رتبه جهانی ایران در خودروسازی

پنج شنبه 22 فروردین 98 ساعت 04:47
رتبه جهانی ایران در خودروسازی

نگاهی به گزارش انجمن جهانی خودروسازان نشان می‌دهد صنعت خودرو ایران در سال ۲۰۱۸ با کاهشی ۴۰ درصدی هفت پله سقوط کرده و فقط توانست ۹۰۹ هزار دستگاه تولید داشته باشد.

سال ۲۰۱۸ برای صنعت خودروسازی مصادف با کاهش‌های بزرگ در بازارهای بزرگ و رشدهای سریع در بازارهای نوظهور یا در کشورهای در حال توسعه بود. هرچقدر صنایع خودروسازی چین، آلمان، کره جنوبی و کانادا در این سال با کاهش تولید مواجه بودند، آمریکا، ژاپن و مکزیک وضعیت باثباتی داشته و هندوستان، برزیل، روسیه، تایلند، اندونزی و رومانی با رشد تولید چشمگیر سال را به پایان برده‌اند.

ایران که سال ۲۰۱۷ در رتبه سیزدهمین خودروساز جهان قرار داشت و با تولید ۱٫۵۱۵ میلیون دستگاه یکی از پررشدترین کشورهای این صنعت به حساب می‌آمد، امسال با کاهشی ۴۰ درصدی تنها موفق شده نزدیک به ۹۰۹ هزار دستگاه خودرو تولید کند. به این ترتیب ایران پشت سر چک، اندونزی، اسلواکی و ایتالیا بیستمین کشور خودروساز جهان در سالی است که با افت ۱٫۲ درصدی، پذیرای حدود ۹۵٫۳ میلیون دستگاه خودرو در سرتاسر جهان بوده است.

البته ایران در این فهرست همچنان بالاتر از لهستان، آفریقای جنوبی، مالزی و رومانی قرار دارد که همگی از بزرگان صنعت مونتاژ در جهان به حساب می‌آیند. اینجا می‌توانید لیست ۱۰ کشور برتر جهان در زمینه خودروسازی را به همراه امارهای آن‌ها مرور کنید. این لیست عجایب زیادی دارد و مثلاً دیگر خبری از انگلستان یا ایتالیا در بین ده سازنده بزرگ خودرو در جهان نیست. ترکیه هم با کاهش ۸٫۶ درصدی پانزدهم شده است.

۱

چین: سرزمین اژدها امسال پس از سه دهه بالاخره کاهش تولید را تجربه کرد و روی تولید ۲۷٫۸ میلیون دستگاه متوقف ماند. شرایطی که به معنی کاهش ۱٫۲ میلیونی تولید در این کشور و کاهش ۴٫۲ صنعت خودروسازی چین است.

۲

آمریکا: باورش سخت است ولی مبدع خیلی از اصول صنعت خودروسازی حالا کمتر از نصف صنعت خودرو چین خودرو می‌سازد. آمریکایی‌ها البته خوش‌شانس بودند که سال را با افزایش ۱٫۱ درصدی و تولید ۱۱٫۳۱۴ میلیون دستگاهی به پایان بردند ولی این رشد تنها به معنی افزایش تولید ۱۲۴ هزار دستگاهی در آمار تولید بود که چندان رضایت بخش نیست.

۳

ژاپن: سال ۲۰۱۸ برای چشم بادامی‌ها سال ثبات بود. افزایش ۰٫۴ درصدی آنها در این سال با رشد تولید به میزان ۳۷۸۵۴ دستگاه همراه بود. این یعنی صنایع خودروسازی مستقر در ژاپن مجموعاً ۹٫۷۸ میلیون دستگاه خودرو تولید کردند که کمتر از ۴۰ درصد تولید کشور چین است!

۴

هندوستان: به نظر عصر جدید صنعت خودروسازی باید خود را آماده خوش‌رقصی ببرهای هندی نماید. چهارمین خودروساز جهان امسال به مدد سیاست‌های مناسب جذب سرمایه‌گذاری خارجی توانست در کارنامه صنعت خودرو نمره عالی رشدی ۸ درصدی را به ثبت رساند و با تولید بیش از ۵٫۱۷۴ میلیون دستگاه خودرو، به ورای آمار تولید آلمان برسد.

۵

آلمان: ژرمن‌ها بازندگان اصلی سال بودند. شوک تعرفه‌ها که ابتدا از طرف ترامپ و سپس چینی‌ها استفاده شد، بیشترین تأثیر را روی آنها گذاشت و موجبات کاهش ۹٫۳ درصدی تولیدشان شد. صنایع خودروسازی آلمان امسال با کاهش نیم میلیونی تولید، ضمن واگذاری رتبه خود به هندی‌ها، تنها موفق به تولید ۵٫۱۲ میلیون دستگاه در خاک خود شدند و مابقی تولیداتشان را به خارج از مرزها منتقل کردند.

۶

مکزیک: ترامپ به غیر از ژرمن‌ها یک کشور دیگر را هم قربانی کرد. صنعت خودرو مکزیک که به کمک آمریکا حیات بالنده‌ای را در یک دهه گذشته تجربه کرده، امسال نتوانست رشدهای بزرگ سالهای قبل را تجربه کند و به افزایشی ۰٫۱ درصدی بسنده کرد. مکزیکی‌ها در سال ۲۰۱۸ مجموعاً ۴٫۱ میلیون دستگاه خودرو تولید و بخش بزرگ آن را به کشورهای دیگر صادر کردند.

۷

کره جنوبی: کاهش ۲٫۱ درصد کره جنوبی تنها بخش کوچکی از فشار بزرگ ترامپ برای تحمیل شرایط خود به این کشور در زمینه صادرات بود. موضوعی که نشان داد بدون حمایت آمریکایی‌ها این کشور سریعاً می‌تواند وارد دوره افت تولید در صنعت خودرو شود. تولید خودرو در کره جنوبی در پایان سال ۲۰۱۸ روی عدد ۴۰۲۸۸۳۴ دستگاه متوقف ماند.

۸

برزیل: پس از یک دوره افت برزیل که ناشی از رکود بزرگ اقتصاد ملی بود، اکنون غول آمریکای جنوبی مجدداً بیدار شده و سال را هم با رشد ۵٫۲ درصدی و افزایش ۱۴۳ هزار دستگاهی در میزان تولیدش خاتمه داده است. برزیلی‌ها که عمدتاً محصولات رنو، فولکس‌واگن و جنرال موتورز را تولید می‌کنند، امسال روی هم رفته ۲٫۸۷۹ میلیون دستگاه تولید کرده است.

۹

اسپانیا: کانون تولید فولکس‌واگن، سئات و رنو امسال را با کاهش یک درصدی سپری کرده و کلاً ۲٫۸ میلیون دستگاه تولید داشته که رقم قابل تاملی است.

۱۰

فرانسه: اغلب واحدهای تولید خود را در اروپای غربی و جنوب شرقی متمرکز کرده به همین خاطر تولیدش تا این حد پایین آمده است. فرانسوی‌ها البته امسال ۲ درصد رشد تولید داشته‌اند و ۲٫۲۷۰ میلیون دستگاه خودرو راهی بازار جهانی کرده‌اند.

هفت صبح

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar