عدم ثبات بازار خودرو امکان برنامه‌ریزی برای ناوگان تاکسیرانی را سلب می‌کند

شنبه 5 مرداد 98 ساعت 10:06
عدم ثبات بازار خودرو امکان برنامه‌ریزی برای ناوگان تاکسیرانی را سلب می‌کند

طرح نوسازی تاکسی‌های فرسوده که خرداد امسال دوباره آغاز به کار کرده‌ بود بار دیگر در تیرماه سال جاری متوقف و دلیل توقف آن افزایش قیمت خودرو اعلام شد. افزایشی که بنابر گفته مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری کشور زیاد بوده و این عدم ثبات در بازار خودروسازی امکان برنامه‌ریزی مناسب برای ناوگان تاکسیرانی را سلب می‌کند.

طرح نوسازی تاکسی‌های فرسوده از بهمن ۹۴ شروع و از ابتدای سال ۹۵ به طور رسمی کلید خورد. طرحی که طی آن بیش از ۷۵ هزار تاکسی فرسوده از رده خارج و بیش از ۶۴ هزار تاکسی نو تحویل متقاضیان داده شد و مابقی هم اسقاط بدون جایگزین را طی کردند. این طرح از آغاز دستخوش تغییرات زیادی از قبیل بدهی‌های وصول نشده، نوسانات قیمت ارز و... شد و گاهی تا مرحله توقف هم پیش رفت. این روزها هم طرح نوسازی حال و روز خوشی ندارد به صورتی که هنوز یک ماه از شروع دوباره آن در سال ۹۸ نگذشته؛ به درهای بسته خورد.

این توقف ولی رنگ و بوی جدیدی دارد چون گفته می‌شود که ترکش‌های بی‌ثباتی بازار خودرو، به بدنه ناوگان تاکسیرانی هم خورده است و با وجود اینکه همواره بر اهمیت نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی  و تأثیر آن بر افزایش کیفیت زندگی شهروندان تاکید می‌شود؛ گویا مانعی جدی بر سر راه نوسازی قرار گرفته است. مانعی که در صورت عدم رسیدگی به آن در بلندمدت تاثیرات منفی خود را بر مدیریت ناوگان حمل‌ ونقل عمومی می‌گذارد.

مرتضی ضامنی آخرین شرایط طرح نوسازی ناوگان تاکسیرانی را تشریح کرد و گفت: در کنار مشکلات مربوط به عدم انجام تعهدات توسط گروه خودروساز در اختصاص سهمیه مناسب به حوزه تاکسیرانی، چالش جدی دیگر و پیش روی طرح نوسازی ناوگان تاکسیرانی ، قیمت خودرو است. در گذشته زمانی که قیمتی مصوب می‌شد تا پایان سال ثابت می‌ماند، اما این روزها شاهد تغییر ماهانه  قیمت‌ها هستیم و خودروساز هر ماه موضوع افزایش قیمت را مطرح می‌کند .

وی ادامه داد: درخواست ما از همه مراجع  مربوطه و  دولت این است که حمایت‌های لازم را در حوزه حمل و نقل عمومی داشته باشند تا به ثبات قیمت خودرو رسیده و به واسطه آن برنامه ریزی صحیحی داشته باشیم.

مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری کشور تصریح کرد: افزایش قیمت‌ها موجب شد که  پژوی ۴۰۵ ،۶۶میلیون تومان و سمند نزدیک به ۷۴ میلیون تومان شود و افزایش دوباره قیمت‌ها در اردیبهشت‌ ماه هم این رقم‌ها را برای پژو ۴۰۵ به ۷۲ میلیون تومان و  برای سمند به حدود ۷۸ تومان  رساند.در حقیقت این افزایش قیمت‌ها زیاده بوده و اجازه برنامه ریزی را از ما سلب می‌کند.از طرفی نیاز دیگر این طرح، فراهم کردن تسهیلات برای این ناوگان در کشور است.بعضی از شهرداری‌ها در پیاین هستند که یکسری امکانات  را از محل اعتبارات شهرداری‌های تأمین کنند و سوبسیدهایی را در نظر بگیرند اما افزایش قیمت خودرو امکان استفاده از ظرفیت‌ها فوق را نمی‌دهد.

وی با اشاره به اینکه با بازار خودروی بی ثباتی درگیر هستیم که اجازه دنبال کردن طرح ملی را نمی‌دهد، گفت: در برهه‌هایی قیمت ارز بالا رفت و قیمت خودروها هم به تبع آن افزایش یافت اکنون که قیمت ارز پایین آمده قیمت خودرو همچنان بالاست. موضوعات مرتبط با حوزه حمل و نقل عمومی و مشکلات نوسازی را دوباره به دولت منعکس کرده‌ایم.

ضامنی در جواب به این پرسش که آیا امکان استفاده از خودروهای ارزان‌تر به جای سمند و پژو وجود دارد یا خیر گفت: پژو و سمند خودروهای داخلی بوده که کمترین وابستگی را به واردات دارند در نتیجه بهترین گزینه هستند.از طرفی خودروهایی دیگری که متناسب با ناوگان تاکسیرانی باشند قطعاً قیمت بالاتری نسبت به پژو و سمند دارد.همچنین در یک دوره برلیانس و آریو را هم وارد ناوگان تاکسیرانی کردیم، ولی تولید این خودروها تقریباً نزدیک به صفر رسید چون قطعات آن کاملاً وارداتی  بود.

با ادامه این روند یعنی توقف طرح نوسازی ناوگان تاکسیرانی و انباشت فرسودگی ناوگان تاکسیرانی، متضرران اصلی کسانی نخواهند بود جز مردم  و این موضوع  جز با همکاری دستگاه‌های گوناگون قابل حل نخواهد شد.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar