گازسوز کردن خودرو‌های عمومی آغاز شد

بروزرسانی در: سه شنبه 23 اردیبهشت 99 ساعت 11:42
گازسوز کردن خودرو‌های عمومی آغاز شد

ثبت نام از متقاضیان دوگانه سوز کردن خودرو‌های عمومی در سامانه جدید از روز گذشته کلید خورد. اکنون وانت بارها، تاکسی‌ها و مسافربرهای شخصی می‌توانند از آدرسی که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرده، به طور رایگان برای تبدیل خودروی بنزینی خود به خودروی دوگانه سوز ثبت نام کنند.

دوگانه سوز کردن وانت بارها و همینطور تاکسی‌ها قرار است رایگان انجام شود؛ اما برای مسافربرهای شخصی دولت بخشی از هزینه را (۲۴۰ دلار) پرداخت می‌کند. قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اعلام این خبر؛ توضیح می‌دهد: «از روز پیش ثبت نام آغاز شده و طی یک فرآیند۱۴ ماهه در نظر داریم که یک میلیون و ۴۶۴ هزار خودروی عمومی را از حالت بنزین سوز به دوگانه سوز تبدیل کنیم. این طرح منطبق بر مصوبه دولت است.»

حمید قاسمی ده چشمه تأکید می‌کند: «براساس مصوبه شورای عالی اقتصاد، دوگانه سوز کردن خودرو‌های عمومی شامل وانت‌های سبک و سنگین، تاکسی‌ها صددرصد رایگان انجام می‌شود.»

در سامانه جدید ثبت نام خود را دنبال کنید

آنطور که قائم مقام شرکت ملی پخش می‌گوید؛ ثبت نام متقاضیان و مالکان خودرو‌های عمومی در سامانه قبلی هم در سامانه جدید روی آدرس GCR.NIOPDC.IR قابل پیگیری است. سامانه جدید به زیرساخت‌های اطلاعاتی مثل ثبت احوال و شاهکار متصل است و صاحبان خودرو می‌توانند با در اختیار داشتن فقط شماره ملی و شماره تلفن همراه خود که متعلق به مالک خودرو باشد، به این سامانه مراجعه و مراحل ثبت نام خود را پیگیری کنند. قاسمی از اتصال این سامانه با کارگاه‌های تبدیل و دوگانه سوز کردن خودرو‌ها خبر می‌دهد و بیان می‌کند: «بر این اساس افراد پس از ثبت نام، پیامکی را دریافت می‌کنند که بر اساس آن، زمان و محل سکونت مالکان خودرو عملیات فراخوان و تبدیل انجام خواهد شد.»

به گفته قائم مقام شرکت ملی پخش، در حال حاضر همه کارخانه‌ها و مراکز تبدیل با تمام ظرفیت در حال فعالیت هستند و با توجه به زیرساخت‌های مناسبی که فراهم شده است روند دوگانه سوز کردن خودرو‌های عمومی در سریع‌ترین زمان ممکن انجام خواهد شد. ضمن اینکه افرادی که پیش از این در سامانه قبلی ثبت نام کرده‌اند و پیامک‌های فراخوان برای آنها ارسال شده حتماً باید به سایت یا شماره تلفن‌هایی که در پیامک اعلام شده مراجعه کنند، تا نوبت خود را از دست ندهند.

برای خودروهای سنگین هم برنامه داریم

قاسمی می‌گوید: «استراتژی ما این است که بار و مسافر را به سمت مصرف گاز سوق دهیم. این کار از ناوگان سبک آغاز شده و ممکن است به ناوگان سنگین هم برسد؛ حال با استفاده از سیستم «سی ان جی» یا با «ال ان جی» و «ال پی جی».»

«سیان جی» گاز طبیعی فشرده است و «آلان جی» گاز طبیعی مایع و «آل پی جی» گاز مایعی است که آشناترین مثال آن، کپسول‌های گاز خانگی است که اکنون بعضی از خودروها هم به طور غیرقانونی از آن استفاده می‌کنند.

قاسمی در خصوص دوگانه سوز کردن خودرو‌های شخصی هم می‌گوید: «در این مرحله اولویت با خودرو‌های عمومی است، اما پس از این مرحله نحوه ثبت نام دیگر خودرو‌ها از جمله خودرو‌های شخصی هم به ترتیب اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

با هزینه دولت، خودروی خود را دوگانه سوز کنید

با توجه به اینکه قرار است طرح دوگانه سوز کردن خودروها به طور رایگان و با وام‌های کم بهره انجام شود، پیش‌بینی می‌شود که استقبال از این طرح قابل ملاحظه باشد. قاسمی می‌گوید: «بسیار منطقی است که افراد برای کاهش هزینه‌های خود اقدام به دوگانه سوز کردن خودروهای خود کنند. دوگانه سوز کردن خودرو‌ها علاوه بر تأثیری که بر اقتصاد خانوار‌ها دارد ارزش خودرو‌ها را هم افزایش داده و توصیه می‌کنیم مالکان خودرو‌های عمومی حتماً از شرایط پیش آمده استفاده کنند.»

سی ان جی جذاب می‌ماند

قائم مقام شرکت ملی پخش از برنامه‌ای برای حفظ جذابیت قیمتی گاز در برابر بنزین خبر می‌دهد. او می‌گوید: «برنامه این است که در ۵ سال آینده فقط کارمزد متغیر باشد و قیمت خود گاز تغییری نکند. به این ترتیب که تغییر قیمت کارمزد و در مجموع CNG کمتر از ۱۰۰ تومان خواهد بود.»

اکنون هر مترمکعب سیان جی ۴۵۳۲ ریال و هر کیلوگرم آن ۶۵۶۸ ریال عرضه می‌شود، درحالی که بنزین سهمیه‌ای لیتری ۱۵۰۰ تومان و بنزین آزاد ۳ هزار تومان است.

قاسمی با اشاره به اینکه قیمت بنزین الآن در تمام جهان متغیر است اما با کاهش شدت شیوع ویروس کرونا و افزایش مصرف در سراسر جهان دوباره قیمت‌ها بالا خواهد رفت، گفت: «قیمت سیان جی با افزایش قیمت بنزین جذاب‌تر نیز خواهد شد.»

کاهش مصرف بنزین تا ۱۲میلیون لیتر با سیان جی

هم اکنون، جایگاه‌های سیان جی توان عرضه روزانه ۴۰ میلیون متر مکعب گاز سی ان جی را دارند اما تنها ۲۴ میلیون متر مکعب آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و ۱۶ میلیون مترمکعب با وجود ظرفیت خالی وجود دارد.

قاسمی می‌گوید که با اجرای طرح تبدیل خودروهای عمومی بنزین سوز به دوگانه سوز نزدیک به ۱۰ میلیون تا ۲۰ میلیون لیتر در روز در مصرف بنزین صرفه‌جویی خواهد شد و این ظرفیت آزاد شده را می‌توان صادر کرد.

بنزین یکی از فرآورده‌های نفتی است که در دو سال اخیر به لیست کالاهای صادراتی ایران اضافه شده است. با افزایش ظرفیت صادرات این کالای محبوب، ایران می‌تواند درآمد ارزی خود را افزایش دهد. در عین حال با جایگزین کردن گاز به جای بنزین می‌توان آلودگی هوا را نیز کاهش داد.

ایران

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar