معایب شاهین سایپا
پس از حاشیه های زیاد، سرانجام سایپا خودروی شاهین را در سال 1400 به بازار عرضه کرد. این خودرو برای اولین بار در سال 97 و با نام رهام رونمایی شد ولی در نهایت با هدف توجه به حفاظت از پرنده شاهین و با عنایت به این موضوع که سایپا اعلام کرده بود طراحی این خودرو از شاهین الهام گرفته است، تغییر نام به شاهین صورت گرفت.
بررسی ویدیویی معایب شاهین در یوتیوب Z4Car
شاهین در دو تیپ پایه (s) و فول آپشن (g) معرفی شده است. مدل پایه فاقد سانروف، سامانه تهویه خودکار، سیستم مولتی مدیا و دکمه های روی فرمان است. به علاوه ظاهرا قرار است شاهین اتوماتیک نیز معرفی شود که اطلاعات دقیقی از نوع گیربکس استفاده شده در این مدل ارائه نشده است، هر چند گمانه زنی ها گیربکس CVT را محتمل تر میدانند حال با توجه به اینکه مدتی از حضور این خودرو در بازار میگذرد، در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید Z4Car تصمیم گرفتیم به برخی از معایب شاهین سایپا و اینکه به چه دلایلی شاهین نخریم بپردازیم. به زودی در مقاله ای دیگر به مزایای شاهین میپردازیم و در همین مقاله اطلاع رسانی میکنیم.
۱ - پیشرانه کم بازده
کافی است نگاهی به بازدهی خودروهای توربوی امروزی بیاندازیم تا مشخص شود این پیشرانه از نظر بازدهی در چه وضعیتی قرار دارد. برای مثال هوندا سیویک مدا ۲۰۲۲ با موتور ۱.۵ لیتری توربو میتواند ۱۷۴ اسب بخار قدرت تولید کند، این در حالیست که حداکثر توان موتور شاهین با همین حجم، ۱۱۰ اسب بخار است. شاهین از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری ۸ سوپاپ (پیشرانه مورد استفاده در تیبا و ساینا) بهره میبرد که قادر به تولید ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۷۸ نیوتن متر گشتاور است که این نیرو را به کمک یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل میکند. در واقع استفاده از موتور توربو به دلیل افزایش بازدهی موتور است. معمولا طراحان موتور، با استفاده از توربوشارژر میتوانند خودرویی تولید کنند که با حجم موتور و مصرف سوخت کمتر، توان بیشتری تولید کند. از سوی دیگر استفاده از ۴ سوپاپ در هر سیلندر بازدهی موتور را افزایش میدهد. استفاده همزمان از سیستم توربوشارژر و ۲ سوپاپ در هر سیلندر (که تقریبا منسوخ شده است) به نوعی تناقض در هدف طراحی است که سایپا آن را انجام داده است. در ابتدا قرار بود سایپا از موتور ۱.۶۵ لیتری برلیانس استفاده کند ولی به دلیل تحریمها موفق به این کار نشد. در ادامه سایپا به سراغ موتور EF7 ایرانخودرو رفت اما باز هم به نتیجه نرسید. در نهایت تصمیم اتخاذ شده استفاده از موتور تیبا با اضافه کردن توربوشارژر بود. این در حالیست که همین شرکت در سال ۱۳۸۴ اقدام به تولید خودروی ریو میکرد که ۱۷ سال پیش با همین حجم پیشرانه و با یک موتور ۱۶ سوپاپ ۹۷ اسب بخار تولید میکرد. از سوی دیگر استفاده از توربوشارژر حساسیت موتور به ویژه نسبت به کیفیت سوخت را بالا برده و هزینه های تعمیر و نگهداری آن را افزایش میدهد و همینطور پیشرانه ۸ سوپاپ شاهین که به سیستم پرخوران نیز مجهز شده است سر و صدای زیادی در دور موتورهای بالا در کابین خودرو ایجاد میکند که در مقایسه با رقبا باید گفت شاهین حرف چندانی در این زمینه ندارد، برای نمونه دنای معمولی با یک موتور ۱.۷ لیتری توان بیشتری ایجاد میکند، شتابگیری بهتری در شروع حرکت دارد و همینطور دردسرهای یک موتور توربو را هم با خود یدک نمیکشد. البته در دورهای بالا خودروی شاهین بخاطر در مدار قرار گرفتن توربو شتاب گیری بهتری نسبت به خودرویی مثل دنا یا ۲۰۷ دارد.
بیشتر بخوانید : مشخصات شاهین پلاس اعلام شد + تصاویر
۲ - قابلیت اطمینان
برخی از مالکین شاهین گزارشهایی در مورد خرابیهای زودهنگام و کیفیت متریال در بعضی از قطعات این خودرو را ارائه کرده اند. این در حالیست که زمان زیادی از عرضه شاهین به بازار نمیگذرد و اکثر نمونه ها دارای کارکرد خیلی زیادی نیستند. برای مثال خرابی گیربکس، توربو، بخاری، سیستم تعلیق، سر و صدای کمک فنرها و کیفیت رنگ از جمله این گزارشات بوده است. به نظر میرسد بخش اعظم این مشکلات به کیفیت پایین قطعات و بخشی هم به اشکالات طراحی مربوط باشد. تقریبا همه خریداران خودروهای ایرانی جدید اتفاق نظر دارند که کیفیت خودروهای داخلی حتی در مقایسه با سالهای نه چندان دور افت داشته است اما به نظر میرسد وضعیت شاهین در این رنج قیمتی تاحدودی بدتر هم باشد.
۳- دید عقب
علیرغم ظاهر جلوی خودرو، نمای عقب خودرو چندان زیبا و متناسب نیست، صندوق عقب در ارتفاع نسبتا زیادی قرار گرفته است و همین ارتفاع دید عقب را محدود کرده است، اگرچه این ایراد با وجود سنسور و دوربین عقب تا حدی جبران میشود.
۴ - فقدان سامانه کنترل پایداری
امروزه در تمام دنیا سامانه کنترل پایداری یک ضرورت به حساب میآید. وجود این سامانه به پایداری بهتر خودرو در پیچها کمک میکند و امنیت بیشتری را برای سرنشینان فراهم می نماید. کم لطفی نسبت به مسائل ایمنی از سوی خودروسازان داخلی نکته جدیدی نیست اما با توجه به پیشرفتهای به وجود آمده در بحث ایمنی خودروهای روز دنیا و ادعای سایپا در رابطه با ایمنی شاهین، جای خالی این سامانه کاملا احساس میشود. به نظر میرسد تارای ایران خودرو با توجه به تجهیز به این سامانه وضعیت بهتری داشته باشد. البته در صورت نصب سیستم کنترل پایداری احتمالا باید انتظار میداشتیم سایپا توجه به زاویه پیچش در پیچ را نیز به همراه توجه به زاویه تصادف در دستور کار رانندگان شاهین قرار میداد!
کلام آخر
شاهین در مجموع ظاهر قابل قبول، امکانات نسبتا خوب و فضای کابین خوبی را با توجه به قیمت ارائه میکند اما از بزرگترین معایب شاهین سایپا موتور کم بازده و منسوخ شده آن است. این در شرایطی است که با وجود توربوشارژر، حساسیت موتور به نگهداری اصولی و کیفیت بنزین بالاتر بوده ولی در عمل مزیتهای توربوشارژر چندان به چشم نمی آید. همچنین قابلیت اطمینان پایین این خودرو میتواند خریداران را به دردسر بیاندازد. اگر به دنبال خودرویی صفر کیلومتر با پیشرانه کم دردسرتر هستید هستید و ایرادات مطرح شده در مقاله جزو موارد اولویت خرید شما می باشد در این رنج قیمتی میتوانید نیم نگاهی به دنای معمولی، ۲۰۷ صندوق دار و یا تارا بیندازید که البته بودجه بیشتری را میطلبد. همچنین میتوان نیم نگاهی به بازار دست دوم و گزینه هایی همچون تندر ۹۰ داشت که خودروهای قابل اطمینان تری محسوب میشوند.
اگر از مالکین شاهین سایپا هستید یا تجربه رانندگی با این خودرو را دارید دیگر با چه عیوب دیگری از این خودرو مواجه شده اید و چه خودروی دیگری در این رنج قیمتی پیشنهاد میکنید؟
دیدگاه بگذارید
617 دیدگاه ها برای "معایب شاهین سایپا"
یه مشت ***جمع شدن جهت حمایت از شاهین باموتور تیبای ۸سوپاپه….میدونید که موتور تیبا همون موتور پرایده
داداش موتور تیبا موتور ریو که حجیم تر شده اتاقشم همینه سر و ته ریو رو جمه کردن شده تیبا
پسر خوب موتور ریو یه چیزه دیگه
موتور ۱۶ سوپاپ رو داری با تیبا مقایسه میکنی
فکر کنم تا حالا پشت ریو نشستی که این حرفو میزنی
کسانی که مشکل استارت دارند توجه کنند که قبل از اینکه چراغ بنزین روشن شود لازم است باک را پرکنید وقتی بنزین باک خیلی کم است برای من مشکل استارت هم بود ولی بعد از بنزین زدن مشکل رفع شد.
با احترام منم مدت کوتاهی دارم خودرو خوبی به نظر میرسه ولی هنوز نظر دادن زوده ، مشکلی که الان دارم تو روشن شدن سردشه بعد استارت بخصوص صبح ها دور موتور میفته و بعد چند ثانیه میره بالا ، کسی تجربه داشته راهنمایی کنه لطفا
آقای حجت شما یاید اول نحوه نگهداری ماشین توربوشارژر روبند باشی صبح (زمستان) ها ۴ الی ۶ دقیقه باید صبر کنی موتور گرم شه و روغنی که داخل توربو به گردش در میاد روغن رقیق باشه
پارسال پرشیا برنده شدم ،که ناموس شمال و شرق و غرب ایران شده.موتور چرت تی یو فایو که سرعت میرسه به ۱۲۰ مثل قایق موتوری صدا میده ،رودری ها انگار با دمپایی پلاستیکی آب شده ساخته شده.آپشن هم که خداروشکر حتی یه جادوغی یا جاشعری هم نداره.قیافه هم که یه چیز معمولی.بعد میان از یه ماشین ایرانی بروز تر ، ایراد بنی اسراعیلی میگیرین؟ شاهین رو با هیوندا سیویک مقایسه می کنید؟؟؟؟
شما با پارس مقایسه نکن که بعضیا میپرستن اش و حباب قیمتی داره شما سورن پلاس مقایسه کن. با ۵۰ تومن کمتر سورن پلاس رو با این مقایسه کن
***هوندا سیویکه بعدم کسی مقایسه نکرد هوندا سیویک نسل ۲ ۲۰ سال کار کرده گیربکسش عین ماشین نو هست این اشغالارو که چینم گردن نمیگیره همون پرشیا یه رخش به صد تا این اشغالا مبارزه پدر منم پژو slx داره موتورش خیلی هم خوبه نه برای یسری *** که با ماشین اسلامی فاز میگیرن صدای موتورش خیلی کم و زیباست یکم شبیه برقی در کل پژو slx بهترین ماشین تو ایران از نظر استهلاک مصرف سوخت و هزینه ها هست
کسی که پول ندارن همینو میگه
موتورش tu5دیگه باوا
بعضی ها نمیتونن قبول کنن که واشر سوار میشن میگن که
Tu5 سروصدا داره و Ef7 شاتون داداش به هر ماشینی فشار بیاری ایرادش میزنه بیرون کسی نیست که بگه هشون
شما راست میگید متور تیبا تنها عیبی که داره داغ میشه تو تابستون
سلام
من حدود ۶ ماه هست شاهین داریم قبلش هم انواع پژو و حتی زانیا و مگان داشتم، بشدت ماشین خوبیه از انواع پژو خیلی بهتره از دنیاهم خیلی بهتره رانندگی باهاش عالیه هیچ ایراد خاصی هم نداشته فقط ایرادات کوچیک مثل یکبار مانیتور خراب شده نمایندگی چندساعته ایرادشو رفع کرد و این مسائل بعضی نمایندگی های سایپا بدن خیلی کار نابلدن ولی ماشین شاهین واقعا عالیه هیچکدوم این ایرادات روهم نداره
شعر نگو تو گاوهم نداری چه برسه به ماشین!مگه میشه طرف مگان و زانتیا داشته باشه بعد سوار شاهین و دنا و…بشه؟توبه کن آقا گرگه!
کسانی که مشکل استارت دارند توجه داشته باشند لازم است هنگام استارت چند ثانیه پا را روی کلاج نگه دارند و سپس کلاج را به آرامی رها کنند. ۳ الی ۴ ثانیه کافیه
فوق العاده ماشین روان ، صندلی های راحت و دارای فرمان نرمی است که حس خوب رانندگی را به راننده و حس خوب نشستن را به سرنشینان می دهد. من که شش ماه است سوار می شوم هیچ عیبی نداشته است و ۵ ماهگی بازدید اولیه را هم انجام دادم و هیچ موردی را اعلام نکردم. حدود ۳۵۰۰ کیلومتر هم رانندگی کرده ام.
کلا ماشینای ایرانی مثل تخم مرغ شانسیه ممکنه برای یکی خوب در بیاد برای یکی با همون مدل بد در بیاد فقط ببینید به کدوم علاقه دارید همون رو بخرید و گرنه همشون سر و ته یه چیزه
سلام من ۲ ماهه این ماشین رو خریدم باترس وتا حالا کل مدل های ماشین های ایران خودرو رو داشتم .واقعا شاهین ماشین خوب و پرشتابیه حس خوبی موقع رانندگی بهت میده
امکانات خوبی داره وجاداره اونهایی که بدمیگن یا دلال هستند یا اینکه تا حالا فقط پراید وپژو مدل پایین سوار شدن بهتون پیشنهاد میکنم یک بار هم شده سوار یه شاهین بشین بعد نظر بدین.توی سربالایی عالی راه میره وتوی کفی حس امنیت خوبی بهت میده.
دقیقا ولی سراشیپی ها یکم به نظرم شتاب خیلی بیشتر به خود میگیره
احتمالا ایرادها مربوط به مدل ۱۴۰۰ باشه و در سال ۱۴۰۱ ایرادها برطرف شده که خریدارهای جدید رازی تر هستند ازش
سلام منم تازه خریدم ازش راضیم پرشیا داشتم ولی شاهین بهتراز پرشیا هستش اونایی که سوارنشدن نمیدونن
ازبین ماشین های ایرانی شاهین عالیه
تیپش وآپشنهای که داره واقعأ عالیه