معایب شاهین سایپا
پس از حاشیه های زیاد، سرانجام سایپا خودروی شاهین را در سال 1400 به بازار عرضه کرد. این خودرو برای اولین بار در سال 97 و با نام رهام رونمایی شد ولی در نهایت با هدف توجه به حفاظت از پرنده شاهین و با عنایت به این موضوع که سایپا اعلام کرده بود طراحی این خودرو از شاهین الهام گرفته است، تغییر نام به شاهین صورت گرفت.
بررسی ویدیویی معایب شاهین در یوتیوب Z4Car
شاهین در دو تیپ پایه (s) و فول آپشن (g) معرفی شده است. مدل پایه فاقد سانروف، سامانه تهویه خودکار، سیستم مولتی مدیا و دکمه های روی فرمان است. به علاوه ظاهرا قرار است شاهین اتوماتیک نیز معرفی شود که اطلاعات دقیقی از نوع گیربکس استفاده شده در این مدل ارائه نشده است، هر چند گمانه زنی ها گیربکس CVT را محتمل تر میدانند حال با توجه به اینکه مدتی از حضور این خودرو در بازار میگذرد، در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید Z4Car تصمیم گرفتیم به برخی از معایب شاهین سایپا و اینکه به چه دلایلی شاهین نخریم بپردازیم. به زودی در مقاله ای دیگر به مزایای شاهین میپردازیم و در همین مقاله اطلاع رسانی میکنیم.
۱ - پیشرانه کم بازده
کافی است نگاهی به بازدهی خودروهای توربوی امروزی بیاندازیم تا مشخص شود این پیشرانه از نظر بازدهی در چه وضعیتی قرار دارد. برای مثال هوندا سیویک مدا ۲۰۲۲ با موتور ۱.۵ لیتری توربو میتواند ۱۷۴ اسب بخار قدرت تولید کند، این در حالیست که حداکثر توان موتور شاهین با همین حجم، ۱۱۰ اسب بخار است. شاهین از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری ۸ سوپاپ (پیشرانه مورد استفاده در تیبا و ساینا) بهره میبرد که قادر به تولید ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۷۸ نیوتن متر گشتاور است که این نیرو را به کمک یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل میکند. در واقع استفاده از موتور توربو به دلیل افزایش بازدهی موتور است. معمولا طراحان موتور، با استفاده از توربوشارژر میتوانند خودرویی تولید کنند که با حجم موتور و مصرف سوخت کمتر، توان بیشتری تولید کند. از سوی دیگر استفاده از ۴ سوپاپ در هر سیلندر بازدهی موتور را افزایش میدهد. استفاده همزمان از سیستم توربوشارژر و ۲ سوپاپ در هر سیلندر (که تقریبا منسوخ شده است) به نوعی تناقض در هدف طراحی است که سایپا آن را انجام داده است. در ابتدا قرار بود سایپا از موتور ۱.۶۵ لیتری برلیانس استفاده کند ولی به دلیل تحریمها موفق به این کار نشد. در ادامه سایپا به سراغ موتور EF7 ایرانخودرو رفت اما باز هم به نتیجه نرسید. در نهایت تصمیم اتخاذ شده استفاده از موتور تیبا با اضافه کردن توربوشارژر بود. این در حالیست که همین شرکت در سال ۱۳۸۴ اقدام به تولید خودروی ریو میکرد که ۱۷ سال پیش با همین حجم پیشرانه و با یک موتور ۱۶ سوپاپ ۹۷ اسب بخار تولید میکرد. از سوی دیگر استفاده از توربوشارژر حساسیت موتور به ویژه نسبت به کیفیت سوخت را بالا برده و هزینه های تعمیر و نگهداری آن را افزایش میدهد و همینطور پیشرانه ۸ سوپاپ شاهین که به سیستم پرخوران نیز مجهز شده است سر و صدای زیادی در دور موتورهای بالا در کابین خودرو ایجاد میکند که در مقایسه با رقبا باید گفت شاهین حرف چندانی در این زمینه ندارد، برای نمونه دنای معمولی با یک موتور ۱.۷ لیتری توان بیشتری ایجاد میکند، شتابگیری بهتری در شروع حرکت دارد و همینطور دردسرهای یک موتور توربو را هم با خود یدک نمیکشد. البته در دورهای بالا خودروی شاهین بخاطر در مدار قرار گرفتن توربو شتاب گیری بهتری نسبت به خودرویی مثل دنا یا ۲۰۷ دارد.
بیشتر بخوانید : مشخصات شاهین پلاس اعلام شد + تصاویر
۲ - قابلیت اطمینان
برخی از مالکین شاهین گزارشهایی در مورد خرابیهای زودهنگام و کیفیت متریال در بعضی از قطعات این خودرو را ارائه کرده اند. این در حالیست که زمان زیادی از عرضه شاهین به بازار نمیگذرد و اکثر نمونه ها دارای کارکرد خیلی زیادی نیستند. برای مثال خرابی گیربکس، توربو، بخاری، سیستم تعلیق، سر و صدای کمک فنرها و کیفیت رنگ از جمله این گزارشات بوده است. به نظر میرسد بخش اعظم این مشکلات به کیفیت پایین قطعات و بخشی هم به اشکالات طراحی مربوط باشد. تقریبا همه خریداران خودروهای ایرانی جدید اتفاق نظر دارند که کیفیت خودروهای داخلی حتی در مقایسه با سالهای نه چندان دور افت داشته است اما به نظر میرسد وضعیت شاهین در این رنج قیمتی تاحدودی بدتر هم باشد.
۳- دید عقب
علیرغم ظاهر جلوی خودرو، نمای عقب خودرو چندان زیبا و متناسب نیست، صندوق عقب در ارتفاع نسبتا زیادی قرار گرفته است و همین ارتفاع دید عقب را محدود کرده است، اگرچه این ایراد با وجود سنسور و دوربین عقب تا حدی جبران میشود.
۴ - فقدان سامانه کنترل پایداری
امروزه در تمام دنیا سامانه کنترل پایداری یک ضرورت به حساب میآید. وجود این سامانه به پایداری بهتر خودرو در پیچها کمک میکند و امنیت بیشتری را برای سرنشینان فراهم می نماید. کم لطفی نسبت به مسائل ایمنی از سوی خودروسازان داخلی نکته جدیدی نیست اما با توجه به پیشرفتهای به وجود آمده در بحث ایمنی خودروهای روز دنیا و ادعای سایپا در رابطه با ایمنی شاهین، جای خالی این سامانه کاملا احساس میشود. به نظر میرسد تارای ایران خودرو با توجه به تجهیز به این سامانه وضعیت بهتری داشته باشد. البته در صورت نصب سیستم کنترل پایداری احتمالا باید انتظار میداشتیم سایپا توجه به زاویه پیچش در پیچ را نیز به همراه توجه به زاویه تصادف در دستور کار رانندگان شاهین قرار میداد!
کلام آخر
شاهین در مجموع ظاهر قابل قبول، امکانات نسبتا خوب و فضای کابین خوبی را با توجه به قیمت ارائه میکند اما از بزرگترین معایب شاهین سایپا موتور کم بازده و منسوخ شده آن است. این در شرایطی است که با وجود توربوشارژر، حساسیت موتور به نگهداری اصولی و کیفیت بنزین بالاتر بوده ولی در عمل مزیتهای توربوشارژر چندان به چشم نمی آید. همچنین قابلیت اطمینان پایین این خودرو میتواند خریداران را به دردسر بیاندازد. اگر به دنبال خودرویی صفر کیلومتر با پیشرانه کم دردسرتر هستید هستید و ایرادات مطرح شده در مقاله جزو موارد اولویت خرید شما می باشد در این رنج قیمتی میتوانید نیم نگاهی به دنای معمولی، ۲۰۷ صندوق دار و یا تارا بیندازید که البته بودجه بیشتری را میطلبد. همچنین میتوان نیم نگاهی به بازار دست دوم و گزینه هایی همچون تندر ۹۰ داشت که خودروهای قابل اطمینان تری محسوب میشوند.
اگر از مالکین شاهین سایپا هستید یا تجربه رانندگی با این خودرو را دارید دیگر با چه عیوب دیگری از این خودرو مواجه شده اید و چه خودروی دیگری در این رنج قیمتی پیشنهاد میکنید؟
دیدگاه بگذارید
617 دیدگاه ها برای "معایب شاهین سایپا"
انصافا امروز شاهینمو فروختم۴۳۰ میلیون ت الان کور پشیمونم واقعا ماشینه الان ال ۹۰ سوار شدمه روم نمیشه سوارش بشم شاهین کجا بقبه کجا؟
شما ۴۳۰ فروختی یا ۳۴۰
شاهین بهترین ماشین ایرانی
سلام خدمتتون عرض کنم بنده طرف داری نمیکنم نظرات هموطنان رو میخوندم یادم افتاد دقیقا پارسال بود سمت جاده مخصوص شهرک ۲۲ بهمن جهت انجام یکاری رفته بودم داشتمتو پیاده رو راه میرفتم دیدم یه شاهین برای تست کارکنان سایپا آوردن دقیقا جلوی پارک اومد دور بزنه صدایه وحشتناک اومد انگار یچیزی افتاد رو زمین ماشین همونجا موند فکنم موتورش بود خیلی مواظب باشید با یه فرمون دور نزنید
والا من بیست هزارتا راه رفتم با یه فرمون و نیم فرمون تیکافو و همه چی رفتم هیچ صدایی نداده
چرا از محاسن نمیگین و فقط دنبال معایب هستین، من شاهین دارم و به نظرم نسبت به قیمتش آپشن های خیلی خوبی داره، ماشین راحت یه و در مجموع ازش راضیم
من هم تارا داشتم و هم ۲۰۷.هردو بدرد نخورترین ماشین ها هستن.۲۰۷ که همون ۲۰۶ است که مشکل تعادل داره.تارا هم با کیفیت پایین و اون چراغ های عقب که خیلی مسخره هستن واقعا خراب کردن.
شاهین ندارم و دنا سوارم الان ولی به نظر من خیلی خودرو خوبی است و فقط جو علیه این ماشین خرابه.بالاخره همه خودروهای داخلی معایبی دارن ولی شاهین از همه سر تره و خودم قصد خریدشو دارم.
طراحی بدنه عالیه
من هم این ماشین را دارم .تا الان راضی کننده است از نظر قدرت و حرکت در سربالاییها و شتاب ماشین خوبی بوده و آپشنهای قابل قبولی دارد صدای توربو در کابین به گوش می رسد اما آزار دهندا نیست در کل به نسبت قیمت آن بهترین انتخاب در ماشینهای ایرانی به نظر می رسد
سلام ، بنده از برج ۳ سال ۱۴۰۰ شاهین دارم و هیچ مشکلی هم تابحال باهاش نداشتم، تنها عیبش بنظرم قیمت و عدم عایق بندی مناسب و انتقال صدای موتور ب داخل کابین هستش وگرنه هیچ مشکل و ایراد اساسی نداره.
من در کل راضی ام ازش.
هم زیباست هم امکاناتش خوبه ب نسبت ماشینهای تولید داخل.
خدا پدر همین ماشینای مدل پایین خارجی رو بیامرزه که هیچ کدوم این ایرادات پیش پا افتاده آشغالای صفر وطنی رو ندارن و مارو گرفتار نمایندگی های بی خاصیت ایران خودرو و سایپا نمیکنن . من ۱۲ ساله که یه سراتو ۲۰۰۸ رو سوارم و جز لنت و روغن موتور و ۴ تا مصرفی ساده ، دغدغه دیگه ای نداشتم و ندارم . خداییش محض تنوع هم که شده ،وقتی تنوع به فکر خرید یه ماشین صفر که میفتم و مشکلاتشون رو میبینم پشیمون میشم . موفق باشید
من سال ۹۰ ماشین۲۰۷ که تازه آومده بود با سه قسط ۶ تومنی خریدم همه می گفتن مثه غورباغه هست وهمون ۲۰۶ بعد ۲ سال خیلی اقبال پیدا کرد
ال ۹۰ رو هم اول میگفتن مثل قوطی کبریت و امکانات نداره ولی بازار خودشو پیدا کرد