حالتهای مختلف گیربکس مزدا ۲ و نحوه عملکرد آن
مزدا ۲ یکی از هاچبکهای جذاب و با کیفیت در سگمنت B می باشد که دارای یک گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک از نوع غیر تیپ ترونیک می باشد اما تا حد زیادی تعویض دنده ها را مشابه گیربکس تیپ ترونیک ولی به سبک دیگری در ۳ دنده انجام میدهد. با Z4Car همراه باشید.
خیلی سریع بریم سراغ اصل مطلب، گیربکس مزدا ۲ علاوه بر حالت D یا همان درایو دارای حالت L (دنده سنگین) و حالت S (اسپرت و یا به قول دفترچه راهنمای خودرو وضعیت ثانویه) می باشد. گیربکس نیز ۲ وضعیت نرمال و HOLD دارد که زمانی که در وضعیت عادی و نرمال است؛ در حالت D، گیربکس به صورت اتوماتیک و با توجه به شرایط و سرعت بین یک محدوده ۴ دنده ای از دنده یک تا ۴ جابجا میشود، در وضعیت S گیربکس در بین دنده های ۱ ، ۲ و ۳ جابجا میشود (تعویض دنده ها در دور موتور بالاتری صورت میپذیرد) و در وضعیت L یا سنگین گیربکس صرفا بین دنده های ۱ و ۲ جابجا میشود.
اما اگر گیربکس را در وضعیت HOLD قرار دهید اتفاقی مشابه گیربکسهای تیپ ترونیک می افتد و تعویض دنده به صورت اتوماتیک متوقف میشود، در حالت D، گیربکس در وضعیت دنده ۳ باقی می ماند و تنها در صورت توقف، دنده کاهش پیدا میکند و با شروع حرکت، مجددا به دنده سه برمیگردد و در همین دنده سه باقی میماند، در حالت S گیربکس در دنده ۲ باقی می ماند و در حالت L گیربکس در دنده یک باقی میماند و به نوعی در وضعیت HOLD میتوانید کار تعویض دنده را به صورت دستی انجام میدهد و برای تعویض دنده ها کافی است لیور دنده را از D به S یا L و برعکس بسته به نیازتان جابجا کنید البته به این نکته توجه کنید که طبق دفترچه راهنما در حالت S نباید با سرعت بیش از ۹۸ کیلومتر بر ساعت رانندگی کنید و در حالت L نیز نباید با سرعت بیش از ۴۳ کیلومتر بر ساعت رانندگی کنید البته همه توضیحات این پاراگراف زمانی است که وضعیت HOLD فعال باشد. به طور خلاصه در وضعیت HOLD حالت D همان دنده ۳، حالت S همان دنده ۲ و حالت L همان دنده ۱ می باشد!
برای درک بهتر موضوع فرض کنید گیربکس در وضعیت HOLD و روی حالت D می باشد و با سرعت ۷۰ کیومتر بر ساعت در حال رانندگی هستید و قصد دارید سبقت بگیرید ، کافی است موقعیت دنده را از D به S تغییر دهید و این یعنی معکوس از ۳ به ۲ ! البته که قلق گیری با این گیربکس کمی زمان بر است و به راحتی گیربکهاس تیپ ترونیک نیست اما در این رده قیمتی و سگمنت یکی از بهترین گیربکس ها را داراست و طبق گفته کمپانی، تعویض دنده ها تنها در نیم ثانیه اتفاق می افتد.
شایان ذکر است طبق دفترچه راهنمای مزدا ۲ از حالت HOLD، حین استارت زدن پس از توقف بر روی شیب، حین رانندگی در سربالایی ها و حین قرار داشتن ترمز کمکی در درجات پایین استفاده کنید!
اگر تجربه رانندگی با مزدا ۲ و استفاده از حالتهای مختلف گیربکس این هاچبک دوست داشتنی را دارید حتما در کامنتها به اشتراک بگذارید.
اختصاصی از Z4Car
دیدگاه بگذارید
1 دیدگاه برای "حالتهای مختلف گیربکس مزدا ۲ و نحوه عملکرد آن"
ممنون بابت توضیحات ، وقتی ماشین و جایی با شیب زیاد پارک کردیم در زمان شروع حرکت برای اینکه ماشین عقب نره بهتره از چه دنده ای استفاده کنیم ؟ ممنون میشم پاسخ بدین