گام ایران برای تولید موتورهای برقی

یکشنبه 15 دی 98 ساعت 16:29
گام ایران برای تولید موتورهای برقی

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت با ذکر اینکه هیچ کشوری در جهان به تنهایی نتوانسته خودروی الکتریکی بسازد، گفت:‌ امروز ایران در مسیر تولید موتورهای برقی گام برمی دارد و اخبار خوشی از این بخش در راه است.

«برات قبادیان»  در مورد تولید موتورهای برقی و هیبریدی بومی، افزود: پیش از هر چیز برای موفق شدن در این مسیر، باید براساس ارتباط با دیگر کشورها کار دنبال شود و در این زمینه گروه‌های خودروسازی دولتی و خصوصی از جمله ایران خودرو و سایپا اقداماتی انجام داده‌اند.

وی افزود: موضوع ساخت موتورهای هیبریدی و برقی در کشور مربوط به سال‌ها پیش است، ولی مدیران گوناگون خودروسازی عقاید متفاوتی در این زمینه داشته‌اند، از جمله بعضی مدیران بودجه‌هایی برای آن در نظر گرفتند و بعضی آن را باور نداشتند.

این مقام مسوول ضمن یادآوری رقابت بین خودروسازان برای حضور در بازار، یادآوری کرد: خودروسازان ترجیح می‌دهند در این ارتباط کمتر اطلاع ‌رسانی شود و مشابه این موضوع را در یکی از شرکت‌ها خارجی هم وجود داشت که مدت چهار دهه اطلاعات مربوطه را منتشر نکرد، اما بعد خودروهای الکتریکی گوناگون و متنوعی را به بازار مصرف عرضه کرد، درحالی که رقبا سرمایه گذاری مشابهی داشتند.

قبادیان یادآور شد: بررسی شرکت‌های داخلی حاکی است بعضی شرکت‌ها مانند «مپنا» در سال‌های اخیر روی موتورهای الکتریکی به طور قطعات منفصله کارهایی انجام دادند.

وی تاکیدکرد: نباید از سوخت فسیلی برای تولید برق استفاده شود و سپس بخواهیم موتور خودروهای الکتریکی و هیبریدی را به گردش درآوریم، بلکه باید از نور خورشید حداکثر استفاده را انجام داد.

این مقام مسوول افزود: ‌با توجه به اقدام‌ها و فعالیت‌های زیادی که شرکت‌ها به طور جداگانه یا با همکاری یکدیگر در این زمینه انجام داده‌اند، آینده این موضوع روشن است.

قبادیان ضمن تأیید کمبود زیرساخت‌ها در این زمینه، یادآوری کرد: امید می‌رود بتدریج مشکلات تأمین زیرساخت‌ خودروهای برقی و الکتریکی مانند ایستگاه‌های شارژ و هماهنگی وزارت نیرو با شهرداری‌ها و غیره حل‌وفصل شود.

وی تاکیدکرد:‌ مزایای فراوانی برای این قبیل خودروها تشریح شده و چنانچه دولت‌های پیشین  برای آن برنامه ملی ارائه می‌دادند و چشم انداز تعریف می‌کردند، اکنون وضعیت مطلوبتر بود.

معاون وزیر صنعت یادآورشد:‌ هنگام حضور «محمد شریعتمداری» (شهریور۹۶ تا پایان مهر ۹۷) در وزارت صنعت، برنامه راهبردی خودروهای الکتریکی نوشته و به  روز شد، اما نبود ثبات مدیریتی در دو خودروساز بزرگ کشور، این برنامه‌ها را شکل اجرایی به خود نگرفت.

وی، یکی از گلوگاه‌های اصلی تولید و توسعه خودروهای الکتریکی و حتی موتورسیکلت و دوچرخه الکتریکی در کشور را تأمین باتری آنها برشمرد که با وجود ادعای بعضی شرکت‌های مطرح داخلی، اما در عمل در این حوزه ضعف داریم.

قبادیان گفت:‌ فناوری این باتری‌ها در گذشته متعلق به ژاپنی‌ها و بعضی کشورهای اروپایی بود، اما امروز این فناوری در اختیار چینی‌ها قرار گرفته و تولید اتوبوس‌های الکتریکی از طرف گروه خودروسازی BYD چین هم مشاهده می‌شود.

وی افزود: ظرفیت ساخت اتوبوس‌های برقی در کشور و در یک شرکت داخلی وجود دارد و پیشنهاد آن در سال‌های اخیر به این خودروساز داده شده بود.

ایلنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar