کند، به دلیل تخطی از فرمان پلیس جریمه خواهد شد.

حاجیان در عین حال درباره اینکه آیا صرفا خودرویی به دلیل چندین بار تردد از یک مسیر به دلیل دور دور جریمه خواهد شد، گفت:‌ ما تا حالا خودرویی را به دلیل رفت و آمد جریمه نکرده‌ایم،  آنچه که به اصطلاح  دور دور کردن معروف شده مشخص است و پلیس نیز در این موارد تذکر می‌دهد و اگر به فرمان پلیس توجه نشود، با متخلفان برخورد خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه فرمان پلیس ارجحیت دارد، گفت:‌ وقتی پلیس تشخیص دهد که رفتاری ممکن است منجر به حادثه و ... شود با آن برخورد خواهد کرد. پیشگیری انتظامی در ماهیت کار پلیسی است.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar