طرح پارک حاشیه‌ای هوشمند به حاشیه رفت

دوشنبه 6 آبان 98 ساعت 12:45
طرح پارک حاشیه‌ای هوشمند به حاشیه رفت

اجرای طرح پارک حاشیه‌ای هوشمند از ابتدای تیر در تهران شروع شد. ۳ ماه از اجرای طرح گذشت. بعضی شهروندان این طرح را کاسبکارانه و برخی شورای شهری‌ها اجرای آن را ناقص می‌دانند ولی شهرداری مصمم به انجام کار است.

اجرای طرح پارک حاشیه‌ای هوشمند از ابتدای تیر سال جاری در تهران آغاز و منطقه ۲ نخستین منطقه‌ برای اجرای این طرح انتخاب شد. کمبود جای پارک همیشه از معضلات کلان‌شهر تهران است. پس از ترافیک سرسام آور در خیابان‌ها و بزرگراه‌های تهران برای رسیدن به مقصد، معضل جای پارک قوز بالا قوز محسوب می‌شود؛ رانندگان باید مدت زمان طولانی خیابان‌ها را دور زده و به این کوچه و آن کوچه رفته تا کمی نزدیک به مقصد جایی برای پارک پیدا کنند.

آمدن پارکبان‌ها به حاشیه خیابان‌های تهران از جمله برنامه‌ها برای ساماندهی جای پارک بود اما این طرح دوام نیاورد و پس از مدتی فعالیت‌های غیر قانونی در پوشش پارکبان‌ها آغاز شد. پلیس فعالیت آنها را ممنوع کرد و همزمان توسعه پارکومترها در دستور کار قرار گرفت و دستگاه‌های زرد رنگ در گوشه‌های خیابان‌ سبز شدند. ولی این طرح هم عمرش برای خدمت به مردم تهران قد نداد و علیرغم هزینه‌های فراوان شکست خورد.

همین زمان بود که اجرای طرح پارک حاشیه‌ای هوشمند کلید خورد و شهرداری نوید مزایای این طرح را داد. طرح جدید به طور پایلوت مهمان حاشیه معابر منطقه ۲ تهران شد و مدیران شهری اعلام کردند طرح در مدت زمان کوتاه از آغاز اجرا آنقدر مؤثر بوده که قصد دارند آن را به همه تهران تعمیم دهند. ولی شهروندان نظرشان چندان شبیه مجریان این طرح نیست و آن را تنها طرحی کاسبکارانه می‌دانند.

روزانه ۲۰ هزارتومان هزینه پارک حاشیه‌ای

حسین یکی از شهروندان است که اداره محل سکونت و فعالیتش در منطقه ۲ قرار دارد. حسین در مورد اجرای این طرح گفت: از اولین روزی که طرح پارک حاشیه‌ای شهرداری در منطقه شهرک غرب و سعادت آباد آغاز شد، حتی فکرش را هم نمی‌کردیم که قراراست یک پژو ۲۰۶ سفید رنگ شهرداری با یک لامپ آل ای دی بالای سقفش هر چهل دقیقه یکبار از جلوی محل کسب و کارمان، در منزلمان و هر خیابانی که فکرش را کنید رد شود و خرج روی دستمان بگذارد.

وی بیان داشت: این انصاف است که حتی در خیابان‌های خلوت شهرک غرب که می‌خواهید ماشینت را و جلوی در خانه‌ای پارک کنید روزی ۲۰ تا ۱۵ هزار تومان در سامانه شهرداری برای شما ثبت کنند؟

جلوی ساختمان محل پارک شخصی نیست

اما محسن پورسید آقایی، معاون شهردار تهران عقیده دارد هیچ کس حق ندارد جلوی ساختمانش را محل پارک شخصی در نظر بگیرد. وی در جواب به گلایه مردم از  پارک حاشیه‌ای اظهارداشت: فضای خیابان‌ها نه برای کسبه و نه برای دستگاه‌های گوناگون است و هیچ کس حق ندارد جلوی ساختمانش را محل پارک شخصی در نظر بگیرد.

وی با اشاره به هوشمندی سازی فضای پارک حاشیه‌ای با ذکر این که برخی‌ها مقاومت‌هایی را انجام می‌دهند ولی در نهایت هوشمند سازی پارک حاشیه‌ای باعث رفع این گونه مشکلات می‌شود، گفت: چندی پیش یکی از دستگاه‌های نظامی ماشین پلاک برداری شهرداری را توقیف و عنوان کرد که نمی‌توانیم پلاک‌های خودروهایش را ثبت کنیم اگرچه با هماهنگی فرماندهی بالاترش این مشکل حل شد اما این گونه مقاومت‌ها وجود دارد به گونه‌ای که چندی پیش کسبه یکی از خیابان‌ها تابلوهایی که ما بر روی آنها قید کرده بودیم که این مسیر به طور هوشمند کنترل می‌شود کنده بوده و می‌گفتند شما حق ندارید فضای پارک مغازه‌ام را کنترل کنید ولی فضای پارک برای همه است.

نارضایتی مردم طبیعی است

طبیعی است که مردم ناراضی باشند چون که تا دیروز می‌توانستند از صبح تا شب رایگان پارک کنند ولی حالا باید برای این مسأله پول بدهند.

وی  یادآوری کرد: طبیعی است که مردم ناراضی باشند چون که تا دیروز می‌توانستند از صبح تا شب رایگان پارک کنند ولی حالا باید برای این مسئله پول بدهند. ولی باید بگویم که به زودی در مناطق دیگر هم کنترل هوشمند پارک حاشیه‌ای اجرایی خواهد شد.

پارک هوشمند فقط برای توقف‌های کوتاه مدت

وحید سرلک، سرپرست معاونت فنی و مهندسی سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران هم در این خصوص گفت: بیش از سه ماه از اجرای این طرح در تهران می‌گذرد و خوشبختانه به نتایج مؤثری در این زمینه دست یافته‌ایم البته گلایه‌مندی‌هایی از طرف برخی از مردم مطرح می‌شود که این موضوع به نظرم به عدم آگاهی آنها نسبت به این طرح بازمی‌گردد. به طور مثال خیلی از شهروندان نمی‌دانند که پارک حاشیه هوشمند تنها برای توقف‌های کوتاه‌مدت در نظر گرفته شده و برای اینکه بخواهند شهروندان خودروهایشان را ساعت‌های بیشتری در کنار خیابان پارک کنند باید حتماً خودرو را به پارکینگ انتقال دهند.

وی افزود: بر اساس دستورالعمل ابلاغی توسط دولت با شروط خاصی می‌تواند شهرداری طرح پارک حاشیه‌ای را اجرایی کند و این موضوع در همه معابر و خیابان‌ها قابل استفاده نیست. به طور مثال نوع خیابان و معبر و اینکه چه مقدار از منطقه مسکونی یا غیرمسکونی باشد و میزان عرضه و تقاضا برای پارک از جمله موضوعاتی است که در این شروط قرار دارد.

هزینه پارک بر اساس نرخ سال ۹۳

وی در جواب به اینکه بعضی از شهروندان عقیده دارند که اجرای طرح حاشیه‌ای بی‌انصافی است و تنها جهت درآمدزایی اجرا می‌شود، یادآوری کرد: به هیچ عنوان طرح برای درآمدزایی نیست و آنچه که شهرداری اجرایی می‌کند تنها بر اساس قانون است. مبلغ پارک حاشیه‌ای هم مصوب شورای شهر تهران بوده و از سال ۹۳ تاکنون میزان نرخ پارک حاشیه‌ای تغییر نکرده است.

وی تصریح کرد: اجرای پارک حاشیه هوشمند در منطقه دو موجب تغییر فرهنگ و بعضی از رفتارها در شهروندان شده به طور مثال پیش از اجرای طرح بسیاری از مردم ساعت‌های طولانی ۶ تا ۸ ساعته در حاشیه خیابان خودروهایشان را پارک می‌کردند و با اجرای این طرح اکنون میزان استفاده از پارک حاشیه‌ای به کمتر از دو ساعت به طور میانگین تقلیل یافته است و شهروندان جهت توقف‌های طولانی‌مدت خودروهایشان را به پارکینگ منتقل می‌کنند.

همچنین مبلغ پارک حاشیه‌ای برای زمان‌های کمتر از نیم ساعت استفاده رایگان در نظر گرفته شده و همه این موضوعات در کنار هم موجب شده است که شهروندان شبانه‌روزی و یا ساعت‌های طولانی از پارک حاشیه‌ای استفاده نکنند.

برنامه‌های جدید شهرداری برای ۴ منطقه تا پایان سال

سرلک اعلام کرد: با اجرای طرح پارک حاشیه‌ای هوشمند در منطقه دو همه پارکومترها جمع‌آوری شده است و این طرح تا قبل از پایان سال برای مناطق ۶، ۷، ۱۱ و ۱۲ هم اجرایی می‌شود و مزایده‌ای نیز برای شرکت‌ها جهت اجرای این طرح خواهیم داشت.

دولت به شهرداری ۴ سال بدهکار است

از سال ۹۵ تاکنون دولت هیچ واریزی به شهرداری در زمینه پارک حاشیه‌ای نداشته است و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: در خصوص اینکه از ابتدای تیر چقدر طرح پارک حاشیه‌ای درآمدزایی داشته اطلاع دقیقی ندارم و سازمان فاوای شهرداری در جریان جزئیات آن است ولی آنچه مسلم است این بوده که همه درآمد حاصل از پارک حاشیه هوشمند به خزانه دولت واریز می‌شود و دولت باید آن را برای ساخت پارکینگ و توقفگاه به شهرداری بازگرداند البته علی‌رغم این موضوع از سال ۹۵ تاکنون دولت هیچ واریزی به شهرداری در زمینه پارک حاشیه‌ای نداشته است و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

تعلل شهرداری در ساماندهی ۲۰۰ هزار جای پارک

شورای شهری‌ها عقیده دارند شهرداری در زمینه طرح پارک حاشیه‌ای تعلل داشته است و این موضوع موجب گلایه‌ مندی مردم شده است. محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در خصوص موضوع پارک حاشیه‌ای و حواشی آن اظهار داشت: این طرح ناقص اجرا شده و باید هرچه زودتر کامل شود. طبق مصوبه شورای شهر تهران پارک حاشیه‌ای باید برای همه تهران اجرایی شود و حداقل قرار بود تا سال ۹۸ ، ۲۰۰ هزار پارک حاشیه‌ای ساماندهی شود اما اکنون این مساله رها شده و شهرداری تعلل داشته است.

وی افزود: نبود پارک حاشیه‌ای موجب بروز ترافیک، مصرف سوخت بیشتر و آلودگی هوا می‌شود پس باید هر چه زودتر نسبت به ساماندهی آن اقدام کرد.

رویای رزو جای پارک در تهران

علیخانی با اشاره به اینکه اکنون این طرح در منطقه دو ناقص اجرا شده و باید به صورت کامل انجام شود ، یادآوری کرد: شهروندان باید این امکان را داشته باشند که از طریق نرم‌افزارهای مربوطه در گوشی و سیستم‌های کامپیوتری خود از محل حرکت و منزل جای پارک خود را از قبل رزرو و مشخص کنند تا از ایجاد ترافیک و رفت و آمد اضافه برای پیدا کردن جای پارک کاسته شود.

وی با اعلام اینکه ساماندهی پارک حاشیه‌ای از دو سال پیش باید اجرا می‌شد تصریح کرد: شهرداری در این زمینه تعلل داشته و مردم شهر خسارت دیده‌اند. از طرفی درآمد پایدار شهری هم تحقق نیافته و خسارت زیادی به شهر وارد شده است.

۳ ماه از اجرای طرح پارک حاشیه‌ای هوشمند می‌گذرد و اجرای این طرح با اما و اگرهای فراوان همراه شده، شهروندان گلایه‌مند و شورای شهری‌ها ناراضی‌اند و حالا باید دید که اجرای این طرح به طور کامل چه زمانی در تهران آغاز و دغدغه جای پارک چه زمانی به پایان می‌رسد.

فارس

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar