احتمال تولید خودرو مشترک بین ایران، روسیه و ترکیه

سه شنبه 9 مهر 98 ساعت 10:40
احتمال تولید خودرو مشترک بین ایران، روسیه و ترکیه

رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی گفت: امکان تولید خودروی مشترک بین ایران، روسیه و ترکیه در صورت پرورش ایده مورد نظر وجود دارد.

محمدرضا نجفی‌ منش، رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی در خصوص همکاری با کشورهای روسیه و ترکیه در خودروسازی گفت: برای نخستین بار نزدیک به ۲ سال پیش در انجمن قطعه‌سازان و خودروسازان ترکیه پیشنهاد همکاری توسط ترک‌ها مطرح شد.

علت اصلی این است که سه کشور ایران، روسیه و ترکیه کنار همدیگر هستند و جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ میلیون نفر دارند. علاوه بر آن بازارهای وابسته به این سه کشور هم نزدیک به ۴۰۰ میلیون نفر است. لازم به ذکر است که روسیه و ترکیه خودروسازی خاصی ندارند و پیشنهاد این بود که سه کشور به طور مشترک پلتفرمی را طراحی کنند که حداقل ۸ الی ۹ مدل را بتوان روی آن سوار کرد و در هر کشور به شمار مورد نیاز تولید انجام شود.

تبادل قطعه بین سه کشور

وی ادامه داد: پس از طراحی خودرو، برای قطعات آن هم باید تقسیم‌های لازم انجام پذیرد؛ به عنوان مثال لنت ترمز را در ایران برای هر سه کشور تولید می‌کند و در مقابل ترکیه هم ECU را برای همه تولید کند. لازم به ذکر است که یک تعادل قیمتی هم باید در این برقرار شود و قطعات بین کشورهای ذکر شده مورد تبادل قرار گیرد. در نهایت یک مدل خودرو در هر سه کشور برای بازار خود تولید می‌شود ضمن این که تفاهمی برای صادرات هم باید انجام شود. این سه کشور اگر تمام امکانات را کنار هم بگذارند توان تولید خودروی مورد نیاز خود و حتی تولید نمونه‌های برقی را دارند. خاصیت این است که با تبادل قطعه بین کشورها، نیازی به سیستم بانکی و انتقال ارز وجود نخواهد داشت و در زمان صادرات نیاز به مجوز سازنده اصلی نخواهد بود.

نجفی‌منش در خصوص ترکیه و پیشرفت‌های آن در قطعه‌سازی اظهار کرد: ایران از لحاظ طراحی خودرو، محصولات خود را دارد ولی ترکیه تاکنون این کار را نکرده است و روسیه هم یک سری خودروهای قدیمی داشته که به رنو واگذار شده است. در قطعه‌سازی هم ترکیه پیشرفت خوبی داشته است چون قطعه‌سازان اروپایی در این کشور سرمایه‌گذاری کردند. ترکیه تا ۱۲ میلیارد دلار صادرات قطعات به کشورهای اروپایی دارد. اینجا ما می‌توانیم یک بازار جدید ایجاد کنیم و برای این که روان باشد باید طراحی آن را خودمان انجام دهیم. اگر سه کشور با همکاری یکدیگر خودرویی را طراحی کنند، هزینه هم به شدت پایین می‌آید و این کار را می‌توان با ایجاد مراکز تحقیق و توسعه مشترک انجام داد.

ساخت خودروی اسلامی

وی در پایان گفت: در خصوص کشورهای اسلامی که شامل مالزی، اندونزی، پاکستان، ترکیه، بنگلادش و نیجریه می‌شوند هم قرار بود که یک خودرویی به اسم اسلامی بین این کشورها طراحی شود و به تولید برسد. ولی به خاطر این که کشورهای ذکر شده از همدیگر دور هستند شاید این کار به راحتی انجام نشود ولی به هر حال این قضیه را هم می‌توان دنبال کرد. ما باید دنبال این باشیم که خودرویی متعلق به خود داشته باشیم و بتوانیم در آن تغییرات دهیم ضمن این که پتانسیل مورد نیاز در کشور وجود دارد. ما نباید دنبال این باشیم که قطعات را به صورت CKD به کشور وارد کنیم.

گسترش نیوز

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar