قیمت و مراحل اجاره خودرو

بروزرسانی در: جمعه 18 آبان 97 ساعت 00:36
قیمت و مراحل اجاره خودرو

قطعا برای شما پیش آمده است که خواسته باشید به مسافرت طولانی بروید و نخواهید از خودروی شخصی خود استفاده کنید. یا این که خودرو ندارید و به دلیل هزینه های مهم تر، میلی به خرید خودرو نداشته و در عین حال می خواهید با خودرو به مسافرت بروید. در این وضعیت و شرایطی مشابه آن، یا باید از آشناها درخواست کنید که شاید زیاد تمایل نداشته باشد. چون واقعاً خودروی امانت ریسک دارد و شاید اتفاقی بیفتد که شرمنده آشنای خود شوید. ولی یک راه دیگر هم هست که شاید تابه حال کمتر به آن برخورد کرده باشید و آن اجاره (کرایه خودرو) است. بنگاه هایی هستند که خودرو را نه فقط برای مراسمی مانند عروسی و ... بلکه برای استفاده روزانه کرایه (اجاره) می دهند.

۱- آیا واقعاً کرایه خودرو می ارزد؟

جواب به این پرسش، تا اندازه ای به شرایط مالی، خودروی شما و ترجیحات شما بر می گردد. پرس و جوی ما در بازار این خودروها نشان می دهد که در حال حاضر کرایه یک خودروی معمولی نظیر سمند، پژو ۲۰۶ و ... درمشهد (بسته به سال و تمیزی خودرو)، تا روزی ۱۰۰ هزار تومان است. پراید قیمت ارزان تری دارد و تا ۶۰ - ۷۰ هزار تومان هم می رسد. (که البته برای مسافرت به نظر می رسد خودروی زیاد مناسبی نباشد). این نرخ ها در تهران کمی بالاتر است. همچنین برای کرایه خودرو برای مدت زیاد تر امکان تخفیف گرفتن هم وجود دارد.

پس اگر تمایل دارید با خودروی خویش فرما مسافرت کنید و در عین حال، چشم انداز مالی شما این است که مثلاً سالی یک میلیون تومان می توانید پس انداز کنید، شاید بهتر باشد کرایه خودرو را انتخاب کنید. چون که باید برای خرید یک خودرو هر چند دست دوم چندین سال صبر کنید. از طرف دیگر با کرایه یک خودرو، در مقایسه با خودروی شخصی، لازم نیست به صورت طولانی مدت، هزینه استهلاک خودرو را بپردازید. خودرو را کرایه می کنید، مسافرت می روید و در عین حال که به هدف خود یعنی یک تفریح چند روزه رسیده اید، از هزینه های تعمیر و نگهداری خودرو هم خلاص شده اید. کرایه خودرو در یک حالت دیگر هم برای شما دارای مزایایی است. آن هم این که خودروی شخصی شما به مرز کج دار و مریز نزدیک شده باشد. چون که در صورت وجود مشکل در خودروی شخصی، این مشکل می تواند در جاده خود را بیشتر نشان دهد و شما را با مشکل جدی رو به رو کند.

۲- چگونه بنگاه های کرایه خودرو را پیدا کنیم؟

آسان ترین راه برای پیدا کردن بنگاه های خودروهای کرایه ای اینترنت و روزنامه ها هستند. با این حال، برای مثال در شهری نظیر مشهد، شمار این بنگاه ها زیاد نیست و باید از معتبر بودن مجوز کسب آن ها مطمئن شوید. تماس با اتحادیه خودروهای کرایه ای می تواند از این بابت خیال شما را راحت کند.

 ۳- چگونه خودرو کرایه کنیم؟

کرایه یک خودرو بعد از انتخاب خودرو، در بنگاه و طول یک قرارداد دو جانبه با مالک خودرو انجام می شود. کارشناسان تاکید می کنند که حتماً باید قرارداد را ریز به ریز بخوانید و اگر با جزء کوچکی از آن موافق نیستید، آن را امضا نکنید. در این خصوص به موارد زیر توجه داشته باشید:

- طرف قرارداد شما، باید همان فردی باشد که کارت خودرو به نام اوست. همینطور به موعد بیمه شخص ثالث و معاینه فنی و عوارض شهرداری خودرو توجه کنید.

- بعضی اوقات ممکن است مفاد هزینه بری نظیر بیمه بدنه در قرارداد وجود داشته باشد که به هزینه های شما اضافه می کند. به این موارد حتماً توجه کنید. (البته به نظر می رسد بیمه بدنه در آخر به نفع شما باشد و خیال شما را تا حدی از خسارات احتمالی راحت کند).

- برای امضای قرارداد تاکید می شود که حتماً خودرو را به شرط کارشناسی تحویل بگیرید. آن را به یک کارشناس بدنه و فنی نشان دهید تا بعدها اختلافی پیش نیاید.

- در بعضی قراردادها، به محدوده رفت و آمد خودرو در قرارداد اشاره می شود که مثلاً در شهر یا جاده باشد که در آن صورت باید به آن توجه کنید. (اغلب این خودروها ردیاب ماهواره ای دارند)

- در بعضی قراردادها، هزینه به طور روزانه و در بعضی به طور کلی (مثلاً ۱۰ روزه) قید می شود. در این صورت، اگر مثلاً خودرو را ۹ روزه تحویل دهید باید هزینه ۱۰ روز را بپردازید. یا مثلاً جریمه ای برای تحویل دیرتر از موعد در نظر گرفته می شود که آن را هم باید مد نظر داشته باشید.

۴- چه مدارکی برای کرایه خودرو باید بدهیم؟

برای این کار، بنگاه های خودرو اغلب از شما یک چک ضمانت که مبلغ آن مساوی یا بیشتر از مبلغ کل خودرو است می گیرند، همچنین باید یک چک تضمین بابت عدم خلافی بدهید که تاریخ تحویل آن از بنگاه، نزدیک به دو هفته بعد از تحویل خودرو به بنگاه است. یک چک هم برای اجاره و کرایه خودرو باید امضا کنید. این همه علاوه بر مدارک شناسایی و گواهی نامه شماست که طبیعی است باید به همراه داشته باشید.

۵- تکلیف خسارت های احتمالی چگونه است؟

اگر خرابی خودرو در نتیجه سهل انگاری شما باشد، هزینه آن پای شماست وگرنه در صورت خرابی قطعه ای از خودرو در نتیجه استهلاک طبیعی، رفع آن بر عهده مالک است. در صورت اختلاف، رفع تعدادی از موارد با مراجعه به اتحادیه خودروهای کرایه ای ممکن است. در غیر این صورت، مرجع اصلی رفع اختلاف، طبق هر قراردادی، دادگستری است.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar