آموزش مراحل آب بندی خودرو

یکشنبه 24 مهر 01 ساعت 10:56
آموزش مراحل آب بندی خودرو
آب بندی خوردوی صفر موجب افزایش طول عمر ماشین می شود. در این مطلب روش ها و مراحل آب بندی ماشین نو را ارائه کرده ایم.

«آب بندی ماشین صفر» عجیب است نه؟ شاید با خودتان فکر کنید روش آب بندی خودرو صفر چگونه است؟ چرا باید ماشین صفر کیلومتر نیازی به آب بندی داشته باشد؟ امروز در این مقاله قصد داریم به توضیح این مطلب بپردازیم؛ با ما تا انتها همراه باشید.

 

آب بندی ماشین چیست و چرا این کار انجام می‌شود؟

به صورت کلی روش آب بندی خودرو صفر در تعریف عمومی به همان راه آمدن با خودرو و اجزای مختلف آن با هدف آمادگی برای کارکرد بلندمدت است. به عبارت ساده‌تر شما زمانی که ماشین نو را آب بندی می‌کنید در نهایت باعث افزایش طول عمر موتور و قطعات داخلی ماشین می‌شوید. از دلایل مهم برای آب بندی خودرو صفر کیلومتر می‌توان به همین موضوع افزایش طول عمر اشاره کرد؛ این کار باعث می‌شود که از هزینه‌های سرسام ‌آور تعمیر یا تعویض قطعات خودرو در آینده به طرز شگفت‌آوری خلاص شوید.

 

آیا خودروهای جدید نیز نیاز به آب بندی دارند؟

بعضی افراد تصور می‌کنند که موتور خودرو‌های جدید به واسطه افزایش دقت در ساخت موتور، نیازی به آب‌بندی ندارد. هرچند که بسیاری از آداب آب‌بندی خودرو‌های قدیمی، نظیر تنظیم کاربراتور و سیستم جرقه، فیلرگیری و… در خودرو‌های امروزی دیگر انجام نمی‌شود، اما حقیقت این است که هنوز هم هزار کیلومتر اول، دورانی حیاتی برای موتور خودرو بوده و آب‌بندی صحیح موتور، موجب افزایش دوام آن در درازمدت می‌شود. آب‌بندی صحیح می‌تواند باعث حفظ سلامت موتور خودروی شما و صرفه‌جویی در هزینه‌ها شده و در نهایت تجربه بهتری را از خرید یک خودروی صفر کیلومتر برای شما رقم بزند.

 

توصیه‌های مطرح‌شده در این متن برای مالکان تمام خودرو‌ها با هر سطح کیفی خودرو هستند. بسته به نوع خودروی شما، ممکن است تمام یا بخشی از این نکات توسط بخش خدمات پس از فروش شرکت فروشنده انجام شود. همچنین در بسیاری از خودرو‌های باکیفیت امروزی احتمال بروز عیب و ایراد یا نشتی در کارکرد‌های زیر ۲۰ هزار کیلومتر بسیار پایین است. در اینجا می توانید اطلاعات کاملی درباره هم نیاز به آب بندی خودروهای لوکس بخوانید.

 

آموزش روش آب بندی خودرو نو

هرچند بهتر است فرآیند آب بندی را به متخصص این کار بسپارید ولی در اینجا سعی می‌کنیم به صورت کلی به توضیح آموزش روش آب بندی خودرو نو بپردازیم.

 

مرحله اول: قبل از روشن‌کردن موتور همه چیز را بررسی کنید

 

قبل از روشن‌کردن موتور اطمینان حاصل کنید که تمام متعلقات موتور سر جایشان قرار گرفته‌اند. هرچند که خودرو‌های امروزی چندین مرحله کنترل کیفی را پشت سر گذاشته‌اند، اما پیش از استارت‌زدن خودرو پیشنهاد می‌کنیم که حتماً کاپوت را بالا بزنید و نگاهی بیاندازید. شاید یک سیم یا یک پیچ شل به نظرتان بیاید. به ویژه سلامت وایر‌ها (سیم‌های قطور که به قسمت بالای موتور کشیده شده‌اند و برق جرقه را تأمین می‌کنند) و کابل‌های سرباتری را بررسی کنید.

 موتور ماشین را بررسی کنید و به جزییات دقیق موتور و وضعیت سیم کشی آن دقت کنید؛ همچنین وضعیت مخزن آب، لوله‌ها و فیلترها را هم خوب بررسی کنید تا از وضعیت آنها اطمینان حاصل کنید.

 

مرحله دوم: در اینجا باید شروع به بررسی کیفیت روغن مخزن‌ها کنید؛ همچنین مایعات خودرو را چک کنید

 

در دفترچه راهنمای خودرو می‌توانید به خوبی شیوه چک کردن مایعات خودرو را بیاموزید. روغن موتور و مایع خنک‌کننده (آب رادیاتور) را چک کنید و در صورتی که سطح روغن موتور کمتر از مقدار مجاز است، بهتر است پیش از روشن‌کردن خودرو، به با کمک یک مکانیک سیار، روغن موتور را کاملا تخلیه کرده و از نو پر کنید. چرا که ترکیب چند نوع روغن موتور ممکن است باعث رسوب‌گرفتن موتور شود.

 

برای آب رادیاتور حتما از مایع مخصوص استفاده کنید و آب لوله‌کشی را در رادیاتور نریزید. (بعضی از موتور‌های جدید نیازمند نسبت بسیار بالای ضدیخ در آب رادیاتور هستند. در این زمینه به دفترچه مراجعه کنید.) پس از نگاهی به مایع هیدرولیک و ترمز، اگر چراغ هشدار بنزین روشن نیست، می‌توانید خودرو را روشن کنید.

حتما تا پیش از طی‌شدن ۱۰۰۰ کیلومتر روغن موتور را در نمایندگی‌های مجاز تعویض کنید و اطمینان حاصل کنید که از روغن توصیه‌شده توسط سازنده و فیلتر‌های مرغوب استفاده شود. استفاده از روغن و فیلتر غیرمرغوب عمر موتور را به شدت کاهش می‌دهد.

دقت کنید که در ۱۰۰۰ کیلومتر اول ممکن است شاهد کم‌شدن آب رادیاتور باشید. به طور کلی نشتی مایعات در خودرو‌های صفر کیلومتر چندان دور از ذهن نیست. به همین دلیل مرتب از مایعات خودرو بازدید کنید.

در صورتی که پس از استارت زدن، با گذشت چند دقیقه از کارکردن موتور هنوز چراغ هشداری در صفحه پشت آمپر روشن بود، به خصوص چراغ چک موتور، در اسرع وقت به نزدیکترین نمایندگی مجاز مراجعه کنید.

 

مرحله سوم: موعد تعویض روغن موتور را چک کنید

در این قسمت یک روغن موتور که حاوی مینرال و مواد معدنی است تهیه کنید و در صورتی که ماشین‌تان دارای روغن معمولی بود آن را با این نوع روغن جایگزین کنید تا موتور به مرور زمان دچار افت نشود.

 

چنانچه قصد دارید خودتان روغن موتورتان را انتخاب کنید، و گزینه روغن سنتتیک را در ذهن دارید، بهتر است برای آب‌بندی موتور نو تا پیش از ۶۵۰۰ کیلومتر اول از روغن معدنی معمولی استفاده کنید. در غیر این صورت احتمال دارد رینگ پیستون‌ها به خوبی دیواره سیلندر را آب‌بندی نکنند و موتور دچار افت کمپرس شود. در این زمینه توصیه می‌شود به دفترچه خودرویتان مراجعه کنید.

 

به طور کلی در زمان آبندی خودرو، بهتر است روغن موتور را در فواصل زمانی کوتاه تعویض کنید، در موتور‌های نو که در حال آب‌بندی هستند، باید روغن و فیلتر را زودتر عوض کنید. پیشنهاد‌های متفاوتی برای زمان‌بندی تعویض‌های روغن و فیلتر توسط شرکت‌ها و افراد مختلف داده شده است. شما بسته به توصیه کارخانه سازنده و صلاحدید خودتان می‌توانید یک برنامه دقیق و مناسب برای تعویض روغن و فیلتر انتخاب کنید.

 

برای مثال در یک برنامه‌ریزی کمی سخت‌گیرانه، می‌توانید روغن را به ترتیب پس از ۸۰ کیلومتر، ۵۰۰ کیلومتر و ۲۰۰۰ کیلومتر تعویض کنید. دلیل این امر، این است که خصوصا طی ۵۰ کیلومتر اول، شدت براده‌برداری قطعات موتور روی یکدیگر بسیار بالاست و حتا ممکن است براده‌های فلز را در اولین تعویض روغن با چشم مشاهده کنید. این امر طبیعی است، اما در صورت ادامه یافتن آن تا تعویض روغن سوم، احتمالا یک مشکل جدی در موتور وجود دارد.

 

مرحله چهارم: بررسی دقیق مخزن ها

در اینجا باید شروع به بررسی دقیق مخزن‌ها کنید و بهتر است برای این کار از مکانیک زبردست کمک بگیرید؛ زیرا این امر تخصص بیشتری را می طلبد.

 

مرحله پنجم: دمای موتور و توجه کنید

به گرم شدن مقطعی ماشین خوب توجه کنید، فراموش نکنید بعد از روشن شدن ماشین بلافاصله نباید شروع به حرکت کنید بهتر است کمی صبر کنید تا موتور ماشین گرم شود.

 

مرحله ششم: بررسی قطعات متحرک خودرو

در این بخش نوبت به بررسی قطعات متحرک خودرو فرا رسیده است، شروع به بررسی میل لنگ، بلبرینگ کنید؛ این مرحله نیز باید نزد یک متخصص انجام پذیرد.

 

مرحله هفتم: بررسی دقیق سیستم ترمز

 این بخش مرحله پایانی و بسیار مهم است؛ شما در این قسمت باید سیستم ترمز خودرو را به خوبی بررسی کنید و به لایه‌های نازک روی سیستم ترمز دقت کنید.

 

سرعت برای آب بندی ماشین صفر مهم است؟

در آب‌بندی اولیه با سرعت و دور موتور متغیر رانندگی کنید، در ۳۲۰ کیلومتر اول به نحوی با خودرو رانندگی کنید که دور موتور و میزان فشار وارد بر موتور متغیر باشد. به طور دائمی فشار بالایی بر ماشین نیاورید و با دور پایین رانندگی کنید. همچنین سعی کنید تا حد امکان خودرو خالی باشد. گهگاهی در حالی‌که خودرو درحال حرکت است، با فشار بر پدال گاز، دور موتور را از دور ۲۰۰۰ تا ۳۵۰۰ بالا ببرید تا قطعاتی مانند رینگ پیستون آب‌بندی شوند، اما بعد از این کار موتور باید کمی با دور پایین استراحت کند.

 

این نکات به طور کلی می‌توانند به شما کمک کنند، اگر خودروی شما دنده‌ای است: پس از طی ۱۰۰ کیلومتر، درحالی‌که خودرو در یکی از دنده‌ها درگیر است پدال گاز را تا نصف فشار دهید و دور موتور را به ۴۰۰۰ دور در دقیقه برسانید و بدون اینکه دنده را خلاص کنید پدال گاز را رها کرده و اجازه دهید خودرو آزادانه حرکت کند تا سرعت آن به ۳۰ کیلومتر در ساعت کاهش یابد. این کار را ۵ تا ۶ بار انجام دهید.

 

چند بار پدال گاز را تا انتها فشار دهید و دور موتور را به ۴۵۰۰ دور در دقیقه برسانید و مانند حالت قبل اجازه دهید سرعت خودرو با قل‌خوردن تا ۳۰ کیلومتر در ساعت کاهش یابد.

 

تا ۸۰۰ کیلومتر بعدی به صورت عادی رانندگی کنید، دور موتور را زیر ۴۵۰۰ دور در دقیقه نگه دارید و مدت زمان کارکردن موتور در دور آرام یا آیدل را به حداقل برسانید. به عبارت دیگر اجازه ندهید خودرو درجا کند. به همین دلیل بهتر است در ۸۰۰ کیلومتر اول از رانندگی در ترافیک سنگین پرهیز کنید.

 

آب بندی ماشین صفر کیلومتر چه مزایایی دارد؟

باید بدانید که آب بندی برای خودرو نو شما فواید بسیار زیادی دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

 

۱. بهبود مصرف سوخت

همان‌طور که می‌دانیم موتورهای نو تا وقتی که چند هزار کیلومتر حرکت نکرده باشند به اوج بازدهی و کارکرد خود نمی‌رسند؛ شما می‌توانید با افزودن مکمل بنزین و با توجه کردن به بروشور یا کاتالوگ کارخانه تولید کننده ماشین می‌توانید باعث افزایش کارآیی موتور خود شوید.

 

۲. عملکرد خاص و عالی

آب بندی باعث بهبود عملکرد موتور در بلندمدت می‌شود و در نهایت عملکرد خوب مساوی است با کاهش اصطکاک قطعات ماشین می‌شود.

 

۳. بالا رفتن طول عمر موتور در بلندمدت

آب بندی ماشین موجب می‌شود که قطعات بتوانند در بهترین حالت خود کار کنند و روغن با سیستمی منظم و آرام شروع به جریان کند؛ در نتیجه این کار باعث افزایش طول عمر موتور خودرو می‌شود.

 

کارهای مورد نیاز برای آب بندی خودرو صفر

می‌دانیم که الان ذوق خرید ماشین را دارید و شاید به دنبال این هستید که ماشین را در همین وضعیت نو و سالم نگه دارید و به اصطلاح به مرور زمان فقط سراغ مکانیک برای تعمیر ماشین نروید؛ در ادامه کارهایی را برای این کار پیشنهاد می‌دهیم که با انجام آنها عمر مفید ماشین عزیزتان را افزایش خواهید داد.

۱. مطالعه دفترچه یا کاتالوگ ماشین؛

۲. موتور ماشین را خوب گرم کنید؛

۳. در ابتدای کار با سرعت رانندگی نکنید؛

۴. دور موتور را در محدود قرمز رنگ نگه ندارید؛

۵. ناگهان ترمز نکنید؛

۶. مدتی در سطح شهر رانندگی کنید؛

۷. روغن موتور را به صورت مرتب عوض کنید؛

۸. دست از استفاده کروز کنترل بردارید؛

۹. به ماشین زیاد فشار وارد نکنید و سعی نکنید شروع به بارکشی کنید؛

۱۰. برای خنک شدن موتور گاهی کاپوت را بالا بزنید؛

۱۱. باک ماشین را همیشه پر نگه دارید؛

۱۲. در شستشوی بدنه ماشین حتما وسواس نشان دهید؛

۱۳. در جاده‌های ناهموار و پر پیچ و خم شروع به رانندگی نکنید؛

۱۴. یدک کش ماشین‌های دیگران نشوید؛

۱۵. برای مدت زمان طولانی سرعت ماشین را یکنواخت نگه ندارید؛

۱۶. بلافاصله پس از روشن کردن خودرو گاز ندهید؛

۱۷. از شتاب گرفتن یهویی خودداری کنید؛

۱۸. در سرعت‌های زیاد با دنده سنگین رانندگی نکنید.

 

سؤالات رایج و متداول درباره آب بندی ماشین صفر

 

۱. نحوه آب بندی ماشین صفر اتوماتیک به چه صورت است؟

به هنگام آب بندی ماشین صفر کیلومتر و دنده اتوماتیک بهتر است ماشین را روی حالت کروز کنترل قرار دهید تا در نتیجه موتور برای همیشه به صورت یکنواخت حرکت کند؛ همچنین این کار آمادگی موتور را برای حرکت در سرعت‌های مختلف را فراهم می‌کند.

 

۲. آیا با آموزش روش آب بندی خودرو نو می‌توانیم به تنهایی شروع به آب بندی ماشین کنیم؟

پاسخ این سؤال به اطلاعات شما در زمینه مکانیک بستگی دارد؛ در صورتی که هیچ پیش زمینه خاصی در زمینه مکانیکی ندارید بهتر است کار را به کاردان بسپارید.

 

۳. چرا آب بندی ماشین مهم است؟

همان طور که گفتیم شما با آب بندی خودرو می‌توانید طول عمر کارکرد موتور ماشین‌تان را افزایش دهید و در نهایت از هزینه‌های سرسام‌آور خلاص شوید.

 

۴. آیا ماشین‌های صفر کیلومتر امروزی هم نیاز به آب بندی دارند؟

اگر شما هم فکر می‌کنید که با گسترش علم و دانش نیاز به آب بندی خودروها کاهش می‌یابد باید با احترام بگوییم که سخت در اشتباه هستید. باید بدانید که موتورهای امروزی هم درست مثل زمان گذشته برای افزایش دوام و کارآیی بیشتر نیاز به آب بندی دارند. شما پس از تهیه خودرو می‌توانید با مراجعه به کاتالوگ ماشین اطلاعات مفیدی در این زمینه به دست آورید.

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به صورت تمام و کمال به موضوع روش آب بندی خودرو صفر بپردازیم. همان‌طور که گفته شد آب بندی خودرو موجب افزایش طول عمر ماشین می‌شود و به طور کلی این کار برای هر خودرویی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. آیا تا به حال تجربه آب بندی ماشین صفر کیلومتر را داشته‌ اید؟ به نظر شما چه نکاتی برای این موضوع مهم است؟ آیا مطلبی که درباره چگونگی آب بندی خودرو صفر کیلومتر ارائه دادیم برای شما مفید بود؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در قسمت «دیدگاه‌ها» با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

پرشین خودرو

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar