سمند LX EF7 (مزایا و نقاط قوت) ۵ دلیل برای خرید

بروزرسانی در: شنبه 7 اردیبهشت 98 ساعت 22:42
سمند LX EF7 (مزایا و نقاط قوت) 5 دلیل برای خرید

اگر در این رنج قیمتی، به دنبال خرید یک سدان سایز متوسط خانوادگی هستید که کابینی راحت و جادار، امکانات و تجهیزات خوب، طراحی بدنه قابل قبول، شبکه نمایندگی‌های گسترده و موتوری خوب داشته باشد، قطعاً سمند ال ایکس EF7 یکی از گزینه‌های اصلی لیست شما خواهد بود.

صنعت خودرو در ایران، در دهه ۴۰ شمسی و با تأسیس شرکت ایران ناسیونال که این روزها آن را با نام ایران‌خودرو می‌شناسیم متولد شد. سال ۱۳۴۶ بود که شرکت ایران ناسیونال، با همکاری گروه صنعتی روتس (Rootes) که مالک کارخانه تالبوت هم بود، خودروی پیکان را روانه بازار ایران کرد. به جرات می‌توان گفت در میان ایرانیان شاید کمتر کسی را بتوانید پیدا کنید که در طول عمر خود، تجربه سواری با پیکان را نداشته باشد. خودرویی که همه آن را نماد صنعت خودروسازی ایران می‌دانند و پس از ۴ دهه حضور در سطح اول بازار خودروی کشور، توانست به بخشی از فرهنگ ایرانی‌ها تبدیل شود.

شرکت ایران ناسیونال بعد از تأسیس در دهه ۴۰ شمسی، مذاکرات مختلفی با شرکت فیات برای تولید یک مدل خودرو در ایران داشت که هر بار به دلایل مختلف با شکست مواجه می‌شد، اما سرانجام ایران ناسیونال در اواسط دهه ۴۰ شمسی توانست با همکاری گروه صنعتی تالبوت، آخرین‌مدل هیلمن هانتر یا همان روتس ارو (Rootes Arrow) را با نام تجاری پیکان به بازار ایران وارد کند. جالب است بدانید زمانی که پیکان در ایران وارد خط تولید شد، در انگلستان دهمین سال ورود به خط تولید خود را جشن می‌گرفت. در سال ۱۳۴۷، تقریباً یک سال بعد از آغاز تولید پیکان در ایران، شرکت کرایسلر آمریکا مالکیت گروه صنعتی روتس را بر عهده گرفت که البته این موضوع تاثیری روی تولید پیکان در ایران نگذاشت و این خودرو همچنان در مدل‌های مختلف داخل خاک کشورمان تولید می‌شد.

خودروی مفهومی موسوم به "خودروی ملی"، ۱۳۷۳ نمایشگاه بین المللی تهران

بعد از انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۵۹ تولید مدل معروف به «پیکان چراغ بنزی» که طراحی کرایسلر آمریکا بود در ایران آغاز شد. طی دهه ۶۰ و هم‌زمان با جنگ تحمیلی، تولید پیکان در ایران با مشکلاتی مواجه و خطوط تولید آن حتی تا آستانه تعطیلی هم پیش رفت. وجود این مشکلات باعث شد که در سال ۱۳۶۸، تولید پیکان از ۷۰ هزار دستگاه به ۳ هزار دستگاه کاهش پیدا کند؛ همچنین در همین سال شرکت پژو فرانسه که مالک کرایسلر انگلستان محسوب می‌شد، موافقت کرد ایران‌خودرو پیکان را با سیستم تعلیق و پیشرانه پژو ۵۰۴ تولید کند و این روند به مدت شش سال نیز ادامه پیدا کرد.

خودروی مفهومی موسوم به "خودروی ملی"، ۱۳۷۳ نمایشگاه بین المللی تهران

این تاریخچه مقدمه بود از تولید اولین و شاید مهم‌ترین محصول تاریخ صنعت خودروسازی ایران، برای اینکه بتوانیم به بحث شیرین خودرو ملی برسیم. اوایل دهه ۷۰ شمسی بود که نخستین بار، طرح خودروی ملی در سازمان‌ها و نهادهای مهم کشوری مانند سازمان گسترش و نوسازی صنایع، مجلس شورای اسلامی و وزارت صنایع مطرح گردید. سال ۱۳۷۲ مرکز تحقیقات و خدمات خودکفایی که زیرمجموعه سازمان گسترش و نوسازی محسوب می‌شد، مسئول تدوین یک طرح تحقیقاتی، برای طراحی و ساخت خودرویی اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه بر پایه مهندسی معکوس شد.

تبلیغات اولین پروتوتایپ، سمند به اسم پیکان جدید، ۱۳۷۵

نتیجه اجرای این طرح تحقیقاتی، به طراحی نخستین مدل مفهومی از خودرو ملی ختم شد. این پروژه که توسط شهردار وقت تهران، غلامحسین کرباسچی و وزارت صنایع سنگین وقت حمایت می‌شد، بر پایه پلت فرم‌ «شورولت رویال» طراحی و ساخته‌شده بود؛ به همین دلیل این خودرو ملی در نگاه اول از ظاهری کاملا شبیه به خودرو‌های آمریکایی برخوردار بود!
نمونه‌های اولیه این خودرو بارها بین سال‌های ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۵ در نمایشگاه خودروی تهران در معرض دید عموم قرار گرفت. محصول نهایی این پروژه شاید چندان رضایت‌بخش نبود اما باعث ایجاد اعتمادبه‌نفس کاذب برای شرکت‌های ایرانی شد تا دست به طراحی و ساخت اولین خودروهای ملی بزنند. نهایتاً، در سال ۱۳۷۴ با انتقال مستندات و همچنین تجارب این پروژه به گروه صنعتی ایران‌خودرو، پروژه طراحی خودروی ملی و بومی در ایران شروع شد.
با توجه به پیچیدگی طراحی پلت فرم و تجربه قبلی سازمان گسترش و نوسازی صنایع در پروژه خودرو ملی، ایران‌خودرو ترجیح داد به‌جای طراحی یک پلت فرم بومی، پلت فرم پژو ۴۰۵ را از این شرکت فرانسوی و طرح کلی بدنه را هم از شرکت انگلیسی فرست اتوموتیو خریداری کند. در مرکز تحقیقات ایران‌خودرو، طرح کلی این خودرو باهمت فراغ التحصیلان ممتاز دانشگاه‌های شریف، امیرکبیر و چند دانشگاه صنعتی دیگر تغییراتی زیادی را تجربه کرده و چندین بار مورد بهینه‌سازی قرار گرفت. نهایتا در سال ۱۳۸۱ طی مراسمی اولین مدل تجاری و تولید انبوه خودروی ملی، بانام «سمند» توسط رئیس‌جمهور وقت، سید محمد خاتمی رونمایی شد.
بعدها در سال ۱۳۸۳، شرکت ایران‌خودرو از سمند LX به‌عنوان مدل ارتقا یافته سمند معمولی رونمایی کرد و تولید این خودرو از آن زمان تاکنون همچنان ادامه دارد. حال که با تاریخچه‌ کلی از سمند آشنا شدید، می‌خواهیم قبل از پرداختن به مزایا و نقاط قوت این خودرو، نگاهی کلی به مشخصات فنی آن داشته باشیم.
سمند LX EF7 به پیشرانه ۱.۷ لیتری ۴ سیلندر خطی و ۱۶ سوپاپ موسوم به EF7 مجهز شده است که توان تولید ۱۱۳ اسب بخار قدرت در ۶ هزار دور در دقیقه و ۱۵۵ نیوتن‌متر گشتاور در ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ دور در دقیقه را دارد. این پیشرانه با نسبت تراکم ۱۱، به سیستم انژکتوری از نوع پاشش الکترونیکی چندنقطه‌ای مجهز بوده و از استاندارد آلایندگی یورو ۴ برخوردار است. توان خروجی پیشرانه این خودرو از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.
خودروی سمند ال ایکس با داشتن ابعاد برابر با ۴۵۰۲ میلی‌متر طول، ۱۷۲۰ میلی‌متر عرض، ۱۴۶۰ میلی‌متر ارتفاع و ۲۶۷۱ میلی‌متر فاصله بین دو محور، جز خانواده سدان‌های سایز متوسط دسته‌بندی می‌شود. در کاتالوگ رسمی ایران‌خودرو، سمند ال ایکس حداکثر سرعتی برابر با ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت داشته و می‌تواند ظرف ۱۲ ثانیه، سرعتش را از صفر به صد کیلومتر بر ساعت برساند. گنجایش باک آن ۶۶ لیتر بوده و طبق اعلام رسمی ایران‌خودرو، مصرف سوخت جاده‌ای سمند ال ایکس در هر صد کیلومتر ۵.۸ لیتر و در حالت ترکیبی، به ازای هر صد کیلومتر تقریباً ۷.۵ لیتر بنزین است. وزن خودرو بدون سرنشین، با مخزن سوخت پر و بدون تجهیزات اضافی، ۱۲۴۰ کیلوگرم بوده و صندوق‌عقب آن نیز ۵۰۰ لیتر ظرفیت دارد.
حال با دانستن اطلاعاتی کامل هم در مورد سمند LX EF7، قصد داریم به بررسی نقاط قوت، مزایا و محاسن آن پرداخته و دلایلی را بررسی کنیم که چرا این خودرو ازنظر ما ارزش خرید بالایی دارد. البته این نکته را باید مثل همیشه یادآوری کنیم که دلایل و مسائل مطرح‌شده در این مقاله، تنها در صورتی برایتان مفید خواهد بود که جز دغدغه‌ها و اولویت‌های اصلی شما برای خرید یک سدان متوسط خانوادگی باشند؛ لطفا در ادامه با Z4CAR همراه باشید.

۱ – پیشرانه خوب

7 دلیل برای خرید سمند LX

سمند ال ایکس در ایران با دو پیشرانه XU7JP/L3 و EF7 عرضه می‌شود که ما در این مقاله قصد داریم مدل مجهز به موتور EF7 را بررسی کنیم. همان‌طور که در معرفی کلی خودرو نیز اشاره کردیم، پیشرانه سمند LX به‌صورت ۴ سیلندر خطی ۱.۷ لیتری و ۱۶ سوپاپ بوده و حداکثر توان خروجی آن برابر ۱۱۳ اسب بخار و گشتاور آن ۱۵۵ نیوتن‌متر است. به‌طورکلی، این پیشرانه در مقایسه با موتور XU7 مزایای بسیاری دارد که از آن جمله می‌توان به تعداد بیشتر سوپاپ (۱۶ سوپاپ)، قدرت و گشتاور بیشتر و همچنین بهره‌مندی از فناوری زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها (VVTi) اشاره کرد. فناوری VVTi علاوه بر افزایش گشتاور موتور، سبب کاهش آلایندگی و مصرف سوخت پیشرانه سمند ال ایکس هم شده است. به دلیل استفاده از سیستم خنک‌کننده روغن، موتور EF7 به‌طورکلی و در شرایط استاندارد میل کمتری به داغ شدن دارد و خیلی سخت جوش می‌آورد. از دیگر مزایای این موتور می‌توان به استفاده از فناوری کویل جداگانه برای هر سیلندر (Coil on Plugs) اشاره کرد که علاوه بر کاهش طول وایرها، سبب افزایش قدرت جرقه‌زنی و درنتیجه، افزایش توان خودرو شده است. پیشرانه EF7 شاید در دورهای بالا صداهای آزاردهنده‌ای از خود تولید کند اما در مقایسه با سایر پیشرانه‌هایی که بر روی محصولات میان رده شرکت ایران‌خودرو قرار دارد تا حدودی از سروصدا کمتری برخوردار است. همان‌طور که قبلاً ذکر کردیم، شتاب صفرتا صد سمند ال ایکس تقریباً برابر با ۱۳ ثانیه است که برای خودرویی در این رنج قیمتی، چندان هم بد به نظر نمی‌رسد.

۲ – ایمنی خوب با توجه به استانداردهای ایران!

7 دلیل برای خرید سمند LX

 در میان خودروهای ایرانی، معمولاً بحث ایمنی یکی از مواردی است که همواره مورد کم‌لطفی خودروسازان قرار می‌گیرد. متأسفانه از طرف نهادهای ناظر بر صنعت خودرو نیز، هیچ الزامی مبنی بر حضور خودروهای تولید داخل در تست‌های تصادف معتبر وجود ندارد. بااین‌حال، سمند به‌عنوان یکی از پرفروش‌ترین مدل‌های داخل کشور در میان مردم همیشه به یکی از ایمن‌ترین سدان‌های میان رده معروف بوده است. استحکام بالای بدنه سمند هم می‌تواند گواهی بر این ادعا باشد. هرچند در نقدی که مجله خودرو بریتانیا چندی پیش برای سمند ال ایکس نوشته بود، با توجه به استانداردهای روز دنیا، ایرادهای زیادی را برای این خودرو بیان کرده بود. فیلمی هم در فضای مجازی از تست تصادف سمند وجود دارد که عمق فاجعه را به‌خوبی نشان می‌دهد؛ اما بازهم می‌توان گفت که با توجه به استانداردهای خودرویی ایران، سمند در مقایسه با سایر مدل‌های تولیدشده در داخل از ایمنی قابل قبولی برخوردار است. از مهم‌ترین امکانات و تجهیزات امنیتی سمند LX می‌توان به ترمز ضد قفل (ABS)، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز جلو دیسکی، ترمز عقب کاسه‌ای، کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشین جلو، سیستم ضد سرقت (ایموبلایزر)، سیستم هشداردهنده هوشمند مرکزی، هشداردهنده موانع عقب، قفل مرکزی با ریموت کنترل، کمربندهای ایمنی باقابلیت تنظیم ارتفاع، مالتی پلکس در کلاس ۲۹۱۱۰ و ۲۹۱۱۶، سیستم گویا در کلاس ۲۹۱۱۱ و... اشاره کرد.

۳ – کابین جادار و نسبتاً خوب

7 دلیل برای خرید سمند LX

طراحی کابین سمند LX، در مقایسه با طراحی بدنه خودرو در وضعیت بهتری قرار دارد. داشبورد از طراحی ساده‌ای برخوردار است و حتی باوجود تریم چوبی فیکی که به‌وفور در آن استفاده‌شده، زیبا به نظر می‌رسد. در قسمت میانی داشبورد، شاهد یک نوار چوبی هستیم که تا روی درب‌ها هم ادامه داشته و جز دریچه‌های سیستم تهویه مطبوع، چیز دیگری روی آن وجود ندارد. کنسول مرکزی آن هم تغییراتی در مقایسه با ال ایکس‌های مجهز به سیستم عیب‌یاب سخنگو دارد. غربیلک فرمان، هم‌رنگ با داشبورد بوده و از طراحی نسبتا خوبی برخوردار است، اما همچنان روی آن هیچ اثری از دکمه‌های کنترل سیستم صوتی و دیگر دکمه‌های کنترلی به چشم نمی‌خورد. در سمت چپ، شاهد دکمه‌ بالابر شیشه‌ها و دکمه‌های مربوط به تنظیمات آینه‌های جانبی هستیم. صفحه کیلومتر و آمپرها هم طراحی قابل قبولی دارند و ترکیب رنگ نور آن در شب خوب است. صندلی‌های سمند از راحتی قابل قبولی برخوردارند و مخصوصا صندلی راننده در این خودرو، علاوه بر تنظیم برقی پشتی به تنظیم اهرمی ارتفاع نیز مجهز شده است. بدون شک یکی از موارد قابل‌توجه کابین این خودرو، جادار بودن آن است؛ به لطف طول بین دو محور جلو و عقب، فضای پای سرنشینان در وضعیت خوبی قرار دارد و مطمئنا سرنشینان این خودرو در سفرهای طولانی‌مدت، مشکلی چندانی نخواهند داشت. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، صندوق‌عقب سمند ال ایکس فضای خوبی معادل ۵۰۰ لیتر در اختیار شما می‌گذارد که بدون شک به هنگام سفر بسیار کارآمد خواهد بود. البته کابین این خودرو ایرادهایی هم دارد که در مقاله بررسی معایب، به آن‌ها هم اشاره خواهیم کرد.

۴– شبکه گسترده نمایندگی

7 دلیل برای خرید سمند LX

سمند LX نیز همچون محصولات ایران‌خودرو، از یک مزیت بزرگ و مهم به نام شبکه گسترده نمایندگی و خدمات برخوردار است؛ موضوعی که اگر زیاد اهل سفر هستید و دوست دارید به همه جای کشورمان سفر کنید، قطعاً به کار شما خواهد آمد. این در حالی است که بسیاری از شرکت‌های تازه‌وارد چینی، حتی در برخی از شهرهای بزرگ کشورمان هم نمایندگی ندارند و این موضوع، می‌تواند در صورت خراب شدن خودروی شما در شهری که فاقد نمایندگی موردنظر است، دردسرهای زیادی برایتان ایجاد خواهد کرد. ایران‌خودرو همچنین امداد خودروی بسیار خوب و قوی هم در داخل شهرها و جاده‌های بین‌شهری دارد که در صورت خراب شدن خودرو، در سریع‌ترین زمان ممکن به سراغ شما می‌آیند. قطعات و لوازم‌یدکی سمند ال ایکس هم به‌راحتی در همه جای کشور یافت می‌شود. جالب است بدانید بسیاری از خودروهای چینی گاها به دلیل نبود قطعه، هفته‌ها در نمایندگی متوقف می‌شوند، اما درصورتی‌که سمند ال ایکس داشته باشید، شاید بتوان گفت اصلاً دچار چنین مشکلی نخواهید شد.

۵– سواری نرم و هندلینگ خوب

7 دلیل برای خرید سمند LX

یکی از مواردی که اگر حتی یک‌بار داخل کابین سمند نشسته باشید قطعاً متوجه آن شده‌اید، سواری نرم و راحت آن است. سیستم تعلیق سمند LX نسبت به رنج قیمتی که این خودرو در آن قرار دارد، بسیار نرم بوده و به‌خوبی از پس جذب ناهمواری‌های جاده و خیابان برمی‌آید. هندلینگ سمند ال ایکس در مقایسه با سایر هم‌رده‌های خود، بدون شک یکی از بهترین‌ها محسوب می‌شود و این خودرو هم در جاده‌های پرپیچ‌وخم و هم در فضای شهری عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد. جالب است بدانید بر طبق نظرسنجی برگزارشده دریکی از انجمن‌های خودرویی کشور، از میان ۹ خودروی مختلف ایرانی، سمند موفق شد با ۴۰ درصد آرا به‌عنوان خودرویی با بهترین هندلینگ انتخاب شود.

سخن پایانی

7 دلیل برای خرید سمند LX

در این مطلب مشاوره سایت Z4CAR، تلاش کردیم تا به بهترین و کامل‌ترین شکل ممکن به بررسی مزایا، نقاط قوت و خوبی‌های سمند ال ایکس پرداخته و شمارا با برخی از مهم‌ترین دلایل خریدن آن آشنا کنیم. مطمئنا در آینده‌ نزدیک، در مطلبی جداگانه به بررسی نقاط ضعف و ایرادهای این خودرو نیز خواهیم پرداخت. نکته‌ای که باید حتماً متذکر شویم این است که تمامی مقایسه‌ها و بررسی‌های این مقاله با توجه به رنج قیمتی که این خودرو در آن قرار دارد نوشته‌شده است؛ به همین دلیل از شما مخاطبین گرامی خواستاریم قبل از هرگونه قضاوت، حتما این مورد را مدنظر خود قرار دهید.
به‌طورکلی اگر در این رنج قیمتی، به دنبال خرید یک سدان سایز متوسط خانوادگی هستید که کابینی راحت و جادار، امکانات و تجهیزات مناسب، طراحی بدنه قابل‌قبول، شبکه نمایندگی‌های گسترده و توان فنی مناسبی داشته باشد قطعا سمند ال ایکس را یکی از گزینه‌های اصلی لیست خود قرار دهید.
در پایان، لطفاً نظرات خود را در مقایسه با مطلب مشاوره خرید امروز وب‌سایت زوم فور کار و موارد مطرح‌شده در مورد خرید سمند، با ما مطرح کنید. همچنین اگر قبلا تجربه سواری با سمند ال ایکس را داشته‌اید یا در حال حاضر مالک این خودرو هستید، اگر موردی ازقلم‌افتاده یا نکته‌ای وجود دارد که می‌تواند به تصمیم‌گیری مالکان در مورد خریدن یا نخریدن سمند ال ایکس کمک کند، حتماً آن‌ها را با ما و دیگر مخاطبان زوم فور کار در میان بگذارید.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

2 دیدگاه ها برای "سمند LX EF7 (مزایا و نقاط قوت) ۵ دلیل برای خرید"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
علیرضا
مهمان

باسلام
تجربه رانندگی با سمند ef7
۱ماشین نرم و پرقدرت
۲شتاب مناسب نسبت به وزن ۱۳۴۰دوگانه البته
۳ایمنی و مناسب خانواده
۴شتاب جهت سبقت در دورهای بالا واقعا مناسب چابک در موقع حرکت اولیه ماتند ۲۰۶تیپ۵و ۴۰۵tu5نیست اونم به خاطر وزن ماشین ولی در دورهای بالا کشش قابل توجهی داره .ومسافرت رفتن خیلی کمتر خسته نیشی نسبت به ۴۰۵ و۲۰۶
عزیزان بنده ماشینهای قبلی رو داشتم .نمیگم عیب نداره ولی هرمحصولی ی حسن داره ی عیب
امیدوارم که مفید بوده باشم
حق نگهدار همه

پوریا نواییان
مهمان

سلام،ممنون از مقاله خوبتون
ولی نکته ایی وجود داره اون هم این هست که عکس هایی که از سمندLXدر مقالتون گذاشتید مربوط به اولین نسل از این خودرو هست و الان نسل سوم آن وارد بازار شده که سپر جلوی آن دچار تغییراتی شده و جلو پنجره آن از نسل قبلی سمند سورن گرفته شده است.
ممنون از Z4CAR