باورهای نادرست در مورد استفاده از سیستم تهویه مطبوع خودرو

بروزرسانی در: جمعه 18 آبان 97 ساعت 00:36
باورهای نادرست در مورد استفاده از سیستم تهویه مطبوع خودرو

کابین خودرو در هوای گرم به شدت گرم می‌شود، به طوری که در بعضی ساعات روز واقعاً نمی‌توان بیش از چند دقیقه در آن دوام آورد. عدم استفاده از کولر در چنین وضعیتی خطر «گرمازدگی» به دنبال دارد و به ویژه کودکان، سالخوردگان و آن‌ها که بنا به شغلشان ساعاتی طولانی را در خودرو به سر می‌برند بیشتر در معرض چنین عارضه‌ای قرار دارند.

گرمای زیاد همینطور خیلی زود راننده و دیگر سرنشینان خودرو را عصبی می‌کند و این ممکن است بر کیفیت رانندگی و احتمال بروز تصادف اثر منفی بگذارد. گرمای زیاد همینطور به قسمت‌های داخلی خودرو، نظیر روکش داشبورد، یا وسایلی مانند گوشی تلفن همراه آسیب می‌رساند.

در مقابل این وضعیت سخت و عوارض منفی آن، توجیه اصلی برای عدم استفاده از کولر خودرو افزایش مصرف سوخت است.

تردیدی نیست که کولر خودرو هم هنگام کارکرد مثل هر قسمت دیگری از خودرو، نظیر چراغ‌ها و سیستم رادیو پخش مصرف سوخت را افزایش می‌دهد، ولی در خصوص میزان این افزایش گاه مبالغه شده است. مثلاً اگر شما در وضعیت عادی هفته‌ای یک بار باک بنزین خودرویتان را پر می‌کنید، استفاده از کولر شما را مجبور نمی‌کند که هر ۳ یا ۴ روز یک بار این کار را تکرار کنید. از طرف دیگر، بهتر آن است که هنگام استفاده از کولر دست کم این چند ماه سال را آرام‌تر برانید و فشار کمتری به خودرو وارد کنید، تا اینکه در این روزهای گرم کولر را خاموش کنید و پر سرعت و تند برانید.

آنچه در زیر می‌خوانید نکاتی ساده و کوتاه برای استفاده مناسب از کولر خودروست:

۱. در ابتدای فصل گرما از سالم بودن کولر خودرو و کافی بودن فشار گاز آن مطمئن شوید. کولر خودرو فضایی مناسب برای رشد باکتری‌های و قارچ‌هاست و بدین سبب تمیز یا تعویض کردن فیلترهای تصفیه هوای سیستم تهویه، هم جهت کاهش ابتلا به مشکلات ریوی و پوستی و نیز برای بیشترین بهره گیری از سرمای کولر واجب است. استفاده از کولر در فضای داخلی خودرو میزان قارچ‌ها و آلودگی‌ها هوا را تا ۸۰ درصد کاهش می‌دهد.

۲. تا آنجا که امکان دارد خودرو خود را زیر آفتاب زیاد پارک نکنید. اگر مجبور شدید، موقع بازگشت ابتدا چند دقیقه‌ای شیشه‌ها را پایین بکشید، دستگاه تهویه (بدون کولر) را روشن و حتی اندکی حرکت کنید تا هوا عوض شود و گرمای زیاد داخل خودرو کمی تعدیل شود. در این صورت زمانی که کولر را روشن کنید فشار اندکی به آن وارد خواهید کرد.

۳. وقتی که کولر مشغول کار است به ویژه در خودروهای کمتر از ۶ سیلندر به هر حال قدری از قدرت خودرو کم خواهد شد. در این وضعیت از حرکت با سرعت زیاد، به ویژه در مسیرهای طولانی، بپرهیزید و بدون دلیل پدال گاز را فشار ندهید. در غیر این صورت نه تنها به پیشرانه خودرو فشار بیشتری وارد می‌کنید، بلکه مصرف سوخت را هم بالا می‌برید.

۴. وقتی رانندگی در ترافیک زیاد یا سربالایی‌هایی با شیب تند شاید بهتر باشد کولر را چند دقیقه‌ای خاموش کنید یا از درجات کمتر آن استفاده کنید. در این وضعیت پیشرانه خودرو معمولاً بیشتر تحت فشار است و استفاده طولانی از کولر به هر دو آسیب می‌رساند و بر بالا رفتن تصاعدی مصرف سوخت هم مؤثر است. این مشکل البته در خودروهای ۶ سیلندر به بالا به علت قدرت بالای پیشرانه و هم خودروهای تازه به علت طراحی پیشرفته آن‌ها تقریباً بروز نمی‌کند.

۵. هنگام فعالیت کولر، حرکت با پنجره‌های باز توصیه نمی‌شود. بسته بودن پنجره‌ها فشار کمتری به کولر وارد می‌کند و موجب کاهش چشمگیر مصرف سوخت می‌شود. ضمن آنکه هوای خنک داخل خودرو در صورت باز بودن حتی یک پنجره به آسانی و به سرعت از دست می‌رود. اگر باد کولر شما را آزار می‌دهد یا حساسیتی ایجاد می‌کند، یکی از پنجره‌ها، ترجیحاً نزدیک به خودتان را اندکی پایین بکشید یا دریچه‌های کولر را رو به سمت دیگری تنظیم کنید.

۶. گاز کولر خودرو همان گاز فرئون مورد استفاده در یخچال است و ماده‌ای کاملاً سمی است. بدین سبب هرگز خود اقدام به شارژ گاز کولر نکنید و این کار را به مکانیک بسپارید. اگر کولر خودرویتان بلافاصله بعد از روشن شدن خنک می‌کند و به تدریج هوایش گرم و مرطوب می‌شود، ایراد از ترموستات کولر است و نیاز به رگلاژ مجدد دارد.

منبع: پرشین خودرو

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

1 دیدگاه برای "باورهای نادرست در مورد استفاده از سیستم تهویه مطبوع خودرو"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
outis
مهمان

ممنون خیلی مفید بود