میزان تولید بنزین یورو روزانه در ایران چقدر است؟
روزانه ۹۱ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو در ایران تولید میشود که طبق اعلام مسوولان نفتی، این فراورده نفتی به لحاظ آلایندگیها (الفین، آروماتیک، بنزن و گوگرد) در کیفیت کاملاً استاندارد قرار دارد.
هم اکنون در پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۴۵ میلیون لیتر بنزین باکیفیت تولید میشود که از لحاظ مولفههای آلایندگی استاندارد یورو ۵ را دارد (میزان گوگرد تا ۵۰ پیپیام) و میزان گوگرد آن از شاخص استاندارد یورو ۵ نیز کمتر و در حد ۰.۵ پیپیام است. زمانی که این بنزین با بنزین تولیدی در دیگر پالایشگاهها مخلوط میشود، میزان گوگرد آن به ۲۴.۵ پیپیام میرسد که این عدد را هم سازمان ملی استاندارد تأیید کرده است.
از طرف دیگر، بهطور میانگین روزانه ۱۷ میلیون لیتر بنزین یورو در پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند، ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو در پالایشگاه اصفهان، ۱۲میلیون لیتر بنزین یورو در پالایشگاه بندرعباس و ۳ میلیون لیتر بنزین یورو در تبریز تولید میشود؛ در مجموع با احتساب پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۹۱ میلیون لیتر بنزین با کیفیت استاندارد یورو در کشور تولید میشود.
همچنین طبق اعلام سازمانهای مربوطه، روزانه ۲۸ میلیون لیتر نفت گاز یورو در پالایشگاههای اصفهان، امام خمینی (ره) شازند و تهران تولید میشود که میزان گوگرد آن تا چند سال اخیر نزدیک به ۱۰ هزار پیپیام بود و امروز به کمترین حد ممکن رسیده است.
ولی با افزایش سطح تولید نفت گاز یورو در پالایشگاه ستاره خلیج فارس به روزانه ۱۵ میلیون لیتر (نزدیک به ۴ پیپیام) و در پالایشگاه اصفهان به روزانه ۲۰ میلیون لیتر، میزان نفت گاز تولیدی یورو (گوگرد کمتر از ۱۰ پیپیام) در کشور به روزانه ۷۳ میلیون لیتر خواهد رسید.
این در حالی است که ایران در سال ۱۳۹۱ تولید بنزین یورو نداشت، ولی در سال اخیر مقدار تولید روزانه بنزین با کیفیت یورو طبق اعلام وزیر نفت به ۷۶ میلیون لیتر رسید و اکنون در کلانشهرها بنزین یورو تولید میشود. در پالایشگاه تبریز که اخیراً چند طرح آن با حضور رئیس جمهوری افتتاح شد و در پالایشگاه بندرعباس، بنزین باکیفیت و عالی تولید میشود.
از طرف دیگر، بهبود وضع هوا با دو موضوع بنزین و گازرسانی مرتبط است. آزاد شدن رفت و آمدهای خودروهای قدیمی نیمهسنگین که شب تا صبح در خیابانهای کلانشهرها تردد میکنند و هیچکدام دارای استاندارد نیستند، طبق تاکید زنگنه در آلودگی هوای کلانشهرها تأثیر فراوانی دارد. بر این اساس، خودروهای نیمهسنگین فرسوده بسیار بد و غیرعادی گازوئیل مصرف میکنند، در حالی که مقدار آلودگی هوا از شب تا صبح باید کاهش یابد، ولی با رفت و آمد این خودروها مردم هر صبح با بالاترین مقدار آلودگی هوا مواجه میشوند.
ولی از جمله اقدامهای انجام شده برای کاهش آلودگی هوای کلانشهرها، استفاده از گاز طبیعی در شهرها و در نیروگاههای اطراف شهرهای بزرگ است که موجب میشود آلودگی نیروگاهها بر هوای شهرها تأثیر منفی نداشته باشد. برای نمونه، آلودگی نیروگاه تبریز بر آلودگی هوای شهر تبریز، آلودگی نیروگاه شهید رجایی و نیروگاه منتظرقائم بر هوای تهران و آلودگی نیروگاه اصفهان بر هوای شهر اصفهان تأثیر میگذارد.
بر این اساس، اتصال این نیروگاهها به شبکه گاز طبیعی اهمیت بسیار زیادی داشته و سبب شده است که مقدار آلودگی هوای شهرها بهطور محسوسی تغییر کند؛ به صورتی که چندی پیش وزیر نفت در این خصوص تصریح کرده بود اکنون من از اتاق کارم در ساعات ظهر و عصر میتوانم کوههای تهران را ببینم، در حالی که تا دو یا سه سال پیش کوههای تهران به خاطر وجود غبار قابل مشاهده نبود.
ایسنا
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد