افزایش قیمت بنزین و دو نرخی شدن آن مطرح نیست

بروزرسانی در: جمعه 18 آبان 97 ساعت 00:36
افزایش قیمت بنزین و دو نرخی شدن آن مطرح نیست

یک عضو کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی گفت: دو نرخی شدن بنزین در کمیسیون انرژی طرح نشده و حداقل این است که در قانون بودجه ۹۷ که تصویب کردیم دو نرخی شدن بنزین و گران کردن آن را به دولت اجازه ندادیم.

علی بختیار در مورد احتمال دو نرخی شدن بنزین، اظهار کرد: تا به حال چنین موضوعی در کمیسیون انرژی طرح نشده است و حداقل این است که در قانون بودجه ۹۷ که تصویب کردیم دو نرخی شدن بنزین و گران کردن آن را به دولت اجازه ندادیم. دولت در لایحه خود بحث افزایش قیمت حامل‌های انرژی را در تبصره ۱۸ قانون بودجه ۹۷ و درآمد ۱۷ هزار میلیارد تومانی را پیش‌بینی کرده بود.

وی در همین مورد افزود: ولی کمیسیون انرژی مجلس در نخستین قدم رأی به حذف تبصره ۱۸ قانون بودجه داد. در کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ باز همین مسیر دنبال شد و در حال حاضر موضوع افزایش قیمت بنزین و دو نرخی شدن آن تا به حال در این کمیسیون مطرح نشده است و اگر این کار بخواهد انجام شود باید دولت در این باره از مجلس اجازه بگیرد.

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی گفت: پس دو نرخی شدن بنزین صحت ندارد و فعلاً افزایش قیمت بنزین هم مطرح نیست.

بختیار تصریح کرد: سهمیه بندی بنزین هم فعلاً مطرح نشده است و هیچ تغییری در ترتیبات قبلی در موضوع بنزین و حامل‌های انرژی نداشتیم. در خصوص تأمین بنزین با توجه به اینکه فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس هم به بهره برداری رسید نزدیک به ۲۴۰ هزار بشکه بنزین از این پالایشگاه بزرگ استحصال می‌شود و تا انتهای امسال هم فاز سوم آن به بهره برداری می‌رسد. پس مشکلی در تأمین بنزین نخواهیم داشت.

این عضو کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی، گفت: در رابطه با دیگر حامل‌های انرژی نظیر برق امسال با مشکل جدی خاموشی‌ها رو به رو هستیم که ناشی از مصرف غیر بهینه است. نزدیک به ۵۰۰۰ مگاوات از نیروگاه‌های برق آبی را که برق را در زمان اوج مصرف تأمین می‌کردند به علت نبود بارش‌های مناسب نداریم و این ۵۰۰۰ مگاوات را کسری داریم.

وی افزود: از طرفی عدم بهینه مصرف کردن برق یکی دیگر از مشکلات است. به همین علت در مجلس بررسی می‌کنیم تا بتوانیم دهک های دهم، نهم و هشتم را که به طور غیر بهینه برق مصرف می‌کنند افزایش تعرفه دهیم و با افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف منابع حاصل از آن را صرف افزایش راندمان نیروگاه‌ها کنیم.

بختیار در همین مورد ادامه داد: متوسط راندمان نیروگاه‌های کشور ۳۷ درصد است و این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته متوسط راندمان ۵۰ درصد است. حتماً باید در حوزه نیروگاهی و انتقال برق بهینه سازی کنیم. در بخش مصرف و تقاضا هم باید حتماً تعرفه های سخت گیرانه ای برای مشترکان پرمصرف داشته باشیم.

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی، گفت: امروز شرایط به نوعی است که ۲۰ هزار مگاوات از حدود ۵۷ هزار مگاوات را در حوزه سرمایش استفاده می‌کنیم. بیش از نیاز مصرف می‌کنیم و درجه حرارت را به جای اینکه روی ۲۳ درجه بگذاریم روی ۱۶ درجه می‌گذاریم. این نوع مصرف زدگی کشور را دچار زیان جدی می‌کند.

وی با ذکر اینکه بخش صنعت در ایران اتلاف انرژی زیادی دارد، یادآوری کرد: شدت انرژی در حوزه حمل و نقل بسیار بالا است و این شدت در حوزه ریل باید به یک دهم کاهش یابد. تصمیم داریم طرحی را به طور کارشناسانه به صحن مجلس ببریم تا جلوی مصرف زدگی در حوزه انرژی را بگیریم.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar