معایب نیسان ماکسیما
نیسان ماکسیما یکی از سدانهای باکیفیت، پرشتاب و جادار موجود در بازار کشور است که در حال حاضر به دلایلی همچون توقف تولید، گرانی قطعات یدکی، کمبود امکانات و مصرف سوخت بالا محبوبیت سالهای گذشته خود را از دست داده است. اگر قصد خرید این سدان اسپرت ژاپنی را دارید یا میخواهید با معایب ماکسیما آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.
ماکسیما یک سدان سایز متوسط، سریع و لوکس از شرکت ژاپنی نیسان است که تولید آن از سال ۱۹۸۹ میلادی آغاز شد و تاکنون هفت نسل از آن به بازار جهانی عرضه شده است. در کشور مانیسان ماکسیما تنها با یک نسل و در فاصله سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۱ توسط پارس خودرو مونتاژ شده و در اختیاز خریداران قرار گرفت. این خودرو در طی حیات ده سالهاش، با خودروهای متفاوتی از تویوتا کمری گرفته تا لیفان ۸۲۰ به رقابت پرداخت و مدتها به واسطه پیشرانه شش سیلندر خود لقب قویترین خودرو تولید داخل را یدک میکشید.
نمونه تولید شده در ایران مدل خاصی از خودروهای نیسان به نام نیسان سفیرو (Nissan Cefiro) است. نیسان سفیرو از سال ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۳ روی خط تولید شرکت سازنده قرار داشت و نسل سوم آن که با اتاق A33 نامگذاری شده بود در برخی کشورها از جمله استرالیا و نیوزیلند با نام نیسان ماکسیما به فروش میرسید.
نسل سوم نیسان سفیرو خودرویی محبوب و دوستداشتنی بود و علاوه بر سایت اصلی ژاپن، در مالزی و ایران نیز به تولید میرسید. این خودرو با تنوع گستردهای از پیشرانههای ۴ و ۶ سیلندر قابل خرید بود که پارس خودرو نسخه شش سیلندر سه لیتری آن را به ایران آورد. نیسان ماکسیما ابتدا با گیربکس دستی و سپس با جعبهدنده اتوماتیک از سوی پارس خودرو مونتاژ شد.
نیسان ماکسیما از ابتدای ورود به بازار مورد توجه همگان قرار گرفت و به ستاره محبوب پارس خودرو تبدیل شد. طی ده سالی که این خودرو روی خط تولید قرار داشت، رقبای متعددی آمدند و رفتند و نیسان ماکسیما با اقتدار همچنان قادر به پس زدن آنها بود. محبوبیت این خودرو پس از توقف تولید کاسته نشد و با وجود معایب ماکسیما همچنان مشتریان به این خودرو علاقمند هستند. در این مطلب از سایت Z4CAR تصمیم داریم با «معایب نیسان ماکسیما» به عنوان یک سدان محبوب و دوستداشتنی بیشتر آشنا شویم. پس اگر قصد خرید نیسان ماکسیما را دارید یا صرفا به این سدان اسپرت ژاپنی علاقمند هستید، پیشنهاد میکنیم در ادامه با ما همراه باشید.
مصرف سوخت بالا
نیسان ماکسیما از ابتدای دهه هشتاد خورشیدی به ایران آمد و در آن زمان خودرویی پرمصرف محسوب نمیشد، چرا که بر اساس فناوری آن زمان ساخته شده بود و انتظارات مشتریان را به خوبی برآورده میکرد. مسئله گرانی بنزین و سهمیهبندی مصرف سوخت نیز در آن سالها مطرح نبود و کمتر کسی از خریداران ماکسیما به مصرف سوخت چنین خودرویی اهمیت میداد.
اکنون و پس از گذشت بیش از یک دهه از ورود ماکسیما، شرایط کاملا متفاوت شده است و این خودرو در زمینه مصرف سوخت یک هیولای خوشاشتها محسوب میشود. فناوری ساخت پیشرانه و گیربکس نیسان ماکسیما مربوط به دو دهه قبل است و از سوی دیگر گرانی و سهمیهبندی بنزین موجب شده تا اغلب افراد از خرید خودروهای پرمصرف و اسپرت دست بکشند. مصرف سوخت بالا نخستین مورد از معایب ماکسیما است و این خودرو را در مقابل برخی رقبای چهار سیلندر نظیر تویوتا کمری در موضع ضعف قرار میدهد.
کمبود امکانات و آپشنها
کمبود امکانات رفاهی و ایمنی نیز یکی دیگر از معایب ماکسیما است که همانند مصرف سوخت به گذر زمان و کهنه شدن ماکسیما ارتباط دارد. این خودرو در اوایل دهه هشتاد شمسی رقیب قدرتمندی برای تویوتا کمری گرند محسوب میشد، اما اکنون که سالها از آن زمان میگذرد، نیسان ماکسیما خودرویی به شدت فقیر در زمینه امکانات رفاهی و ایمنی است. البته نباید از یاد برد که حذف امکانات و آپشنها یک رویه مرسوم در خودروسازی ایران است و نیسان ماکسیما نیز در زمان تولید از دستکاریهای مونتاژکننده در امان نماند و برخی از امکانات خود را طی پروسه مونتاژ پارس خودرو از دست داده است.
توجه به این نکته ضروری به نظر میرسد که در حال حاضر دیگر نیسان ماکسیما با سی میلیون تومان قابل خرید نیست و قیمت آن در بازار به چندین برابر قیمت کارخانه در سال ۸۴ رسیده است. پرداخت چنین مبلغ زیادی برای خرید ماکسیما از سوی اغلب مشتریان ایرانی به هیچ وجه منطقی نخواهد بود، چرا که هجوم گسترده خودروهای چینی در سالهای اخیر مصرفکنندگان ایرانی را آپشن پسند کرده و آنها با همین قیمت میتوانند سدانهای چینی خوشرنگ و لعابی را خریداری نمایند.
گرانی قطعات یدکی و خدمات فنی
نیسان ماکسیما یکی از معدود خودروهای شش سیلندر تولید داخل محسوب میشود؛ از این رو در میان انبوهی از خودروهای چهار سیلندر انگشتنما است. همین مسئله موجب شده تا دسترسی دشوار به قطعات یدکی و خدمات فنی به عنوان یکی از معایب نیسان ماکسیما مطرح شده و مشتریان این خودرو را از خرید آن منصرف کند.
گرانی قطعات یدکی و کمبود تعمیرکاران ماهر موجب شده است، بسیاری از علاقهمندان نیسان ماکسیما عطای آن را به لقایش ببخشند و با فروش این خودرو خود را از شر دردسر خلاص کنند. این روزها مشاهده یک دستگاه ماکسیما که به وضوح دچار مشکلات فنی است، به صحنهای طبیعی تبدیل شده چرا که در بسیاری از مواقع قیمت بالای قطعات آن مانع از انجام تعمیرات اساسی میشود. از سوی دیگر تولید ماکسیما از سال ۱۳۹۱ متوقف شده است و از همین رو به نظر میرسد مشکل کمبود خدمات و قطعات بهمرور در بازار تشدید شود.
طراحی خارجی و داخلی از مد افتاده
نمونه مونتاژی نیسان ماکسیما در ایران همدوره با نسل چهارم این خودرو است که از سال ۲۰۰۰ میلادی به تولید میرسید. به همین دلیل با خودرویی روبرو هستیم که متعلق به دهه نود میلادی بوده و البته این مشکل نیز به گذر زمان و عدم بروزرسانی خودرو از سوی عرضه کننده ایرانی مربوط است؛ بنابراین طراحی داخلی و خارجی قدیمی و از مد افتاده یکی دیگر از معایب نیسان ماکسیما به شمار میرود.
البته طراحی خارجی نیسان ماکسیما به واسطه شباهتی که به محصولات آمریکایی دارد، همچنان برای برخی از افراد جذاب است و مدتی طول میکشد تا از سوی اکثریت افراد کهنه خطاب شود. با این وجود فضای داخلی نیسان ماکسیما به هیچ عنوان برای سال ۲۰۲۰ قابل قبول نیست و فضای داخلی زمخت و خشن به شدت مالک را آزردهخاطر خواهد کرد. این اتفاق در حالی رخ میدهد که رقیب این خودرو یعنی تویوتا کمری در چند نسل وارد بازار شد و بخش عظیمی از مشتریان ماکسیما را به سمت خود کشاند.
ضعف در فرمانپذیری
نیسان ماکسیما از سیستم تعلیق سادهای بهره میبرد و به همین دلیل نمیتوان اطمینان کاملی در خصوص فرمانپذیری این خودرو داشت. این مشکل با توزیع وزن نامتقارن ماکسیما ترکیب شده تا با خودرویی کاملا ناپایدار در پیچها مواجه شوید و این مورد نیز یکی دیگر از معایب ماکسیما است.
از سوی دیگر نیسان ماکسیما فاقد هرگونه سیستم کنترل پایداری یا کنترل کشش بوده و به همین دلیل در پیچهای تند نباید بیش از حد پا را روی پدال گاز بفشارید، چرا که کنترل خودرو از دست شما خارج خواهد شد.
کلام آخر
نیسان ماکسیما یکی از سدانهای باکیفیت، پرشتاب و جادار موجود در بازار کشور است که تا پیش از ورود سدانهای رنگارنگ ژاپنی و کرهای، در بازار کشور یکهتازی میکرد. برخلاف گذشته، در حال حاضر بازار خرید و فروش این خودرو به دلایلی همچون توقف تولید، گرانی قطعات یدکی، کمبود امکانات و مصرف سوخت بالا با افت چشمگیری همراه بوده و اغلب افراد ترجیح میدهند در این رنج قیمتی شانس خود را با سدانهای صفر کیلومتر چینی یا نمونههای بروزتر کرهای امتحان کنند.
با این وجود هنوز هم نیسان ماکسیما برای کسانی که به سدانهای اصیل، چالاک و جادار علاقه دارند، خودروی مناسبی محسوب میشود و حتی بسیاری از افراد حاضر نیستند ماکیسمای خود را با هیچیک از خودروهای همرده عوض کنند! شما همراهان گرامی میتوانید نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبین سایت Z4CAR به اشتراک بگذارید.
نویسنده: سعید رنجبر
دیدگاه بگذارید
70 دیدگاه ها برای "معایب نیسان ماکسیما"
اون عزیزان که بد ماکسیمارو میگن ته ماشینی که سوار شدن پژو پارس فقط یه چیزی از این و اون شنیدن . حتی رو صندلی شاگرد ماکسیما هم ننشستن چه برسه پشت فرمونش .
واقعا کشتیه فقط ۸۲ سفید دنده ای موتور وارداتی
انقدر شرایط فروش گداشتن واسه زباله های چینی که تعداد چینی سوارا مثل ملخ زیاد شده نمیشه با این قشر از جامعه کل کل کرد…خودتون خسنه نکنین…علمشون نمیکشه
فقط دلالا میگن خوبه در صورتیکه ماشین بیست سال پیش یعنی غرضه یعنی لگن فرقی با پراید نداره بقول دوسته پایینی سراتو بخری سرتره تا لگن چندساله پیش
بدووووو بخر تا تموم نشد
سلام امید وارم کسانی که این متن رو میخونن مثل بقیه دوستان فقط تائب بیجا نداشته باشن ماکسیما خیلی ماشینه خوبیه بیشک به خیلی از ماشین های چینی و ایرانی سره ولی معایبی هم داره من ماکسیما دارم خیلی بی عیب نیست بعضی ها جوری حرف میزنن انگار خودشون ماکسیما رو طراحی کردن
فقط یه کلمه میگم ماکسیما حرف نداره کهنش به صد تا صفر چینی میارزه و حتی کره ای باید داشته باشی و چند سالی سوار بشی تا بفهمی چیه تا ۴ سال پیش ماکسیما داشتم فروختم کره ای و اواخر چینی صفر خریدم انواع مدلها تا دلت بخواد حسابی زجر کشیدم و پشیمون شدم باز برگشتم سر ماکسیما الان ۶ ماه میشه مدل ۸۶ درجه یک خریدم واقعا لذت میبرم و خدومو لعنت مفرستم تو این ۴ سال چه اشتباهی کرده بودم
من سال ۹۷ اریزو توربو داشتم و بعد از یکسال فروختم و ماکسیما ۸۹ اتو گرفتم و به جرات میگم هیچ جای مقایسه بین این دو خودرو نیست و واقعا خودروهای چینی مفتشون گرونه و ماکسیما رو باید با بنز و بی ام مقایسه کرد..ضمنا ماکسیما هنوزم جز بهترین های بازار هستش و اونی که داره قدرشو میدونه
از تو چینی سوار چنین نظری بعید نیس
لایک
جالب اینجاست که ادعایی که چینی سوارا دارن لکسوس سوارا ندارن !!!!!
با نصف پوله ماکسیما میتونی اریزو فایو یا لندمارک بخری بقیشم بزاری بانک سرمایت شه ماکسیما یه ماشین خوبی بود تو دوره خودش دوست عزیز
۳۰۰ ت توو بانک چه کمکی به زندگیت میکنه؟؟؟؟؟
درک در حد جلبک
۲.۳ سال دیگه ایشالا بتونی آریزویا لند مارکتو بفروشی دوست عزیز….یه جوری صحبت نکن تابلو باشه با یه پسر ۲۰.۲۱ ساله طرفیم. آخه لندمارک؟؟؟ اونش هیچی حالا میگیم عشق آپشنی اوکی… نگی جایی یه وقت پول تو بانکت سرمایستاااااااااااا که نافرم مسخرت میکنن.
من سه تا ماشین دارم یه زیر پایی تندر دارم که کم خرجه…یه ماکسیما دارم مدا ۸۵ اتومات .ویه بی امو ۵۲۸iدارم از هرسه ماشین راضی هستم
خالی میبندی ماشیناتو یجور بچین به هم بیان…ال ۹۰ با ماکسیما؟؟؟؟؟؟؟؟؟ از کجا اوردی؟ بی ام و؟؟؟؟ حتما ماشین چهارمتم کوییکه
جعفر ها هم پولدار شدن
خخخخخخخخ…. دمت گرم
اره جون عمه ات ، تو سه تا ماشین داشتی وقت نداشتی بیای زیر این تاپیک حرف بزنی
خدا شفات بده
اگر قرعه کشی بنز برنده بشم میفروشمش میرم بازم ماکسیما میخرم
راننده سخت ماکسیما رو به چیز دیگه ای تو این رنج ترجیح بده
خودم فقط ممکنه با آریون
تازه اونم مطمن نیستم