نصب ۵۰ فیلتر دوده بر روی اتوبوس‌های بی.آر.تی

چهارشنبه 6 آذر 98 ساعت 13:16
نصب 50 فیلتر دوده بر روی اتوبوس‌های بی.آر.تی

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از نصب ۵۰ فیلتر دوده دیگر بر روی اتوبوس‌های تندرو بی.آر.تی خبر دارد.

محسن پورسید آقایی صبح امروز در مراسم افتتاحیه نصب فیلترهای جاذب دوده بر روی اتوبوس‌های دو کابین با ذکر این که یکی از کارهایی که در راستای کاهش آلودگی هوا می‌توان انجام داد این است که فیلتر جاذب دوده بر روی اتوبوس‌های دیزلی نصب شود، گفت: البته از سال پیش شهرداری تهران با سختگیری مضاعف نسبت به اتوبوس‌های خود اقدام کرد، به طوری که همه اتوبوس‌ها به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده و توانستند معاینه فنی اخذ کنند؛ اما دودهای ذاتی خودروهای دیزل هم قطعاً باعث آلایندگی هوا می‌شوند و فیلترهای دوده می‌تواند به طور کل جلوی خروجی آلایندگی از خودروهای دیزل را بگیرد.

وی با ذکر اینکه از شرکتاسنا خودرو که سازنده ۷۰۰ دستگاه اتوبوس بی آر تی موجود در خطوط است درخواست کردیم که اتوبوس‌های خود را مجهز به فیلتر دوده کند تا مشکلات و دغدغه‌هایی که در خصوص تناسب موتور اتوبوس‌ها و فیلترهای دوده داشتیم رفع شود، اظهار کرد: هم اکنون ۵۰ فیلتر دوده خریداری شده و تاکنون هم ۲۰ فیلتر بر روی اتوبوس‌ها نصب شده است اما لازم است که این روند ادامه یابد تا همه اتوبوس‌ها دارای فیلتر دوده شوند.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با تاکید بر این که لازم است از فیلترهای ساخت داخل هم استفاده کنیم اما هنوز هیچ شرکتی نتوانسته این فیلترهای جاذب را بسازد، گفت: از شرکت‌های دانش بنیان درخواست می‌کنیم که نسبت به ساخت فیلتر دوده اقدام کند و این در حالی است که یکی از این شرکت‌ها یک نمونه ساخته و آن را بر روی یک اتوبوس نصب کردیم تا بیبیم چه خروجی خواهد داشت.

وی با تاکید بر این که باید مسیر نصب فیلتر دوده بر روی اتوبوس‌ها باز شود و این فرآیند ادامه یابد، تصریح کرد:  در مرحله اول تمام اتوبوس‌های شهرداری مجهز به فیلتر دوده خواهند شد ولی پس از آن لازم است که دیگر اتوبوس‌های رفت و آمد کننده در شهر، کامیون‌ها و دیگر خودروهای دیزلی هم به فیلتر دوده نصب شوند تا جلوی انتشار گازهای آلاینده گرفته شود.

پورسیدآقایی با ذکر اینکه تغییرات آب و هوایی در اختیار ما نیست ولی می‌توانیم جلوی انتشار آلایندگی‌ها را بگیریم، گفت: یکی از راه حل‌ها این است که  مانع انتشار آلایندگی‌ها از مبداء شویم که  قطعاً نصب فیلتر دوده می‌تواند میزان آلایندگی‌ها را کاهش دهد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در خصوص منابع اجرای این طرح هم با ذکر این که هزینه نصب فیلترهای دوده ۱۰۰ درصد از طرف شهرداری تأمین می‌شود، اظهار کرد: هر فیلتر دوده ۱۰۰ میلیون تومان قیمت دارد که تمامی این هزینه‌ها را شهرداری می‌پردازد.

وی افزود: البته قرار بود جرائم معاینه فنی در اجرای طرح LEZ به صورت ۱۰۰ درصدی به شهرداری تخصیص داده شود ولی مشکلات قابل درک دولت، موجب شد که دولت نتواند این مبلغ را به شهرداری بدهد. البته با توجه به افزایش درآمدهای دولت با توجه به افزایش قیمت بنزین به نظر می‌رسد دولت لازم است به شهرداری کمک کند.

پورسیدآقایی در پاسخ به این سؤال که آیا شورای شهر و علیخانی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورا که مخالف نصب فیلتر دوده بودند با نصب این فیلترها موافق هستند یا نه؟ اظهارکرد: مجموعه شورا به ویژه کمیسیون محیط زیست و حمل و نقل موافق نصب فیلتر دوده هستند اما ابهاماتی وجود دارد و عقیده دارند که ممکن است این فیلترها بر روی موتور تأثیر بگذارد که این دغدغه‌ها رفع شده است؛ چون که خوشبختانه در این مرحله نصب فیلتر دوده، از شرکت اتوبوس ساز درخواست کرده‌ایم که نسبت به تأمین فیلترهای دوده اقدام کنند تا  ابهامات و مشکلاتی که می‌توانستیم برای نصب فیلتر دوده متصور شویم، رفع شود.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در خصوص نوع فیلترهای نصب شده بر روی اتوبوس‌ها گفت: ما قبلاً بر روی ۵۰ دستگاه اتوبوس فیلتر نصب کرده بودیم که در آن فیلترها می‌بایست دائماً مواد شیمیایی به سوخت اتوبوس‌ها اضافه می‌کردیم تا نسبت به پایش اقدام شود؛ اما این فیلترهای دوده متفاوت است و براساس آخرین تکنولوژی تهیه شده است. به طوری  که اگر اتوبوس‌ها تا حد کمی روغن سوزی داشته باشند باز هم فیلترهای دوده فعال هستند.

وی با ذکر این که این فیلترهای دوده عمر زیادی دارند و به صورت آنلاین پایش می‌شوند، تصریح کرد: به نظر می‌رسد هر ۸ ماه یکبار لازم است که این فیلترها پاک سازی شود.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar