ممنوعیت ثبت نام بیش از یک بار خودرو برای هر نفر در هر ۶ ماه
براساس تصمیم گیریهای اخیر، خودرو نمی تواند به صورت حجمی در اختیار نمایندگیها قرار بگیرد.
ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، روز گذشته طی مراسمی با سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، تفاهمنامه ای در راستای همکاری مشترک امضا کردند. در حاشیه این مراسم رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به سوالاتی در خصوص اقدامات انجام شده برای ساماندهی بازار خودرو پاسخ داد. محمود نوابی با مطرح کردن ممنوعیت ثبت نام مجدد به منظور خرید خودرو برای متقاضیانی که در ۶ ماه گذشته سابقه خرید مستقیم از نمایندگیهای فروش خودروسازان را داشتهاند، گفت: «براساس تصمیم گیریهای اخیر، خودرو نمی تواند به صورت حجمی در اختیار نمایندگیها قرار بگیرد.» وی با تاکید بر این که وضعیت بازار خودرو نسبت به ۱۰ روز پیش بهتر شده و هم چنان رو به بهبود است، خاطرنشان کرد: «نمیگویم این اقدام را فقط سازمان حمایت انجام داده است، بلکه با همفکری و همافزایی با مسئولان تصمیمگیر و تصمیم ساز و مدیران عامل کمپانی های خودروساز، تصمیم هایی برای بازگرداندن آرامش به بازار اتخاذ شد. یکی از این تصمیمات این بود افرادی که طی شش ماه اخیرخودرو خریداری کردهاند، امکان خرید مجدد را نداشته باشند.»
سازمان حمایت، مسئول کنترل دلالان نیست
بر این اساس، نوابی روز گذشته در جمع خبرنگاران درباره نحوه نظارت سازمان حمایت بر نرخ خودرو در بازار، بیان کرد: «سازمان حمایت به بحث کالاهای دستدوم ورود نمی کند. وقتی خودرو از کمپانی خودروسازی به بازار عرضه میشود، وظیفه سازمان حمایت است که قیمت آن را بررسی کند و اجازه ندهد که خودرو حتی با یک ریال بالاتر از قیمت تصویب شده فروخته شود، اما وقتی خودرو توسط یک فرد خریداری میشود، فرد مالک آن است.» وی البته پس از این اظهار نظر، به این موضوع نیز اشاره کرد: «ما نمیگوییم آن فرد میتواند سفتهبازی یا گرانفروشی کند، اما در این مرحله دیگر وظیفهای برای سازمان حمایت تعریف نشده است.» نوابی همچنین ضمن سلب مسئولیت از سازمان حمایت در مورد نظارت بر بازار خودروهای دست دوم، وظیفه مردم دانست، هرجا که سازمان رسیدگی نکرد، آن ها موضوع را حتمن با رسانه ها در میان بگذارند.
اتفاق عجیبی در بازار نیفتاده است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تحولات اخیر بازار را بیشتر ناامنی روانی دانست و با بیان این که اتفاق عجیبی در بازار رخ نداده است، تاکید کرد: «قبل از مسائل مربوط به تحریمها بازار مسیر خود را سپری میکرد، ولی اتفاقات اخیر تکانه هایی را ایجاد کرده و منجر به ناامنی روانی شده است. یکسری افراد هم به این مسائل دامن میزنند.» محمود نوابی درقسمتی از اظهارات خود به ممنوعیت واردات خودرو نیز اشاره کرد و ظاهرا در جهت حمایت از مصرفکنندگان، آنها را برای نوسان غیرقابل کنترل خودروهای وارداتی آماده کرد و افزود: «به هر دلیل تصمیم برآن است که کالایی وارد کشور نشود. پس از آن طبیعی است که دیگر نمیتوان درباره قیمت آن کالا یا خودرویی که در بازار است، نظر داد که گران است یا ارزان. در این وضعیت دیگر موضوع قیمتگذاری روی کالاهای موجود مطرح نیست. بنابراین امکان دارد نوسان قیمت بوجود آید.»
اعلام قیمت خودروهای وارداتی در سامانه ۱۲۴
رئیس سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در خصوص بازار خودروهای وارداتی نیز بیان کرد: «براساس اطلاعیه اخیر صادرشده از طرف این سازمان، همه واردکنندگان وظیفه دارند نرخ کالا را براساس ضوابط عمومی قیمتگذاری کنند و فهرست همه کالاهایی که با ارز ۳۸۰۰ یا ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شدهاند، بهزودی در سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت اعلام خواهد شد.» نوابی همچنین در پاسخ به سوالات متعدد مطرحشده در زمینه دلایل افزایش شدید قیمتها، توضیح داد: «در التهابات امروز نباید به دنبال یک مقصر بود، چرا که عوامل گوناگونی در ایجاد وضعیت کنونی تاثیرگذار است. ضمن اینکه امروز شاهد اعمال تحریمهای ظالمانه علیه کشور هستیم که موجب ایجاد مشکل در ورود برخی کالاها به کشور شده است.» شایان ذکر است؛ برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کارشناسان صنعت خودرو، با انتقاد از عملکرد شورای رقابت در روزهای گذشته، سازمان حمایت را جایگزین مناسبتری برای نظارت بر قیمتها و اوضاع بازار خودرو میدانند.
منبع: اخبار خودرو
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد