پیش بینی آینده بازار خودرو و قیمتها
عضو هیئترئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مورد آینده بازار خودرو و قیمتها گفت: میتوان این اطمینان را به مردم داد که با توجه به وضعیت کنونی، وضعیت بازار در ۶ ماه دوم سال طبیعی خواهد بود و روند قیمتها افزایشی نخواهد شد.
عبدالله رضیان، عضو هیئترئیسه کمیسیون صنایع و معادن ابتدا در مورد طرح ساماندهی بازار خودرو گفت: ساماندهی بازار خودرو در یکی از وجهها به تولیدکندگان مربوط میشود که در این زمینه مدیریتهایی انجام گرفته است. این کار در مورد نحوه فروش و قیمتها هم انجام شده است. نشستهایی در کمیسیون مجلس با حضور دو خودروساز و وزیر صمت تشکیل شده ولی مشکل اصلی در بازار است. کنترل بازار سخت شده و احساس میکنم توان کنترل بازار از عهده وزارتخانه خارج است. اکثر معاملات خودرو خارج از شرکتها انجام میشود و این بازار وسیع است و به محض این که خودرو از دست تولیدکننده خارج شد تحویل بازار میشود. عمدتاً خودروهایی که تحویل داده میشود در معرض فروش قرار میگیرند و میتوان گفت خودرو به یک کالای سرمایهای تبدیل شده است.
کاهش قیمت خودرو ادامه دارد؟
وی در رابطه با کاهش قیمتها در بازار گفت: کاهش قیمتها به دو دلیل است که یکی از آنها مربوط به کاهش هجوم مردم برای خرید خودرو میشود. عامل دیگر هم به میزان تولیدات خودرو ارتباط دارد. پیش از عید آمار تولید هر خودروساز به ۶۰۰ دستگاه در روز رسیده بود و هم اکنون بین ۲۱۰۰ الی ۲۵۰۰ دستگاه تولید میشود. در سال ۹۶ هم همین مقدار تولید میکردیم و ۷ درصد خودروها هم به صورت وارداتی بودند که هم اکنون واردات قطع شده است. ما میتوانیم بیش از این تعداد را تولید کنیم ضمن این که خودروهای ناقص هم به زودی تکمیل و وارد بازار میشوند. بر همین اساس میتوان گفت وضعیت بازار بهبود پیدا میکند و روند کاهشی ادامه پیدا خواهد کرد. به نظر میرسد کاهش قیمت خودروها همچنان ادامه داشته باشد و حداقل افزایشی نخواهد بود. احساس میکنم با قولی که دو خودروساز در مورد انجام تعدات دادهاند و با افزایش تیراژ تولید در ۶ ماه دوم امسال روند بازار خودرو طبیعی خواهد شد. مشکلاتی در زمینه تأمین قطعه داشتیم که تا حد زیادی حل شده است و از طریق واسطهها و تولید داخلی قطعات در حال تأمین است.
مشکلات سر راه آزادسازی واردات خودرو
رضیان در پایان به ذکر نکاتی در مورد آزاد سازی واردات خودرو پرداخت و گفت: در زمینه آزادسازی واردات خودرو مشکل بانک مرکزی وجود دارد. رئیس بانک مرکزی در این مورد گفته ارزی که در بازار وجود دارد اگر به سمت بازار خودرو هدایت شود با کمبود ارز رو به رو خواهیم شد. یکی از نگاهها این است که ارز از ایران خارج نشود و توسط افرادی که در خارج ایران هستند تأمین شود ضمن این که با ورود خودرو به کشور مشکلی وجود ندارد. آزادسازی واردات خودرو در اختیار شورای اقتصادی سران قوا است و رایزنیهایی در این مورد توسط مجلس و وزارت صمت در حال انجام است. اگر بانک مرکزی متقاعد شود میتوان گفت که آزادسازی واردات انجام خواهد شد.
گسترش نیوز
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد