نقد و بررسی کیا سراتو آپشنال

بروزرسانی در: شنبه 22 تیر 98 ساعت 03:22
نقد و بررسی کیا سراتو آپشنال

کیا سراتو یکی از سدان‌های محبوب شهری در رنج قیمتی خود به شمار می‌رود که طراحی ظاهری، امکانات متنوع و خدمات پس از فروش آن باعث شده که این خودرو برای افرادی که به دنبال یک سدان شهری و اسپرت هستند بسیار مناسب باشد.

کمپانی کیا موتور یکی از قدرتمندترین کمپانی‌های کره جنوبی محسوب می‌شود که فعالیت‌های خود را از سال ۱۹۵۷ آغاز نموده است. این کمپانی در سال ۲۰۰۳ اقدام به طراحی و تولید یک سدان شهری جمع‌وجور به نام سراتو کرد که از ظاهر متفاوتی نسبت به سایر محصولات این کمپانی برخوردار بود. این سدان کوچک پس از عرضه به بازارهای جهانی با استقبال نسبتاً خوبی مواجه شد که کمپانی کیا را برآن داشت تا در سال ۲۰۰۸ نسل جدیدی از این خودرو را به بازار معرفی کند. تولید نسل دوم کیا سراتو در سه کلاس هاچبک، سدان و کوپه انجام می‌گرفت که فقط مدل‌ کوپه و سدان آن به بازار داخلی ما راه پیدا کردند.
در ابتدا عرضه این خودرو به بازار داخلی تنها به‌صورت وارداتی انجام می‌گرفت و در آن زمان رقیب قدرتمندی برای مزدا ۳ به‌حساب می‌آمد. این خودرو توانست به لطف طراحی بروز، امکانات متنوع، قیمت مناسب و ... فروش بسیاری خوبی را در بازار تجربه کند و در این میان شرکت سایپا مذاکرات خود را با کمپانی کیا برای مونتاژ کیا سراتو نسل دوم آغاز نمود و موفق شد در سال ۹۳ مونتاژ این خودرو را در ۴ تیپ مختلف آغاز نماید. ناگفته نماند که هم‌اکنون این مدل از سراتو، تنها در چین و ایران تولید شده و سایر کارخانه‌های این کمپانی در سطح جهان، نسل جدید (سوم) کیا سراتو را تولید می‌کنند. در این مقاله سعی داریم تا به بررسی کیا سراتو ۲ لیتری آپشنال پرداخته و محاسن و معایب آن را برای شما عزیزان بازگو کنیم. در ادامه با تیم بررسی تخصصی Z4CAR همراه باشید.

طراحی ظاهری


کیا سراتو

همان‌طور که قبلاً هم به آن اشاره کردیم کیا سراتویی که هم‌اکنون در حال مونتاژ در کارخانه سایپا است، نسل دوم این خودرو محسوب می‌شود که تولید جهانی آن در سال ۲۰۱۳ متوقف و با نسل سوم جایگزین شده است. سراتو مونتاژ شده در گروه صنعتی سایپا یک سدان جمع‌وجور شهری بوده که در دسته‌بندی‌های جهانی در سگمنت C جای می‌گیرد. این خودرو از یک طراحی نسبتا ساده اما جسورانه بهره می‌برد که شباهت زیادی به هوندا سیویک ۲۰۰۷ دارد. طراحی کلی این خودرو به‌گونه‌ای است که آن را برای افرادی که به دنبال یک سدان شهری و اسپرت هستند مناسب ساخته است. در بخش جلویی خودرو با جلوپنجره جدید شرکت کیا مواجه هستیم که در برخی محصولات جدید این کمپانی نیز به‌کاررفته است. جلوپنجره زیبای این خودرو به‌وسیله دو چراغ زاویه‌دار تا لبه گلگیرها امتداد دارد و در ترکیب با سپر حجیم آن فضایی مدرن و خشن را خلق کرده است که می‌تواند باعث جلب رضایت اغلب بازدیدکنندگان شود.
نمای جانبی این خودرو بسیار ساده بوده و جز طرح ذوزنقه‌ای که بالای رکاب‌ها قرار دارد و خطی که از زیر آینه‌ها تا چراغ عقب امتدادیافته، هیچ نکته خاصی ندارد؛ در بخش عقب خودرو چراغ‌هایی بزرگ و قرمزرنگی قرار دارد که بیش از سایر اجزای این بخش باعث جلب‌توجه می‌شود، سپر عقب حجیم این خودرو در هماهنگی کامل با نمای کلی بدنه طراحی‌شده است. در بخش پایینی سپر، یک قطعه دفیوز مانند به‌کاررفته ست که تا حدودی از سادگی بیش‌ازحد فضا کاسته و همچنین مکان مناسبی را برای اگزوز فراهم نموده است. در مجموع طراحی ظاهری کیا سراتو به نسبت طراحی که در سال ۲۰۰۸ انجام‌شده جذاب و جوان‌پسند بوده، اما برای خودرویی که در رنج قیمتی ۱۰۰ میلیون تومان قرار دارد کمی ساده و پیش‌پاافتاده به نظر می‌رسد.

طراحی داخلی


CERATO

سراتو ۲۰۰۰ سی‌سی مدل پایه از لحاظ مشخصات فنی هیچ تفاوتی با مدل آپشنال ندارد و تفاوت این دو مدل تنها در امکانات رفاهی به‌ کار رفته در داخل کابین خودرو است. کیا سراتویی آپشنالی که به‌منظور تست در اختیار ما قرار داده ‌شد از امکاناتی همچون سیستم کلید هوشمند (Key Less + Smart Key)، پدال شیفتر روی فرمان، آمپر سوپر ویژن (نورپردازی قرمزرنگ نشان‌دهنده‌ها)، سیستم مولتی‌مدیا (نمایشگر لمسی ۷ اینچ مجهز به GPS)، سانروف، سنسور پارک دنده‌عقب، دوربین دید عقب و صندلی چرمی برخوردار است که هیچ‌کدام از این موارد در نمونه‌های غیر آپشنال وجود ندارند!
از بحث امکانات رفاهی و آپشن‌ها که خارج شویم به طراحی کابین کیا سراتو می‌رسیم که باید گفت در این بخش طراحان کمپانی کیا موتور عملکرد قابل قبولی داشته‌اند. گرچه نمای کلی کابین چندان مدرن به نظر نمی‌رسد، اما از ارگونومی خوبی برخوردار است و به سختی می‌توان از آن ایراد گرفت. متأسفانه داخلی‌سازی این خودرو با مشکلاتی هم همراه بوده و بسیاری از امکانات و آپشن‌های اصلی این خودرو به لطف کمپانی سایپا حذف ‌شده‌ است؛ یکی از عجیب‌ترین تفاوت‌هایی که نسخه‌های به‌اصطلاح آپشنال وطنی نسبت به نمونه وارداتی دارند، استفاده از پلاستیک بی‌کیفیت در ساخت داشبورد این خودرو است که برای خودرویی در رنج قیمتی ۱۰۰ میلیون تومان به‌هیچ‌وجه قابل‌قبول نیست. صندلی‌های این خودرو نسبت به نمونه وارداتی کمی نامرغوب به نظر می‌رسند اما درمجموع از راحتی قابل قبولی برخوردارند. برخلاف ظاهر جمع‌وجور این خودرو، فضای در نظر گرفته‌شده برای سرنشینان بسیار مناسب بوده و می‌تواند راحتی بسیار خوبی را برای آن‌ها محیا کند.

مشخصات فنی


KIA CERATO

شرکت سایپا برای سراتوهای خود دو پیشرانه ۱.۶ لیتری و ۲.۰ لیتری در نظر گرفته است که هردو آن‌ها از نوع DOHC MPI و به‌صورت ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ هستند. خوشبختانه این پیشرانه‌های مونتاژی ازلحاظ کشش و کیفیت، تفاوت چندانی با نمونه‌های وارداتی ندارند و باید از شرکت سایپا تشکر کرد که حداقل در این بخش به خریداران رحم کرده است!
برای هرکدام از این پیشرانه‌ها دو نوع گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک یا دستی در نظر گرفته‌شده که نیروی تولیدی موتور را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کنند. پیشرانه‌ی ۱.۶ لیتری ضعیف‌ترین پیشرانه در نظر گرفته‌شده برای این خودرو محسوب می‌شود که ۱۲۴ اسب بخار قدرت و ۱۵۶ نیوتن متر گشتاور داشته و به ۱۱ ثانیه زمان نیاز دارد تا از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر برسد. پیشرانه ۲ لیتری که ما در حال تست آن هستیم، توان تولید ۱۵۶ اسب بخار قدرت و ۱۹۵ نیوتن متر گشتاور را دارد که باعث می‌شود این خودرو در کمتر از ۱۰ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر برسد؛ این در حالیست که حداکثر سرعت اعلام‌ شده برای کیا سراتو آپشنال، ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت بوده است.
یکی از ویژگی‌های مثبت این خودرو مصرف مقرون‌به‌صرفه آن است که باعث برتری این خودرو نسبت به رقیبانی همچون مزدا ۳ شده است، بر طبق اعلام شرکت سازنده میانگین مصرف سوخت این خودرو ۷.۱ لیتر بوده اما در تست مصرف سوخت انجام شده توسط تیم Z4CAR، مشخص شد این خودرو در سیکل ترکیبی مصرفی در حدود ۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر دارد!

سیستم تعلیق


کیا سراتو

یکی از مشکلاتی که پس از خرید سراتو باید با آن کنار بیایید خشکی سیستم تعلیق آن بوده و وقتی خریداران این خودرو همچین رقم بالایی برای یک خودروی مونتاژ داخلی هزینه کرده‌اند انتظار دارند از نرمی خوبی برخوردار باشد. طبق گفته برخی دارندگان این خودرو، با تعویض لاستیک‌های این خودرو با نمونه‌های تولید داخل تا حدی از مشکلات سیستم تعلیق این خودرو کاسته خواهد شد. برخلاف سیستم تعلیق نسبتا خشک این خودرو، فرمان هیدرولیک کیا سراتو از عملکرد بسیار خوبی برخوردار بوده و می‌تواند لبخند رضایت را روی لبان راننده بنشاند و همچنین در زمان عبور از پیچ‌های تند این خودرو تمایل چندانی به خروج از پیج و برهم زدن تعادل از خود نشان نمی‌دهد.

ایمنی


کیا سر اتو

درطی چندین سال گذشته کمپانی کیا با تولید محصولاتی امن و مستحکم به همگان ثابت کرده است که مسئله امنیت برای کره‌ای‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در همین راستا کیا سراتو موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی از مؤسسه‌ بیمه و ایمنی بزرگراه‌های آمریکا (IIHS) شد و همچنین این خودرو در سال ۲۰۱۰ به واسطه استحکام و ایمنی بالای خود توانست به عنوان یکی از امن‌ترین خودروهای اقتصادی دنیا شناخته شود.
در بخش ایمنی این خودرو به امکاناتی همچون ۲ کیسه‌ی هوا، ترمزهای ضد قفل (ABS)، سیستم کمکی ترمز (EBD) مجهز شده است؛ این درحالیست که حتی در مدل های اپشنال نیز هیچ اثری از سیستم هایی همچون کنترل پایداری (ESP)، کنترل کشش (TCS) و سیستم هشدار فشار باد لاستیک‌ (TPMS) که در نمونه های وارداتی وجود داشت، به چشم نمی خورد!

تجربه رانندگی


کیا سر اتو

بعد از بررسی تمامی بخش‌های این خودرو اکنون وقت آن رسیده تا ریموت این خودرو را در دست گرفته و به رانندگی بپردازیم. بعد از باز کردن درب خودرو و نشستن روی صندلی‌های چرمی آن، پای راست را روی پدال ترمز قرار داده تا با فشردن دکمه استارت سفر کوتاه خود را آغاز کنیم. جنس چرم استفاده ‌شده در صندلی‌ها مرغوب بوده اما در کمال تعجب جنس متریال فرمان و رودری‌های خودرو از کیفیت چندانی برخوردار نبوده که کمی آزاردهنده به نظر می‌رسد. اکنون زمان فشردن دکمه استارت است و خودرو به سرعت آماده حرکت می‌شود. بدون معطلی با شیفتر پشت فرمان دنده یک را درگیر کرده و پا را تا انتها بر روی پدال گاز فشار می‌دهیم.
خودرو با شتاب نسبتا زیادی شروع به حرکت کرده و صدای پیشرانه باعث می‌شود که برای دست‌یابی به سرعت‌های بالاتر بی‌اختیار به سراغ دنده‌های سبک‌تر برویم. گیربکس خودرو عملکرد نسبتا خوبی داشته و تنها ضعف آن تأخیرهای گاه‌به‌گاهی است که در زمان معکوس‌ها رخ می‌دهد. هنگام رانندگی در فضای شهری دنده‌ها چنان نرم و بی‌صدا تعویض می‌شوند که تشخیص زمان تعویض آن‌ها کار سختی خواهد بود. هندلینگ دلپذیر خودرو در کنار کشش مناسب پیشرانه، رانندگی تقریبا لذت بخشی را برای ما فراهم کرده که دل کندن از کیا سراتو را برای ما سخت کرده بود. موقعیت قرارگیری ستون‌ها بسیار مناسب بوده و دید بسیار خوبی را در اختیار راننده قرار می‌دهد. ناگفته نماند که عملکرد ترمزها نسبت به مدل وارداتی ضعیف‌تر بوده که با توجه به کاسه‌ای بودن ترمزهای عقب انتظار غیرازاین را هم نداشتیم. درمجموع باید گفت که کیا سراتو در رنج قیمتی خود یک سدان کارآمد و دوست‌داشتنی محسوب می‌شود که رانندگی با آن بسیار لذت‌بخش بوده و با تکیه‌بر امکانات و قابلیت‌های خود به‌راحتی می‌تواند نیازهای یک خانواده کوچک را برآورده کند.

تفاوت‌های سراتو آپشنال با نمونه‌های وارداتی


کیا سر اتو

در این بخش قصد داریم نمونه آپشنال سایپایی را به‌طور خلاصه با نمونه وارداتی مقایسه کنیم تا به شما عزیزان بگوییم که در صورت خرید نمونه سایپایی چه امکاناتی را از دست می‌دهید

  1. کاهش سایز رینگ‌های خودرو از ۱۷ به ۱۶
  2. کاهش کیفیت متریال داخلی
  3. استفاده از ترمزهای کاسه‌ای در عقب خودرو به‌جای نمونه‌های دیسکی
  4. حذف سیستم کنترل پایداری (ESP)
  5. حذف سیستم کنترل کشش (TCS)
  6. حذف ایربگ های جانبی جلو و پرده‌ای
  7. حذف سیستم گرمکن صندلی‌ها
  8. کاهش کیفیت رنگ بدنه خودرو

کلام آخر


در آخر و پس از بررسی و تست کامل کیا سراتو آپشنال باید بگوییم که این خودرو با توجه به سطح مناسب تجهیزات، پیشرانه پرتوان، کابین و فضای بار جادار و خدمات پس از فروش مناسب در رنج قیمتی خود یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود و به‌راحتی می‌تواند بسیاری از رقیبان چینی خود را پشت سر بگذارد؛ اما نباید فراموش کرد، تجربه ثابت کرده است که هرزمانی که تولیدکنندگان داخلی ما اقدام به مونتاژ و عرضه یک نمونه خارجی در بازار داخلی کرده‌اند، پس از مدت‌زمان کوتاهی کیفیت آن محصول به حد چشمگیری کاهش پیدا می‌کند و این بار هم کیا سراتو از این قاعده مستثنی نبوده و شرکت سایپا سعی داشته با حذف برخی امکانات اصلی سراتو وارداتی و تبدیل آن به تیپ‌های مختلف، سود بیشتری را به جیب‌های خود سر ریز نماید.

نویسنده و عکاس: سعید رنجبر

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

30 دیدگاه ها برای "نقد و بررسی کیا سراتو آپشنال"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
کیا
مهمان
درود خدمت همگی . بنده یک سالی هست که مدل آپشنال ۲۰۰۰ مونتاژ دارم . عرض کنم که برای اینکه ماشین رو بهطور ckd اگر اشتباه نکنم بخوان مونتاژ کنن باید حدودا ۱۵ درصد ماشین داخلی سازی بشه مانند سپرها لاستیک و صندلی ها . ولی تمامی قطعات دیگر این خودرو کاملا کره‌ای بوده . تنها ضعف این ماشین نبود نرمی در تعلیقش هست ولی از لحاظ پیشرانه و گیربکس حرف های زیادی برای گفتن داره . درسته یه سری تجهیزات ایمنی مثل ایریگ و دیسکی نبودن ترمزهای عقب در نتیجه نداشتن abs در عقب و حذف esp و tcs… بیشتر
محسن فهیمی
مهمان

در شرایطی که پژو ۲۰۰۸ قیمتش یکم از سراتو بیشتره و تمام مشخصات فنی و ایمنیش بالاتره سراتو ارزش خرید ندارن.

علی
مهمان

دوستان من قبلا تندر۹۰ جک داشتم. یکسال سراتو۲۰۰۰آپشنال گرفتم.خداییش ماشین عالیه.موتورپرقدرت وکم صدا داره. شتاب بالا داره که توجاده وسبقت خیلی حال میده. بیشترامکانات بروز داره.نرم و راحت وشیک.گیربکس اتوماتش خیلی هماهنگ باموتور یعنی تعویض دنده هاش به موقع و بدون احساس. درکل نسبت به ماشین های ایرانی خیلی متفاوت و اینم بگم مزدا ۳ تو شتاب و سرعت به پای سراتو نمیرسه. چون خودم چندبار تو اتوبان با مزدا کورس گذاشتم

آرمان
مهمان

این ماشین فوق العاده است. من پارس تندر داشتم، النترا سوار شدم، برلیانس داشتم، ۲۰۶ داشتم، سوناتا سوار شدم و البته جک اس ۳. این ماشین رو با تحقیق زیاد خریدم و خدا رو شکر راضیم از انتخابم. شتاب عالی، کابین بدون صدا، گیربکس فوق العاده و موتور بی صدا. به کسایی که از طرف کمپانی های چینی میان از این ماشین های خوب بد میگن گوش ندین. تنها ایراد این ماشین لاستیکهای بارز است که کارخونه میندازه که باید با خارجی تعویض بشه و لذت ببری از رانندگی و مسافرتت.

کرد ایرانی
مهمان

سلام، حدود ۸ ماهه که سراتو۲۰۰۰ آپشنال دارم، ۱۶۰۰۰ تا باهاش رفتم، شتاب و هندلینگ خوب، ترمز نسبتا خوب ، موتور بیصدا،صداش داخل کابین نمیاد، هماهنگی موتور و گیربکس عالی، تعویض دنده نرم، پایداری سرپیچ عالی، تو پیچ بیشتر از ۴۵درجه با سرعت ۱۵۰ راحت میپیچه. البته کیفیت مواد داخل کابین مقداری ضعیفه، هر چند نسبت به نمونه های داخلی خیلی بهره. صدای داخل کابین (صدای اجزای داخلی مثل داشبورد ، صدای باد حین حرکت در سرعت بالا)زیاده. از نظر قیمتی نسبت به گزینه های دیگه که فقط چینی هستند خیلی بهتره.

افشین
مهمان

سلام
حدود دو ماه است که سراتو ۲۰۰۰ اپشنال ۹۶ خریدم ۷۰۰۰ کیلومتر کارکرد داره مصرف سوختش داخل شهر ۱۳.۵ است دوستان میشه راهنمایی کنند این مصرف برای داخل شهر طبیعیه یا نه ؟
ممنون

رضا
مهمان

من یک ساله سراتو ۲۰۰۰ آپشنال دارم پانزده هزار تا هم راه رفته نسبت به قیمت ماشین خوبه شتاب و سرعت عالی تهویه مطبوع عالی صندوق بزرگ و جا دار صندلی های جلو و عقب راحت با جای پای خوب هندلینگ عالی تو جاده چالوس به راحتی پیچ ها رو رد میکنه شیفتر پشت فرمان که خوراک درگ باز ها هستش تنها ضعف ماشین یه کمی خشک هستش و متریال داخل کابین نسبت به قیمت ماشین به کم ضعیفه

Ali reza
مهمان

سراتو قابل مقایسه با هیچ کدوم از ماشینهای ساخت داخل و این چینی های وارداتی نیست اگر ماشین بهتر از سراتو میخواهید سوار شوید باید بالای ۳۰۰ میلیون هزینه کنید

امید
مهمان

من این خودرو را دارم خودروی نسبتا خوبی هست و نسبت به خودروهای داخلی مثل ساندرو و پژو پارس قیمتش باید بالای ۲۰۰میلیون باشه که باتوجه به تحویل به فروشندگان قیمتاش خوشبختانه زیاد گران نشده و اگه بخواهیم ۲ پله بالاتر خرید کنیم باید یک سوناتا با ۳۵۰میلیون تومان خرید کنیم

حمید
مهمان
تفاوت زیادی با نمونه وارداتیش نداره. پلتفرم مشترک که هنوز هم توی نمونه وارداتیش استفاده میشه. اکثر قطعاتش هم کره ای هستن و فقط مونتاژ داخله مثل مزدا ۳، گرند ویتارا و حتی بنز که زمانی در تاپ خودرو تولید میشد. البته کیفیت رنگش نسبت به نمونه های وارداتی کمتره و البته خدمات پس از فروش افتضاح که متاسفانه همیشه هست. در مجموع با توجه به قیمتهای فعلی خودرو کیا سراتوی آپشنال گزینه خوبی محسوب میشه و ارزش قیمتی خوبی حتی نسبت به نمونه وارداتیش داره. فراموش نکنین که نمونه وارداتیش با چند آپشن اضافه تر و تغییر فیس با… بیشتر