افزایش قیمت در بازار موتورسیکلت

بروزرسانی در: شنبه 24 فروردین 98 ساعت 04:11
افزایش قیمت در بازار موتورسیکلت

در هفته اخیر که نخستین هفته گشایش بازارهای اقتصادی در سال جدید بود، در بازارهای گوناگون قیمت‌های پرتی برای کالاها اعلام شد که بازار موتورسیکلت هم از این قاعده مستثنا نبود. رئیس اتحادیه فروشندگان دوچرخه و موتورسیکلت و لوازم‌یدکی عقیده دارد قیمت‌های اعلامی غیرواقعی جایگاهی در بازار نداشته و خریداری برای این قیمت‌ها وجود ندارد.

در یک دهه گذشته به ‌واسطه رشد جمعیت، افزایش حجم ترافیک در کلان‌شهرها و افزایش قیمت وسایل نقلیه شخصی، بازار موتورسیکلت رشد قابل ‌توجهی یافت و خیلی از افراد با خرید موتورسیکلت نقش خودرو و وانت را ایفا و محل درآمدی برای خود دست و پا کردند؛ به صورتی که با موتورسیکلت خود اقدام به جابه‌جایی یخچال، اجاق‌گاز و ماشین لباسشویی در خیابان‌ها کردند. ولی با رشد قیمت ارز به خصوص دلار و ادامه نوسان آن در طول سال اخیر، بازار موتورسیکلت مثل دیگر بازارها تحت تأثیر قرار گرفت و رشد قیمت ۲.۵ تا ۳.۵ برابری آن به ثبت رسید.

بررسی‌ها نشان از آن دارد موتورسیکلت‌های به‌ روز هندی که مشتریان زیادی برای آن وجود دارد در ابتدای سال پیش قیمتی در محدوده ۱۰ میلیون تومان داشت که هم اکنون قیمت این محصول به محدوده ۲۸ میلیون تومان رسیده و در کنار آن ارزان‌ترین موتورسیکلت بازار که به‌عنوان موتورسیکلت ایرانی طرح هوندا شناخته می‌شود و البته موتور آن چینی بوده و به طور وارداتی تأمین می‌شود، از قیمت ۲ میلیون تومان به ۷ میلیون تومان رسیده است.

ولی نکته قابل ‌توجه آن است که در چند وقت گذشته به خصوص در هفته اخیر که به طور رسمی و یکپارچه بازارهای اقتصادی در سال جاری شروع به کار کرده‌اند، قیمت‌های پرتی در بازارهای گوناگون اعلام‌ شده که بازار موتورسیکلت هم از این قاعده مستثنا نبود و خیلی از کارشناسان در اکثر بازارها اعلام کردند که در این هفته دست به خرید نزنید.

بررسی قیمت‌ها در یک هفته گذشته نشان از آن داشت که با وجود اعلام قیمت رسمی از طرف کارخانه‌ها و درصد سود قانونی فروش بعضی از افراد در فضای مجازی و در سطح شهر، برای موتورسیکلت طرح هوندا قیمت ۱۰ میلیون تومانی، برای موتورهای هندی قیمت ۳۵ میلیون تومانی و برای موتورهای برندهای ایتالیایی قیمت ۶۰ میلیون تومانی اعلام ‌شده است.

این قیمت‌ها در حالی بیان می‌شود که در ماه‌های گذشته کسی با رشد ۲.۵ تا ۳.۵ برابری قیمت‌ها توان خرید موتورسیکلت را نداشته و این قیمت‌ها به شدت برای بازار موتورسیکلتی که در رکود قرار دارد، پرت و به دور از منطق اقتصادی به نظر می‌رسد.

در این رابطه محمد خادم منصوری، رئیس اتحادیه فروشندگان دوچرخه و موتورسیکلت و لوازم ‌یدکی گفت: بعضی قیمت‌های اعلامی در بازار موتورسیکلت به دور از واقعیت است و موتورهای برند ایتالیا به ۶۰ میلیون تومان نرسیده و حتی موتورهای ایرانی طرح هوندا که اعلام ‌شده قیمتی در حدود ۱۰ میلیون تومان دارند حداکثر به قیمت ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان باید به فروش برسد.

وی یادآوری کرد: فروشندگان بر مبنای میزان سود تعیین شده موتور را عرضه می‌کنند و کارخانه‌ها تولیدی به واحدهای عرضه‌کننده اجازه نمی‌دهند موتورسیکلتی که در حدود ۳۵ میلیون تومان قیمت دارند را به قیمت ۶۰ میلیون تومان عرضه کنند.

خادم منصوری با بیان اینکه هم اکنون عرضه موتورهای هندی کاهش‌ یافته است، یادآوری کرد: رشد قیمت موتورسیکلت، قدرت خرید افراد را کاهش داده و عاملی شده تا حجم عرضه و تقاضا و کسب‌وکار واحدهای صنفی موتورسیکلت فروشی به شدت کاهش یابد.

رئیس اتحادیه فروشندگان دوچرخه و موتورسیکلت و لوازم‌ یدکی در رابطه با تأثیر قیمت‌های اعلامی در سایت‌های تبلیغ و فروش کالا بر بازار، بیان کرد: مردم در سایت‌های عرضه کالا درپی قیمت ارزان هستند و اعلام قیمت‌های گران در سایت هیچ خروجی برای فروشنده به همراه ندارد و قیمت‌های پرت در این سایت‌ها بر بازار آن‌چنان تأثیری نخواهد داشت.

وی گفت: در چند روز گذشته از پلاک گذاری بعضی از انواع موتورسیکلت به خاطر قوانین راهنمایی و رانندگی و محیط‌زیست ماند استاندارد سوخت جلوگیری شده است که این موضوع هم بر کاهش عرضه تأثیرگذار بوده است.

خادم منصوری یادآور شد: عرضه موتورسیکلت به شدت کم شده و با نرخ دلار روز واردات جدید انجام نشده و جای سؤال دارد که آیا کارخانه‌ها توان واردات با نرخ‌های روز را دارند یا خیر؟ با توجه به این وضعیت انتظار می‌رود تولید موتور در داخل کشور انجام شود تا نیاز به واردات در این صنعت به شدت کاهش یابد.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar