اجازه نمیدهیم تراکتورسازی تبریز به سرنوشت خودروسازان دچار شود
مدیرعامل شرکت تراکتور سازی ایران گفت: اجازه نمیدهیم مجموعه تراکتورسازی ایران به حال و سرنوشت خودرو سازان کشور دچار شود.
ابوالفتح ابراهیمی در مراسم رونمایی از تندیس شهید سلیمانی و افتتاح و بهره برداری از چند طرح و پروژهی توسعه وخودکفایی شرکت تراکتورسازی ایران، اظهار کرد: مجموعه تراکتور سازی ایران از لحاظ خودروسازی پس از ایران خودرو و سایپا جزو سومین گروه تولید کننده بوده و براساس معرفی جهاد کشاورزی و نیاز کشاورزان، تراکتور به بازار ارائه میکند.
وی با ذکر اینکه مجموعه تراکتورسازی از ۱۲ شرکت مستقل ولی پیوسته به یکدیگر تشکیل شده است، گفت: تمامی گروههای تراکتورسازی در راستای ساخت و تولید تراکتور تلاش میکنند؛ در طول ۱۱ سال اخیر تنها ۴۰ درصد قطعات تراکتور در این مجموعه ساخته میشد اما اکنون ۹۵ درصد قطعات تراکتور توسط تولیدکنندگان مجموعه تراکتور سازی ایران ساخته میشود.
وی افزود: قبل از اعمال تحریمها، متخصصان بومی با برنامهریزی دقیق، موفق به تولید و ساخت قطعات زیادی از تراکتور در داخل کشور شدند؛ براین اساس سال ۹۲ هم با جهش ارزی و اعمال تحریمها، آمادگی کامل برای تولید تراکتور داشتیم.
مدیرعامل شرکت تراکتور سازی ایران یادآور شد: ۲۰ نفر متخصص دارای مدرک دکتری از دانشگاههای معتبر کشور در مجموعه تراکتور سازی فعالیت دارند که تاکنون قطعات جدیدی را در مجموعه تراکتورسازی طراحی و تولید کردند، به صورتی که اکنون تراکتورهای به روز، با توان، قدرت و مدل جدیدی تولید میشود.
وی با اشاره به رونمایی از تراکتور جدید توسط مجموعه تراکتور سازی، گفت: مهندسان این مجموعه موفق به طراحی تراکتور جدیدی شدند که در آیندهای نزدیک از این طرح رونمایی میشود.
ابراهیمی با اشاره به رونمایی نخستین تندیس سردار سپاه شهید حاج قاسم سلیمانی در مجموعه تراکتور سازی ایران، گفت: تندیس این شهید بزرگوار توسط هنرمند بومی آقای احد حسینی ساخته شده و برای نخستین بار در کشور رونمایی شد.
وی با ذکر این که امسال مجموعه تراکتورسازی ایران نسبت به سال اخیر افزایش ۳۰ درصدی تولید داشته است، گفت: باتلاش شبانه روزی همکاران مجموعه تراکتورسازی در تولیدات این مجموعه روند افزایشی داشته است.
وی با ذکر اینکه مجموعه تراکتور سازی ایران برای بیش از شش هزار پرسنل به طور مستقیم و برای دو هزارنفر به طور غیرمستقیم اشتغال زایی کرده است، گفت: اکنون غالب بحث اشتغال تبریز مربوط به مجموعه تراکتور سازی است، زمانی که تراکتور سازی با بحران رو به رو شده بود، مسائل اجتماعی و سیاسی ایجاد شد اما اکنون استخدامها و خودکفاییها در این مجموعه آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت تراکتور سازی ایران با ذکر اینکه اکثر شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی و دیگر استانها در زمینهی قطعه سازی با مجموعه تراکتورسازی ایران همکاری میکنند، گفت: خوشبختانه تاکنون در پرداخت حقوق و مزایای کارگران کوتاهی نکرده و همهی مزایا را سر موقع پرداخت کردهایم.
وی بیان کرد: ما این مجموعه را با۳۰۰ میلیارد تومان بدهی تحویل گرفته بودیم اما اکنون به هیچ کدام از بانکها بدهی نداریم و از لحاظ کارکردی در اوج قرار داریم؛ بهترین متخصصان کشور هم در این مجموعه اشتغال زایی میکنند و روند تولید آن هم روز به روز در حال افزایش است.
وی افزود: با توجه به کیفیت و تنوع محصول ارائه شده به بازار، هر سال به عنوان صادرکنندهی برتر ملی در کشور انتخاب میشویم.
ابراهیمی با اشاره به صادرات تراکتور از آذربایجان شرقی به کشورهای خارجی، گفت: سال پیش صادرات تراکتور به کشورهای خارجی از جمله هلند، بلژیک وسوئد انجام میشد اما با توجه به اعمال تحریمها اکنون صادرات به این کشورها انجام نمیشود و اکنون به کشورهای آفریقایی صادر میشود.
وی با ذکر اینکه واردات تراکتور در گذشته ممنوع بود اما هم اکنون واردات تراکتور با چهار درصد مالیات مجاز و آزاد است، گفت: قبل از برهم خوردن برجام، هر کسی میتوانست با ارز دولتی تراکتور به کشور وارد کند اما اکنون کسی نمیتواند به راحتی تراکتور وارد کند؛ برهمین اساس تمامی استانها هم مشتری و خریدار تراکتورهای استان شدند.
ایسنا
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد