فروش خودروهای اسقاطی دولتی کیلویی ۵۷ هزار تومان
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو با ذکر اینکه قرار شده در ازای ارائه هرگواهی اسقاط خودرو، بدون دریافت حتی یک ریال وجه نقد از واردکنندگان، یک دستگاه خودروی فرسوده تحویل بگیریم، گفت: برخی مزایده فروش خودروهای دولتی با قیمت کیلویی ۵۷ هزار برگزارمیکنند.
زد فور کار: محمد حسین گودرزی در نشست خبری امروز با اشاره به وضعیت کنونی مراکز اسقاط خودرو، اظهارداشت: یک سال است که به خاطر تصمیم دولت مبنی بر پیشگیری از واردات خودرو، مراکز اسقاط رو به تعطیلی رفته و با مشکلات بسیاری از جمله بیکاری کارگران خود رو به رو هستند و این در وضعیتی است که هر یک از مراکز اسقاط نیز که هم اکنون مشغول به کار هستند با ظرفیت کمتر از ۱۰ درصد کار میکنند.
وی با ذکر اینکه قیمت مصوب دولت برای هر برگه اسقاط خودرو در ۴ سال اخیر ۲.۵ میلیون تومان تعیین شده است، افزود: ما بر این باوریم که باید عرضه و تقاضا، نرخ گواهیهای اسقاط را تعیین کند و البته پیشنهادی به دولت ارائه دادهایم که هیچگونه بار مالی به عهده آنها ندارد و در مقابل، مراکز اسقاط خودرو را هم سرپا نگه میدارد. به این معنا که پیشنهادی را به شورای شهر تهران ارائه کردهایم تا بر مبنای آن هر برج ساز به ازای هر واحد پارکینگی که ساخته میشود یک خودرو را اسقاط کند تا بتوان شهر را هم از آلودگی به دور داشت.
گودرزی با ذکر اینکه یک و نیم میلیون دستگاه خودروی فرسوده در کشور در حال رفت و آمد است، تصریح کرد: طبق نظر کارشناسان محیط زیست، هر خودروی فرسوده بیش از دو برابر یک خودروی استاندارد سوخت مصرف میکند که بر این اساس اگر این خودروها از رده خارج شوند، علاوه بر کاهش آلودگی هوا، میتوان از مصرف بی رویه سوخت پیشگیری کرد که این موضوع را چندین بار به دولت گوشزد کردهایم و خواسته ما اجرای کامل قوانین بوده است.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودروی کشور، افزود: هر مرکز اسقاط خودرو برای کار خود نیاز به مجوز از ستاد حمل و نقل سوخت، وزارت صنعت و پلیس راهور و هم سازمان حفاظت محیط زیست دارد اما در مقابل دولت اجازه اجرای قوانین مرتبط با آن را نمیدهد. به طوری که دولت قدرت ندارد که در مقابل خودروسازان ایستادگی کند و علی رغم اینکه مصوب کرده بود که خودروسازان داخلی باید ۳۰ درصد تولید خود را گواهی اسقاط خریداری کرده و تحویل ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت بدهند ولی این مصوبه هرگز اجرایی نشد.
وی ادامه داد: در سال ۹۶ مصوبه دیگری در دولت به تصویب رسیده که هر خودروی ساخت داخل که مصرف آن در صدکیلومتر بالاتر از ۸.۵ لیتر است باید یک گواهی اسقاط جهت شماره گذاری ارائه دهد که وزیر صنعت وقت در دولت دوازدهم با اولین نامه خود در دوران وزارت درخواست لغو این مصوبه را دارد و جالبتر آنکه معاون اول رئیس جمهور لغو مصوبه خود را پذیرفت.
گودرزی با ذکر اینکه چرا در هر مصوبه دولت پای خودروسازان داخلی به میان میآید و مصوبات تعلیق یا لغو میشود، گفت: به نظر میرسد بهتر است وزارت صنعت را تحویل خودروسازان دهیم شاید بتوانند سرنوشت ما را بهتر تعیین کنند. در حالی که در سال ۹۶ دولت مصوب کرده بود در مورد قانون هوای پاک هر کارخانه تولید موتورسیکلت مکلف است به ازای تولید هر موتورسیکلت بنزینی یک موتورسیکلت را از رده خارج کند اما این مصوبه هم اجرایی نشد و اشکال کار این است که یک خودروی فرسوده برابر ۷ موتورسیکلت آلایندگی دارد.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودروی کشور تأکید کرد: ۸۰ هزار گواهی اسقاط خودرو هم اکنون وجود دارد که اگر با قیمت مصوب دولت آن را محاسبه کنیم، ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش مراکز اسقاط راکد مانده است و هیچ سبد مصرفی به ازای جلوگیری از واردات خودرو و عدم استفاده از گواهیهای اسقاط تعیین نشده است.
وی ادامه داد: اگر میانگین قیمت هر گواهی اسقاط را ۶ تا ۷ میلیون تومان در نظر بگیریم، تا تورم امروز بر روی آن تخلیه شده باشد، رقم سرمایه در گردش راکد مراکز اسقاط به ۵۰۰ میلیارد تومان میرسد و این در شرایطی است که ما ۳۰۰۰ کارگر داریم که به طور مستقیم کار میکنند ولی اکنون از کار بیکار شدهاند.
گودرزی با ذکر اینکه قیمت هر کیلو قراضه آهن در کشور نزدیک به ۲۸۰۰ تومان تا ۲۵۰۰ تومان است، افزود: متأسفانه برخی مزایده فروش خودروهای دولتی با قیمت کیلویی ۵۷ هزار تومان برگزار میکنند. حتی این خودروها کیلویی ۱۲ هزار تومان و یا ۸ هزار تومان فروخته شده است که این موضوع برای ما سؤال برانگیز است. به نظر میرسد این خودروها قرار است مجدداً به چرخه استفاده برگردند چون اسقاط آنها با رقمهای بالا اصلاً معنا ندارد.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودروی کشور در ادامه صحبتهای خود از توافق با انجمن واردکنندگان خودرو در مورد فروش گواهیهای اسقاط خودرو به منظور واردات خودرو مطابق قانون خبر داد و گفت: هم اکنون ۲۱۶ مرکز در سطح کشور از دولت برای فعالیت مجوز دارند که بر اساس آن عمل میکنند ولی نظر به افزایش قیمت خودرو، تغییراتی هم در نرخ خودروهای فرسوده و گواهیهای اسقاط به وجود آمده است که تلاش داریم در توافق کامل با انجمن واردکنندگان خودرو بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودروی کشور، تصریح کرد: روز پیش نشستی با دبیر انجمن واردکنندگان خودرو برگزار شده که بر این اساس پیشنهاد ما آن است که بتوانیم در ازای ارائه هرگواهی اسقاط خودرو، بدون دریافت حتی یک ریال وجه نقد از واردکنندگان، یک دستگاه خودروی فرسوده تحویل بگیریم.
وی تصریح کرد: همچنین پیشنهاد ما به انجمن واردکنندگان خودرو آن بوده که نرخی را برای گواهیهای اسقاط خودرو پیشنهاد دهند که منطبق با شرایط جدید بازار خودرو و نرخ خودروهای داخلی و وارداتی باشد و حتی اگر این نرخ مورد توافق ما نباشد، با آنها در این رابطه رایزنی خواهیم کرد اما به هر حال ما تنشی با انجمن واردکنندگان نداریم و با آنها هم راستا هستیم.
به گفته گودرزی، بعضی واسطهها و دلالها گواهیهای اسقاط را از مراکز با نرخ ارزان خریداری میکردند و به واردکنندگان با قیمتهای گزافی میفروختند. در حالی که در حال حاضر برای جلوگیری از این فرآیند، تمام مراکز اسقاط خودرو هم پیمان شدهاند تا گواهیها با نرخ واحد از سوی انجمن به فروش برسد تا دست دلالان از این بازار کوتاه شود.
تسنیم
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد