۱۲ دروغ خودرویی که مردم هنوز باور می‌کنند

بروزرسانی در: جمعه 18 آبان 97 ساعت 00:36
12 دروغ خودرویی که مردم هنوز باور می‌کنند

برخی حرف‌ها هستند که وقتی کسی آن‌ها را به شما می‌گوید، تنها کاری که می‌کنید این است که یک نگاه عاقل اندر سفیه به وی بیندازید. این نگاه دقیقاً همان چیزی است که وقتی کسی به ما می‌گوید مثلاً "در مشخصات فنی موتور اسب بخار از همه چیز مهم‌تر است" یا "روغن موتور هر چه که باشد باید هر ۵۰۰۰ کیلومتر آن را عوض کرد و گرنه موتور خودرو می‌تواند از کار بیفتد" ناخودآگاه به سراغ ما می‌آید.

اینترنت، این روزها به دروغ‌ها و مزخرفات یک منبع خوب داده است و مردم وقتی چنین چیزهایی می گویند و از آن‌ها در مورد منبع آن سؤال می‌کنید، در پاسخ فقط به گفتن این که "در اینترنت خوانده‌ام" اکتفا می‌کنند. بسیاری از مردم هنوز باور دارند که خودروهای دست ساز از خودروهایی که توسط ربات‌ها ساخته شده‌اند بهتر می‌باشند و از این دست حرف‌ها و باورها در دنیای خودرو کم نداریم.

به نظر می‌رسد دیگر کسی مطالعه نمی‌کند. زمانی هم که کسی اهل مطالعه است، به نظر می‌رسد همیشه شایعات اهمیت بیشتری در مقایسه با اطلاعات با منابع معتبر و موثق دارند. از سویی دیگر، برخی مالکان خودرو از آن ور بام می افتند و بیش از حد به خودروی خود توجه می‌کنند، این دسته از افراد به قدری در سرویس و نگهداری خود زیاده روی می‌کنند که گاهی حتی ممکن است به خودرو آسیب هم برسانند!

دلیل این موارد هر چه که باشد، ما احساس می‌کنیم زمان آن فرا رسیده تا برخی از بزرگ‌ترین دروغ‌های دنیای خودرو را برای شما آشکار کنیم تا حداقل به سهم خود توانسته باشیم مردم را در آشنایی بیشتر با واقعیت‌های دنیای خودرو یاری کنیم. در دنیای خودرویی، دروغ‌ها به نظر می‌رسد بیشتر روی ارائه اطلاعات غلط که نسل به نسل و سینه به سینه نقل شده‌اند تمرکز کرده‌اند. مردم، زودباور نباشید، هر چیزی را که مخصوصاً در اینترنت می‌خوانید زود باور نکنید! اینترنت پر است از اطلاعات غلط و در این مطلب، ما قصد داریم شما را با ۱۲ دروغ بزرگی که همه آن‌ها را باور کرده‌اند آشنا کنیم.

۱ - آلومینیوم به اندازه فولاد ایمن نیست

دیگر خودروسازها ممکن است از دست فورد بابت استفاده بسیار زیاد از آلومینیوم در ساخت خودروهای خود انتقاد کنند و ادعا نمایند که این فلز در مقایسه با فولاد ایمنی کمتر روی خودروها دارد. ولی مدارک بسیاری وجود دارند که این ادعا را رد می‌کنند. پس از این که شورولت یک تبلیغ تلویزیونی از قسمت بار آلومینیومی خودروهای فورد پخش کرد که متحمل آسیب‌های زیادی به دلیل قرار دادن جعبه ابزارهای خالی روی آن شده بودند، وب سایت فوربس کمی در این مورد تحقیق کرد. سخنگوی فورد در مصاحبه با فوربس گفته بود: "در بررسی‌های کیفیت فورد و شرکت‌های ثالث مشخص شده که ۹۹ درصد از مالکان تراک های اف ۱۵۰ هیچ مشکلی با قسمت بار خودروی خود ندارند."

فوربس در گزارش خود به بیانیه موسسه بیمه ایمنی بزرگ راه‌ها استناد کرده بود که فورد اف ۱۵۰ آلومینیومی را به عنوان ایمن‌ترین پیکاپ در این سگمنت معرفی می‌کرد. در تست‌های تصادف، مدل سوپر کب اف ۱۵۰ به راحتی توانست رقبای خود از شورولت، جی‌ام سی، تویوتا و رم را شکست دهد و یک بار برای همیشه این دروغ بزرگ که آلومینیوم ضعیف‌تر از فولاد است را از بین ببرد.

۲ - خودروهای کره‌ای خوب نیستند

بسیاری از مردم هنوز باور نمی‌کنند که برخی از بهترین خودروهای حال حاضر دنیا در کشور کره جنوبی ساخته می‌شوند. با حضور مهندسان و طراحان بسیار مشهور بی ام و و آئودی در شرکت هیوندای و کیا و همچنین تاسیسات و زیر ساخت‌های خوبی که این شرکت‌ها در مکان‌هایی مانند پیست نوربورگ رینگ آلمان دارند، پرفورمنس و کیفیت خودروهای کره‌ای طی سال‌های اخیر فوق العاده افزایش یافته است.

دیگر خبری از آن روزهایی که خودروهایی کره‌ای به کیفیت کم، مواد اولیه بی کیفیت و کابین‌های زشت مشهور بودند نیست. هنوز ما را باور نمی‌کنید؟ موسسه JD Power در سال ۲۰۱۶ جایزه بهترین کیفیت کابین را از بین تمامی خودروسازان دنیا به شرکت کیا اعطا کرد.

۳ - خودروهای هیبریدی کند هستند

زمانی که نخستین نسل پریوس وارد بازار شد و هوندا اینسایت اورجینال با موتور ۱ لیتری‌اش به فروش می‌رسید، این ادعا که مدل‌های هیبریدی کند هستند می‌توانست ادعای به حقی باشد. ولی طی سال‌های اخیر، این وضعیت کاملاً تغییر پیدا کرده و نسخه‌های الکتریکی شده رافور و لکسوس ۴۵۰h ثابت کرده‌اند که خودروهای هیبریدی می‌توانند حتی بسیار قوی‌تر از مدل‌های بنزینی خودشان باشند.

سیستم‌های باتری هیبریدی مدرن سبک‌تر هستند، راندمان بالاتری دارند و قوی‌تر از همیشه شده‌اند؛ همه این‌ها بدین معنی است که این خودروها شتاب و سرعت بسیار بالایی خواهند داشت. خوشبختانه، از آن جایی که الکتریسیته انرژی آنی در اختیار خودرو قرار می‌دهد، تمامی دروغ‌ها در مورد خودروهای هیبریدی با ورود تکنولوژی‌های جدید به بازار در حال از بین رفتن هستند.

۴ - همه شاسی بلندها ریسک چپ شدن دارند

قبلاً همه باور داشتند که خودروهای شاسی بلند در تصادفات خودرویی ایمنی بالایی دارند، ولی تنها ایراد ایمنی این خودروها شانس بالای چپ شدن آن‌ها بود، فرقی هم نمی‌کرد که خودروی شما یک جیپ واگونیر باشد یا یک سوزوکی سامورایی! ولی به لطف سیستم‌های کنترل کشش مدرن، سیستم‌های دو دیفرانسیل با کنترل‌های الکترونیکی و حتی مواردی مانند مبدل‌های گشتاور، شاسی بلندهای امروزی توانسته این پاشنه آشیل خود را برطرف کنند. با این اوصاف، هنوز خودروهای بزرگ‌تری در بازار حضور دارند که شانس بالای چپ شدن دارند، از این رو، اگر ما جای شما بودیم و یک شاسی بلند بزرگ داشتیم، هنگامی که بادهای شدید شروع به وزیدن می‌گرفتند با سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت در اتوبان رانندگی نمی‌کردیم!

۵ - خودروهای آمریکایی ساخت آمریکا هستند

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا این روزها تلاش‌های زیادی می‌کند تا دوباره صنعت خودروی این کشور را به دوران اوج خود بازگرداند. ولی تا آن روز دوباره بازگردد، تویوتا توانسته بخش اعظمی از بازار خودروی امریکا را به خود اختصاص دهد. مردم هنوز نمی‌دانند که ساخت خودرو در خاک آمریکا الزاماً به معنی آمریکایی بودن آن نیست.

سه شرکت بزرگ خودروساز امریکا شامل فورد، جنرال موتورز و فیات کرایسلر کارخانه‌ها و خطوط تولید بسیاری در خاک آمریکا دارند. ولی این بدین معنی نیست که فوکوس آر اس دیگر در آلمان تولید نمی‌شود یا این که جیپ کامپس قرار نیست دیگر در برزیل، چین، هند و مکزیک، به عنوان یک پلت فرم جهانی تولید شود. دیگر وقت آن فرا رسیده تا با واژه‌ای به نام جهانی سازی آشنا شویم. فقط گذر زمان ثابت خواهد کرد که آیا قطعات و همچنین خودروهای ساخت امریکا خواهند توانست دوباره به روزهای اوج خود برگردند یا نه.

۶ - اکتان بالای بنزین نیروی موتور را بیشتر می‌کند

این مورد یکی از آن موارد عجیب و غریب است که خیلی در تبلیغات هم استفاده شده، ولی هنوز هم مردم کاملاً نمی‌دانند که این تبلیغات در واقع چگونه سر آن‌ها کلاه می‌گذارند. زمانی که یک شرکت تولید کننده بنزین می‌گوید که بنزین سوپر آن‌ها " رسوبات موتور را از بین خواهد برد" انتظار نداشته باشید که با ترک کردن پمپ بنزین اثر آن را مشاهده کنید.

پرفورمنس یک موتور به ندرت مترادف با میزان قدرتی که در چنته دارد است، از این رو، تمام کسانی که می گویند بنزین سوپر موتور را قوی‌تر می‌کند باید ساکت شده و کمی به مطالعه بپردازند. تحقیقات اخیر ثابت کرده که بنزین بی کیفیت می‌تواند به موتور خودرو آسیب بزند و استفاده از بنزین سوپر هر چند ماه یک بار قادر است عملکردی شبیه به یک مکمل سوخت داشته باشد. ولی یک چیز را نمی‌توان انکار کرد: استفاده دائمی از بنزین سوپر، جز افزایش هزینه‌های ماهانه شما، هیچ عایدی دیگری برای شما و خودرویتان نخواهد داشت.

۷ - خودروی دو دیفرانسیل شما را هیچ چیز نمی‌تواند متوقف کند

چند بار تاکنون دیده‌اید که یک تراک یا شاسی بلند دو دیفرانسیل در برف یا شن گیر کند؟ حتی در شرایطی که نیروی موتور به هر چهار چرخ خودرو ارسال شود، انتخاب تایرهای نامناسب، قطعات سیستم تعلیق معیوب، تنظیمات کشش حداقلی و یخبندان شدید می‌تواند یک خودروی دو دیفرانسیل را هم از کار بیندازد.

راننده‌ها معمولاً فکر می‌کنند که قابلیت دو دیفرانسیل، خودروی آن‌ها را به ماشینی غیر قابل توقف تبدیل می‌کند. در واقعیت، داستان به گونه دیگری است و طبیعت اگر بخواهد، حتی این خودروها را هم می‌تواند زمین گیر کند. از این رو، بدون در نظر گرفتن این که پشت فرمان یک سوبارو با جدیدترین سیستم دو دیفرانسیل نشسته‌اید یا یک فورد راپتور قدرتمند را می‌رانید، همیشه به یاد داشته باشید که حتی قوی‌ترین خودروها هم محدودیت‌هایی دارند.

۸ - موتورهای شش سیلندر خورجینی به اندازه موتورهای هشت سیلندر قوی نیستند

از شرکت فورد باید برای ثابت کردن نادرستی این ادعا تشکر کنیم. اگر چه چند شرکت ژاپنی در طول تاریخ سعی کردند تا در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی توجه مردم را به تکنولوژی توربو دوقلو جلب کنند، در واقع این کمپانی فورد بود که نهایتاً موفق به این کار شد. بله، نیسان جی تی آر خودروی فوق العاده ای است و آکورا ان اس ایکس جدید یک مدل کم نظیر می‌باشد. ولی مردم هنوز باور نمی‌کنند که موتور این خودروها می‌توانند قدرتی برابر با یک موتور هشت سیلندر بلوک بزرگ داشته باشند.

نسل دوم فورد جی تی ۶۴۷ اسب بخار نیرو و ۷۴۵ نیوتن متر گشتاور از موتور شش سیلندر خورجینی خود تولید می‌کند. در واقع این تنها خودرویی نیست که به جای موتورهای بزرگ و پرمصرف هشت سیلندر خورجینی به موتورهای کوچک‌تر شش سیلندر روی آورده‌اند. از زمانی که نیسان ساخت موتورهای با کمپرس متغیر را در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد، همه به روزی فکر می‌کنند که موتورهای هشت سیلندر خورجینی به تاریخ خواهند پیوست. پیشرفت‌های تکنولوژی‌های هیبریدی و توربو هم به این قضیه کمک زیادی خواهند کرد.

۹ - اسب بخار از گشتاور مهم‌تر است

جی لنو جمله بسیار معروفی در این مورد دارد: "با اسب بخار می‌توانید خودرو بفروشید و با گشتاور، برنده مسابقات شوید." کاملاً حق با اوست. برای سال‌های متمادی، آمریکایی‌ها این دروغ را باور کرده‌اند که میزان اسب بخار بالا اهمیت بیشتری در یک خودرو دارد. ولی این در واقع گشتاور است که باید همه به آن توجه کنند.

داشتن گشتاور بسیار بالا در کنار قدرت موتور خوب یکی از دلایلی است که چرا برخی خودروها مانند شورولت کامارو اس اس توانستند در سال ۲۰۱۶ موفقیت بسیار بالایی داشته باشند. این دروغ را به هیچ وجه باور نکنید که اسب بخار بیشتر به معنی سریع‌تر بودن یک خودرو است. در بیشتر اوقات، این موتورها نشان داده‌اند که این ادعا به هیچ وجه درست نیست.

۱۰ - خودروهای لوکس را کسی نمی‌تواند بخرد

این یک باور نادرست است که باید برای همیشه آن را فراموش کرد. خودروهای لوکس رولز رویس و بنتلی را کنار بگذارید، گزینه‌های ارزان‌تری بیشماری وجود دارند که همه می‌توانند آن‌ها را خریداری کنند. لندروور دیسکاوری را به عنوان یک مثال بارز در نظر بگیرید که قیمت پایه‌ای برابر با ۵۰ هزار دلار دارد و بیشمار آپشن و امکانات مختلف و قابلیت‌های آفرود بالا را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

ولی اگر به آپشن های زیاد و کابین لوکس اهمیت می‌دهید، حتماً نباید به سراغ برندهای لوکس بروید، واقعیت این است که خودروهایی مانند کیا کادنزا و مزدا سی ایکس ۹، می‌توانند بهترین انتخاب شما برای خرید خودرویی این چنینی باشند. این روزها با هزینه‌ای کم‌تر از ۵۰ هزار دلار می‌توانید خودروهایی مجهز به تریم رزوود دست ساز ژاپنی، روکش صندلی‌های چرم آکسفورد با تهویه مطبوع و مجموعه امکانات ایمنی کامل را از برندهای خوب بازار خریداری کنید. نقد و بررسی‌های مختلف را بخوانید، در تست درایوها شرکت کنید و این باور را کنار بگذارید که خودروهای برخی برندهای اروپایی را فقط می‌توان لوکس حساب کرد.

۱۱ - باتری خودرو را روی زمین قرار ندهید

باتری‌های مدرن به یک روکش پلاستیک پلی پروپلین خاص مجهز هستند که به عنوان یک عایق الکتریکی عمل می‌کند. این مورد را در کنار پیشرفت‌های جدید در عایق کاری و بسته بندی در نظر بگیرید و تقریباً می‌توان گفت که دیگر خبری از نفوذ برق به داخل زمین از باتری و خراب شدن باتری نخواهد بود. این روزها، در باتری‌های جدید دیگری خبری از این مشکلات نیست و ما به شما اطمینان می‌دهیم که بدون مشکل می‌توانید باتری خودروی خود را روی زمین بگذارید. دوران قاب باتری‌های چوبی، شیشه‌ای و لاستیکی دیگر از بین رفته است. بیایید امیدوار باشیم که دروغ‌های مرتبط با خراب شدن باتری‌ها به این دلیل روزی برای همیشه از بین برود.

۱۲ - هر ۵ هزار کیلومتر روغن موتور را عوض کنید

برای دهه‌ها، به همه ما گفته شده که هر ۵ هزار کیلومتر باید روغن موتور خودرو را عوض کنیم. از آن جایی که روغن موتور هم نقش خنک کننده دارد هم کار روان کاری قطعات داخلی موتور را انجام می‌دهد، مردم معمولاً این حرف را بسیار جدی می‌گرفتند. ولی با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی، روغن موتورهایی که داخل موتور خودروها می‌ریزیم، فیلترهایی که داخل موتور نصب می‌کنیم و خود موتور خودروها پیشرفت زیادی کرده‌اند.

گزارشی که اخیراً توسط ادموندز منتشر شده می‌گوید که هنوز هم آمریکایی‌ها به این باور غلط ایمان دارند و سالیانه میلیون‌ها دلار به دلیل تعویض روغنی که ضروری نیست به اقتصاد این کشور ضرر وارد می‌شود. پیشرفت‌های به دست آمده در روغن‌های سینتتیک و ساخت فیلترها بدین معنی است که نیازی به تعویض روغن در هر ۵ هزار کیلومتر نیست و بسیاری از خودروهای مدرن، این روزها هر ۹ یا ۱۰ هزار کیلومتر نیاز به تعویض روغن دارند.

منبع ترجمه: وب سایت چیت شیت

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

9 دیدگاه ها برای "۱۲ دروغ خودرویی که مردم هنوز باور می‌کنند"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
AR AFZ
مهمان

ترامپ خاین بدبخت کردی مارو….

AVENGER
مهمان

ممنون.فوق العاده بود

...mr
مهمان
خب اینکه خودرو های کره ای خوب نیستند واقعا خوب نیستند برای مثال پژو ۴۰۵ مدل T16 رو شما ببینید چجوری از قطره قطره سوختش بهره میبره و کره ای ها اونو الکی میسوزونن و قدرتی ندارن در مورد کیفیت ساخت هم واقعا نسبت به برند های ژاپنی تو رده های پایینی دارن فقط یه قیافه دارن که اونم بدرد ماها نمیخوره و اینکه میگه اکتان بالا نیروی موتور رو بالا میبره این واقعا درسته چون بنزین های ما قاطی با آب و انواع اقسام وسایل دیگس که بیشتر از بنزین اونا هستن ولی بنزین های سوپر چنین چیز هاش… بیشتر
Carguy
مهمان

داداش قبول کن چرت گفتی

مهدی
مهمان
در باره ی مورد۹کاملا موافقم چون برای استفاده از حداکثر قدرت(اسب بخار)موتور باید دور موتور تا مرز ردلاین بالا بره ولی برای گشتاور نیاز به گاز دادن زیاد نیست و در حقیقت ما در داخل که ماشین رو میرونیم در حقیقت داریم از گشتاور ماشین بهره میبریم و تندی وتیزی ولانچ وشتاب ماشین در داخل شهر بیشتر به مقدار گشتاور ودور موتور قابل دستیابی به حداکثر گشتاور بستگی داره.حتی در جاده و اتوبان هم چون ما معمولا دنده رو در دور۳۵۰۰تا۴۰۰۰دور عوض میکنیم این گشتاور هست که باعث میشه خودرو در سربالایی ها کم نیاره وحتی میزان سرعتی که ماشین… بیشتر
امیر
مهمان

خب ممکنه بعضی از این حرفها غلط باشند اما بعضی ها مثل همین تعویض روغن بسته به نوع خودرو حتما باید عوض بشه مثلا پراید رو شما نمیتونید با بهترین روغنهای لیکومولی یا الف یا هرمارک معتبری هشت تا ده هزارتا برونید! صددرصد یاتاقان میزنه!
و چند مورد دیگه مثل اسب بخار اگه خوب نباشه و گشتاور زیاد باشه مطمعن باشید شاید در حرکت اولیه جلو بزنه ولی بخاطر قدرت کمتر موتور یه خودرو با اسب بالاتر تا زیره صدتا سرعت بهش میرسه و ردش میکنه

پوریا
مهمان

مامانم پراید داره

پوریا
مهمان

من مامانم بخوران داره دفعه قبل رفتم روغنش رو عوض کردم از آخرین باری عوض شده بود تا اون روز ۲۳ هزاران کار کرده بود و هیچیشم نشده بود

مهدی
مهمان

واقعا عالی و اموزنده بود انشاالله موفق باشید