نرخ بیمه نامه شخص ثالث خودرو ها در سال ۱۴۰۰

بروزرسانی در: چهارشنبه 8 اردیبهشت 00 ساعت 11:44
نرخ بیمه نامه شخص ثالث خودرو ها در سال 1400

به روزرسانی ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

افزایش ۳۷ درصدی نرخ بیمه شخص ثالث مردم را شوکه کرد

محمد اکبر اشرفی دبیر شورای عالی تأمین اجتماعی و عضو هیئت مدیره کانون مرکزی کارکنان بازنشسته و مستمری بگیران تأمین اجتماعی کل کشور در مصاحبه با رادیو با گفتن اینکه افزایش نرخ حق بیمه باید بر اساس معیار و شاخص هایی انجام شود گفت: اگر شاخص هایی که برای افزایش قیمت بیمه شخص ثالث وجود دارد حداقل باید برای جامعه هدف مشخص شود یعنی مردم باید بدانند که این ارقام بر اساس چه فعل و انفعالات علمی و یا تجربی و اقتصادی تعیین می شود.

او ادامه داد: افزایش نرخ حق بیمه تأثیر زیادی روی زندگی روزمره مردم می گذارد چراکه بیمه شخص ثالث اجباری است و چون هر درصدی که به آن اضافه می شود باید بر مبنای یک آنالیز و بررسی و تحقیقات میدانی و علمی باشد.

دبیر شورای عالی تأمین اجتماعی با بیان اینکه افزایش ۳۷ درصدی قیمت بیمه شخص ثالث مردم را شوکه کرده گفت: فعالان این حوزه باید پاسخگو باشند و یا حداقل قبل از افزایش قیمت، زمینه سازی کنند تا مردم هم در جریان کار قرار بگیرند.

اشرفی افزایش نظارت ها در حوزه بیمه ای به ویژه بیمه شخص ثالث و سایر بیمه های صنعتی را خواستارشد و اضافه کرد: به ازای افزایش حق بیمه شخص ثالث باید تعهداتی هم تعریف شود اما با توجه به موقعیت درآمدی و دریافتی مردم باید نظارت ها را بیشتر و برای افزایش قیمتها نیز مبانی را تعریف کنیم.

دبیر شورای عالی تأمین اجتماعی با بیان اینکه نرخ دیه و بیمه شخص ثالث خارج از چارچوب قانونی و علمی تعریف نمی شود گفت: گزارشات شرکت های بیمه مبنی بر خسارت ۱۰۷ درصدی از بابت بیمه شخص ثالث باید قابل اثبات و مبانی آن نیز مشخص باشد.

نرخ دیه امسال منطقی نیست/ مسئولان تجدیدنظر کنند

محمد باقری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تعریف شرکت های بیمه از نظر متضرر شدن به خاطر بیمه شخص ثالث باید مشخص شود گفت: باید دید که واقعاً شرکت های بیمه از این بابت ضرر کرده اند یا اینکه سودشان کمتر شده است؟!

او افزایش نرخ دیه را غیرمنطقی دانست و گفت: اگرچه ارزش جان انسان بسیار بسیار بالاست اما با این وضعیت جامعه و سبد کالایی مردم این درصد از افزایش هم درست نیست.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: افزایش نرخ دیه ساختار خاص خودش را دارد اما دستگاه هایی که نرخ دیه را مشخص می کنند باید توجه داشته باشند که با این کار آیا به مردم خدمت می کنند یا اینکه مردم با این نرخ متضرر می شوند؟!

باقری بر لزوم تجدیدنظر در تعیین نرخ دیه تأکید و اظهارکرد: نرخ دیه را مجلس تعیین نکرده اما دستگاه های ذیربط در این قضیه باید درمورد نرخ دیه تجدید نظر و بازنگری کنند.

این نماینده مجلس با اعلام اینکه مجلس موضوع خسارت ۱۰۷ درصدی شرکت های بیمه را پیگیری خواهد کرد گفت: موضوع مهم تر بحث دیه است که باید بر مبنای علمی و دقیق تعیین شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه می توان از کشورهای موفق در حوزه بیمه الگو گیری کرد اظهار کرد: متاسفانه ما در قانونگذاری از تجربه های دنیا در این زمینه استفاده نکردیم.

 

 

به روزرسانی ۳۰ فروردین ۱۴۰۰

تغییرات جدید بیمه شخص ثالث

بیمه‌نامه شخص ثالث از ابتدای سال ۱۴۰۰ با تغییرات زیادی همراه بوده که از آن جمله می‌توان به راننده‌محور شدن سوابق تخفیف بیمه و افزایش ۳۷ درصدی حق بیمه اشاره کرد.

اسفند ماه هر سال موضوع تعیین حق بیمه شخص ثالث مطرح می شود و طی آن با توجه به افزایش نرخ دیه، حق بیمه نیز با افزایش همراه خواهد بود.

در اسفند سال گذشته همچنین گفت و گو ها برای تعیین حق بیمه شخص ثالث انجام شد و سرانجام آن‌گونه رئیس کل بیمه مرکزی اعلام کرد، حق بیمه شخص ثالث، رشدی ۳۷ درصدی را در سال ۱۴۰۰ خواهد داشت.

رشد قیمتی که به عقیده بسیاری از مالکان خودرو در شرایط فعلی اقتصاد و وجود تورم، بسیار زیاد است و این در شرایطی است که بسیاری از افراد برای حل مشکلات اقتصادی، مسافرکشی و کار با ماشین را به عنوان شغل دوم خود انتخاب کرده‌اند.

افزایش حق بیمه، کمتر از رشد نرخ دیه

اگرچه وجود این مشکلات بر هیچ کس پوشیده نیست اما نگاهی به روند تعیین حق بیمه شخص ثالث برای سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که افزایش حق بیمه در مقایسه با رشد نرخ دیه، کمتر بوده است.

در حالی که نرخ دیه در سال ۹۹ برای ماه‌های غیرحرام ۳۳۰ میلیون تومان تعیین شده بود این رقم برای سال ۱۴۰۰ و برای ماه‌های غیرحرام ۴۸۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. مقایسه این اعداد حکایت از آن دارد که نرخ دیه رشدی ۴۵.۵ درصدی را تجربه کرده است.

این در حالی است که نرخ حق بیمه شخص ثالث ۳۷ درصد یعنی ۸.۵ درصد کمتر از حق بیمه افزایش داشته است.

در واقع افزایش ۳۷ درصدی حق بیمه شخص ثالث در شرایطی تعیین شد که شرکت‌های بیمه‌گذار به دلیل رشد ۱۰۰ درصدی حق خسارت تلاش می‌کردند تا علاوه بر رشد ۴۵.۵ درصدی دیه، ۱۸ درصد نیز از این محل به حق بیمه اضافه کنند و بر اساس پیشنهاد آنها، نرخ حق بیمه شخص ثالث به جای افزایش ۳۷ درصدی فعلی، ۶۳.۵ درصد رشد را ثبت می‌کرد.

راننده محورشدن سابقه بیمه

یکی دیگر از تغییراتی که در سال ۱۴۰۰ در بیمه شخص ثالث ایجاد شده، راننده محور شدن سوابق بیمه است. در قانون جدیدی که توسط بیمه مرکزی ابلاغ شده است، بیمه شخص ثالث به طور کامل راننده محور شده است. به این معنا که تخفیف‌های عدم خسارت با فروش خودرو به خریدار منتقل نمی‌شوند. در این قانون جدید انتقال تخفیف فقط از خودروی فرد به خودروی دیگر او و از فرد به خانواده درجه یک او (والدین، همسر و فرزندان) امکان پذیر است.

به علاوه اگر فرد در زمان فروش خودروی خود قصد خرید خودروی جدید نداشته باشد، شرکت بیمه باید به او گواهی مبنی بر حفظ تخفیف‌های عدم خسارت شخص ثالث ارائه دهد تا فرد در زمان خرید خودروی جدید بتواند از تخفیف‌های قبلی خود برای خودرو جدید استفاده کند.

البته باید توجه کرد که انتقال تخفیف در صورتی ممکن است که کاربری خودروی قبلی با خودروی جدید یکسان باشد.

به این ترتیب بیمه‌نامه‌های شخص ثالث خودروها حتی بعد از فروش آنها تا زمان انقضای بیمه‌نامه معتبر بوده ولی در وقت تمدید دیگر این تخفیف اعمال نخواهد شد بلکه تخفیف به فروشنده برمی‌گردد و خریدار باید بیمه‌نامه جدید بخرد آن‌هم بدون تخفیف یا این که از تخفیف‌های خودش استفاده کند.

پیش از این نیز، رئیس‌ کل بیمه مرکزی از امکان انتقال تخفیف بیمه‌نامه شخص‌ ثالث خودروها خبر داده و سقف تخفیف بیمه شخص‌ ثالث را ۷۰ درصد اعلام کرد و گفت: طبق قانونی که در سال ۹۵ با ۱۶ آیین‌نامه اجرایی تهیه و در سال ۹۷ تصویب شد همه شرکت‌های بیمه‌ای موظف به اجرای این قانون شدند اما برخی از اجرای آن سر باز زدند.

در واقع از این پس، تخفیف بیمه روی پلاک خودروها اعمال می شود و استفاده از این تخفیف محدودیت زمانی ندارد و منقضی نخواهد شد وحتی اگر نیروی انتظامی به ابطال پلاک خودرو اقدام کند، تخفیف آن در پرونده مالکیت صاحب پلاک ثبت می‌شود.

نحوه پرداخت خسارت در قانون جدید بیمه شخص ثالث

این اقدام اگرچه برای تشویق رانندگان برای رعایت فرهنگ رانندگی است اما نگرانی‌هایی را نیز در  جامعه ایجاد کرده است. یکی از این نگرانی‌ها این است که «با توجه به راننده محور شدن بیمه، در صورتی که فردی به جز مالک، راننده خودرو باشد و تصادفی رخ دهد، بیمه خسارت را پرداخت نکند.»

در جواب باید گفت که خسارت در صورتی که فردی با گواهینامه معتبر رانندگی پشت فرمان باشد – فارغ از اینکه مالک باشد یا خیر- از سوی شرکت بیمه پرداخت می‌شود زیرا این ماشین است که بیمه شده است.

اما در مورد سابقه بیمه و تخفیف آن، با وقوع تصادف اگر مالک، راننده باشد سابقه تخفیف بیمه او و در صورتی که فرد دیگری رانندگی کند، سابقه بیمه هر دو پاک می‌شود.

همچنین از آنجا که ممکن است بیش از یک نفر به صورت مداوم از یک خودرو استفاده کنند، امکان ثبت گواهینامه برای چند نفر در یک پلاک برای سابقه بیمه امکان پذیر شده است. اگر خودرو تصادفی نداشته باشد برای تمامی این افراد سابقه تخفیف لحاظ خواهد شد و در صورتی که تصادفی رخ دهد و مدارک شناسایی راننده ثبت شده باشد، تنها سابقه تخفیف بیمه آن فرد صفر می‌شود.

در واقع، ثبت جنسیت، تصویر گواهینامه و کارت ملی راننده در سیستم ثبت بیمه‌ای صرفاً برای شفافیت موضوع است و ارتباطی با پرداخت خسارات خودرو ندارد چون خسارات بیمه‌ای به ‌خودرو تعلق می‌گیرد نه راننده، در ضمن ثبت نشدن برخی اطلاعات ممکن است به‌دلیل بروز مشکلات اینترنتی و سامانه‌ای باشد که با صرف کمی وقت و تأمل و تأخیر این مشکل هم رفع می‌شود.

 

 

۲۸ اسفند ۹۹

نرخ بیمه شخص ثالث خودروها

همزمان با افزایش ۴۵ درصدی نرخ دیه سال ۱۴۰۰، شورای عالی بیمه نرخ حق بیمه سال آینده را ۳۷ درصد افزایش داد؛ نرخ حق بیمه شخص ثالث انواع خودرو در سال ۱۴۰۰ نیز با تغییر یافته است که در این خبر می خوانید.

خسارت‌های جانی و مالی ناشی از حوادث رانندگی مطابق نرخ دیه جبران می‌شود؛ بنابراین هر سال بعد از این که نرخ دیه مشخص شد بیمه مرکزی نرخ پایه بیمه شخص ثالث را تعیین و به شرکت‌های بیمه اعلام می‌کند.

بنابراین با تصمیم شورای‌عالی بیمه ، نرخ بیمه شخص ثالث در ۱۴۰۰ معادل ۳۷ درصد نسبت به سال ۹۹ رشد خواهد داشت.

در ادامه جدول حق بیمه شخص ثالث انواع خودرو در سال ۱۴۰۰ را مشاهده می کنید؛

نرخ بیمه نامه شخص ثالث خوددرو ها در سال 1400

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar