نحوه تعیین تکلیف خودروهای دپو شده در گمرک هنوز مشخص نیست

یکشنبه 28 بهمن 97 ساعت 11:40
نحوه تعیین تکلیف خودروهای دپو شده در گمرک هنوز مشخص نیست

نحوه تعیین تکلیف خودروهای دپو شده در گمرک به این خاطر که پرونده این خودروها تحت عنوان کالای قاچاق در مراجع قضایی در حال رسیدگی است، هنوز مشخص نیست.

هیات وزیران اوایل بهمن ماه در نشستی با بررسی وضعیت خودروهای دپو شده در گمرک که بخشی از آنها ثبت سفارش جعلی داشتند و یا پس از ممنوعیت واردات کالاهای لوکس به کشور وارد شده بودند، تصمیم به تعیین تکلیف این خودروها گرفت.

بر اساس مصوبه هیات وزیران، مقرر شد که سایت ثبت سفارش برای خودروهای دپو شده، باز شود؛ البته خودروهایی که ثبت سفارش جعلی داشتند مشمول این موضوع نشدند و قرار شد مرجع قضایی در این رابطه تصمیم گیری کند.

طبق آمار موجود، از ۱۳ هزار خودروی دپو شده در گمرک، ۶۴۸۱ خودرو طی سال‌های ۹۵ و ۹۶ با ثبت سفارش فاقد اعتبار وارد کشور و نزدیک به ۱۹۰۰ دستگاه پس از اظهار از گمرک ترخیص شدند. پس باید ۴۵۰۰ دستگاه خودرو در گمرک و محوطه گمرکی و بندری که با ثبت سفارش‌های جعلی وارد شده‌اند موجود باشد که طبق پیگیری از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ۳۷۲۲ دستگاه خودرو در طول سال جاری تحت عنوان کالای مظنون به قاچاق ثبت شده‌اند.

هفته پیش، گمرک ایران با صدور بخشنامه‌ای اعلام کرد خودروهایی که با ثبت سفارش جعلی در گمرک دپو شده‌اند، تحت عنوان «کالای قاچاق» و نه «کالای متروکه» به سازمان اموال تملیکی تحویل خواهند شد.

تصمیم برای تحویل این خودروها به سازمان اموال تملیکی درحالی است که رئیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی چندی پیش از دپو شدن هزار دستگاه خودرو اعم از متروکه، قاچاق و ضبطی در انبارهای این سازمان در طول سه سال اخیر خبر داده و گفته بود که برای تعیین تکلیف منتظر کسب مجوزهای لازم از مبادی ذیربط نظیر وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان استاندارد هستند.

در طول سه سال هنوز نحوه برخورد با خودروهای انبار شده در سازمان اموال تملیکی معلوم نشده و این خودروها در انبار خاک می‌خورند و باز هم قرار است شمار زیادی خودرو به این انبارها وارد شوند بدون اینکه معلوم باشد چه برخوردی قرار است با این کالاها انجام گیرد.

پرونده خودروها در مرجع قضایی همچنان باز است

طبق اخبار واصله، قرار بود دو هفته پیش دادگاه نظر خود را در مورد خودروهای دپو شده در گمرک (با ثبت سفارش جعلی) اعلام کند ولی یک مقام آگاه در گمرک گفت: پرونده خودروهایی که ثبت سفارش جعلی داشتند، همچنان در مراجع قضایی مطرح بوده و در حال رسیدگی است.

وی با اشاره به بخشنامه گمرک مبنی بر تحویل خودروها به سازمان اموال تملیکی، اظهار داشت: با توجه به اینکه پرونده خودروها در مرجع قضایی تحت عنوان «کالای قاچاق» در حال بررسی است، بخشنامه مرکز مبارزه با جرائم سازمان یافته گمرک به طور تاکیدی به گمرکات اجرایی اعلام کرده که خودروهایی که ثبت سفارش جعلی داشته‌اند، مشمول مصوبه دولت برای ترخیص نمی‌شوند.

وی افزود: با توجه به اینکه مدت زمانی که خودروها می‌توانستند در محوطه انبارها بمانند در چارچوب قانون گمرکی تمام شده است، پرونده این کالاها به جرم قاچاق در مرجع قضایی رسیدگی می‌شود تا تکلیفشان مشخص و تحویل سازمان اموال تملیکی شود.

وی ادامه داد: مرکز مبارزه با جرائم سازمان یافته گمرک تحت عنوان ماده ۵۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرده که این خودروها پس از تعیین تکلیف، به نمایندگی‌های سازمان اموال تملیکی تحویل شوند.

وی با بیان اینکه استفاده از سند جعلی موجب محکومیت فرد می‌شود، گفت: بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت، ۶۴۸۱ خودرو با ثبت سفارش جعلی به کشور وارد شدند که ۱۹۰۰ دستگاه بعد از اظهار ترخیص شدند.

وی افزود: امکان دارد بعضی از خودروها ثبت سفارش جعلی داشته باشند اما به گمرک اظهار نکرده باشند و بر اساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ۳۷۲۲ دستگاه با ثبت سفارش جعلی به گمرک اظهار شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فعلاً به طور کامل تکلیف پرونده خودروها معلوم نشده است، نمی‌توان تحت عنوان کالای متروکه از آنها یاد کرد.

این مقام آگاه گفت: به هر حال با نظارت نهادهای نظارتی، این خودروها (هر تعداد که اعلام شود) تحویل سازمان اموال تملیکی خواهند شد؛ ولی هنوز نحوه برخورد با این کالاها مشخص نشده است.

متولیان سازمان اموال تملیکی هم هر گونه اظهار نظر در مورد تحویل خودروهای دپو شده در گمرک به این سازمان را، منوط به زمان تحویل عنوان کردند.

مهر

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar