نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی تهران با اتوبوس‌های دست دوم

شنبه 11 خرداد 98 ساعت 10:50
نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی تهران با اتوبوس‌های دست دوم

مدیران شهرداری تهران و شورای شهر تهران این روزها بر سر نحوه رفع کمبود شدید اتوبوس در ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی تهران با یکدیگر تعارض پیدا کرده‌اند و ایده خرید «اتوبوس دست دوم» که از طرف شهرداری مطرح شده، به محل مناقشه جدید ترافیکی در مدیریت شهری تبدیل شده است.

ناوگان اتوبوسرانی تهران هم اکنون با حدود ۶ هزار دستگاه اتوبوس در حال سرویس‌دهی به شهروندان است و این در حالی است که تقریباً نیمی از این اتوبوس‌ها فرسوده هستند و با تعمیرات اساسی موقتاً سرپا شده‌اند. برای سرویس‌دهی مطلوب و استاندارد به شهروندان تهرانی، ناوگان اتوبوسرانی پایتخت به ۹۰۰۰ دستگاه اتوبوس زیر سن فرسودگی نیاز دارد. این در حالی است که هم اکنون تنها نردیک به ۳۰۰۰ اتوبوس که از سن فرسودگی عبور نکرده‌اند، در حال سرویس‌دهی هستند. اگر با اغماض از مرمت اتوبوس‌های فرسوده که همچنان در حال رفت و آمد در سطح شهر هستند، عبور کنیم، باز هم تهران همین حالا دست‌کم ۳۰۰۰ اتوبوس جدید نیاز دارد تا ناوگان خود را سرپا نگه دارد.

کاهش کیفیت سرویس‌دهی در ناوگان اتوبوسرانی می‌تواند به کاهش تقاضا برای این مدل حمل‌و‌نقلی منجر شود و بخشی از کسانی را که اکنون برای سفرهای درون‌شهری از ظرفیت محدود اتوبوسرانی استفاده می‌کنند هم برای مدت نامعلوم از این انتخاب ترافیکی منصرف کند. از این رو رفع کمبود ناوگان اتوبوسرانی یکی از اولویت‌های مدیران ترافیکی شهرداری تهران است.

ولی از آنجا که در طول یک دهه اخیر دولت‌ها نقش خود را در تأمین مالی برای خرید اتوبوس‌های جدید در کلان‌شهرها ایفا نمی‌کنند، این کمبود ناوگان به شکل یک نیاز انباشت که رفع آن نیازمند منابع مالی هنگفت است، خودنمایی کرده و با توجه به مشکلات مالی مدیریت شهری، بعضی از مدیران را به فکر خرید اتوبوس دست دوم از کشورهای اروپایی انداخته است. با این حال محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌و‌نقل شورای شهر تهران با این ایده مخالف است و بارها مخالفت خود را ابراز کرده است. با این وجود اخیراً محمدعلی کرونی، دبیر کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران از پیشنهاد خرید اتوبوس‌های دست دوم به شرکت‌های خصوصی از طرف معاونت حمل‌ونقل و ترافیک خبر داده است. وی با انتقاد از اینکه معاونت حمل‌و‌نقل به مصوبات شورای شهر و کمیسیون عمران اهمیتی نمی‌دهد، گفت: اخیراً معاونت در طول تماسی با شرکت‌های خصوصی اتوبوسرانی درخواستی مبنی‌بر ارائه پیشنهاد برای خرید و واردات اتوبوس دست دوم را مطرح کرده است. وی تاکید کرد: واردات اتوبوس دست دوم یک مسیر باطل و اسراف منابع مالی شهر و شهروندان است.

با وجود انتشار این خبر، محسن پورسیدآقایی، معاون حمل‌و‌نقل و ترافیک شهردار تهران گفته فعلاً قصدی برای خرید اتوبوس دست دوم ندارد و هر زمان چنین اتوبوس‌های پیدا شد، درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود.

دنیای اقتصاد

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar