اگر صنعت خودرو تعطیل شود باید ۱۵ هزار میلیارد واردات خودرو داشته باشیم

دوشنبه 29 مهر 98 ساعت 14:43
اگر صنعت خودرو تعطیل شود باید 15 هزار میلیارد واردات خودرو داشته باشیم

به گفته دبیر انجمن خودروسازان ایران، اگر صنعت خودروسازی کشور تعطیل شود باید ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد دلار واردات خودرو داشته باشیم.

امروز (دوشنبه) نخستین نشست مشترک انجمن خودروسازان ایران و انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرویی کشور برگزار شد تا به گفته آنها، نسبت به اظهارات روز گذشته رییس بانک مرکزی، پاسخ داده شود.

در این نشست احمد نعمت ‌بخش دبیر انجمن خودروسازان ایران به ارائه آمار تولید خودرو در شش ماهه اول سال جاری پرداخته و گفت: در شش ماهه اول امسال ۳۵ درصد کاهش تولید خودرو و ۳۶ درصد کاهش تولید سواری اتفاق افتاده است که به خاطر قیمت خودرو بوده است. چنانچه به آمارهای دوسه سال اخیر رجوع کنیم، می‌بینیم که شورای رقابت طوری قیمت‌گذاری کرده که خودروسازی ایران زیان‌ده شده است. سال گذشته ستاد اقتصادی سران سه قوه مسولیت قیمت‌گذاری را به سازمان حمایت سپرد. همان اوایل سال که سازمان حمایت قیمت‌ها را برآورد کرده و در کمیته خودرو بررسی و اعلام کرد، اعداد و ارقام نشان داد که همه خودروهای فروخته شده با ضرر و زیان فراوان همراه بوده است.

وی افزود: سرکوب مالی خودروسازان موجب شد تا دو خودروساز بزرگ کشور نزدیک به ۸۰۰۰ میلیارد تومان متحمل ضرر شوند و از آنجایی که هنوز هم سرکوب‌ مالی خودروسازان ادامه‌دار است، به ۱۲ الی ۱۳ هزار میلیارد تومان زیان مالی دو خودروساز تبدیل شده که این زیان ۲۰ هزار میلیارد تومانی همان بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان نیز است. علاوه براین دولت به قانون هم عمل نکرد؛ چون که اگر به هر دلیل قیمت کالایی را کمتر از قیمت واقعی آن اعلام کند، باید زیان تولیدکننده را پرداخت کند، ولی در این خصوص هیچ جبران ضرری از این جهت متحمل نشد.

دبیر انجمن خودروسازان ایران با اشاره به صحبت‌های روز پیش رییس کل بانک مرکزی مبنی بر اینکه روزانه قیمت خودروها افزایش پیدا می‌کند، گفت: ایشان نمی‌دانند ما دچار سرکوب قسمت هستیم، قیمت‌ها ثابت مانده و خودروسازان زیان‌ده شده‌اند. اگر این صنعت متوقف شود، بایستی ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد دلار خودرو وارد کنیم. چرا ما زیان‌ده شده‌ایم؟ از سال گذشته تاکنون قیمت مواد اولیه رشد قابل توجهی داشته است. به طور مثال ورق فولادی از ۱۸۰۰ تومان رسیده به ۶۷۰۰ تومان، فولاد کیلویی ۱۹ هزار تومانی اکنون ۶۵ هزار تومان است. فولاد آلومینیومی ۲۸۰۰ تومانی به ۹۵۰۰ تومان رسیده، حمل کالا هم سه برابر شده، قیمت کاتالیزورهای ۳۰۰ هزار تومانی به دو میلیون تومان رسیده است ضمن نرخ اینکه ارز ۳۸۰۰ تومانی هم هم اکنون بیش از ۹۰۰۰ تومان است که آن هم تعلق نگرفته و باید ارز با نرخ آزاد تهیه کنیم.

وی با ذکر اینکه افزایش قیمت‌های وارده بر قطعات خودرو و قیمت‌گذاری دستوری موجب شده تا علیرغم مشکلات تحریم‌ها، خودروسازان کشور زیان‌ده شوند؛ گفت: زمانی که ما نتوانیم بدهی خود به قطعه‌سازان را پرداخت کنیم، قطعه‌ساز هم دیگر توان تولید نداشته و نمی‌تواند برای خودروساز تأمین قطعه کند؛ لذا تقاضای افزایش قیمت قطعات را می‌کند اما از آنجایی که ما افزایش قیمت خودرو نمی‌توانیم داشته باشیم، نمی‌توانیم درخواست افزایش قیمت قطعات را قبول کنیم، بنابراین اگر اینطور باشد، قطعه‌سازی‌ها هم تعطیل خواهند شد که به دنبال آن تعطیلی خودروسازان است.

نعمت‌بخش اظهار کرد: دولت باید تقاضای افزایش قیمت خودرو را بپذیرد. حتی نمی‌خواهیم تعرفه را هم کاهش دهد؛ تعرفه همان ۲۵ درصد بماند ولی ما را از قیمت‌گذاری‌ها معاف کنند تا مشکلات ما حل شود.

روز پیش رییس کل بانک مرکزی با ذکر اینکه تا کی باید خودروسازی فشل ادامه یابد، اظهار کرد: خودروسازان طی سال‌های اخیر بارها نقدیندگی جدید دریافت کردند ولی نه تنها بهبودی در عملکردشان به وجود نیامده که حتی از انجام تعهداتشان نیز ناتوان بودند. با این وجود من سال گذشته اعلام کردم که چهار هزار میلیارد تومان نقدیندگی ریالی و ۸۴۴ میلیون یورو نقدیندگی ارزی در اختیار خودروسازان قرار خواهیم داد تنها با این شرط که پس از یک سال تعهد بدهند که این مبلغ را پس می‌دهند اما در عمل هیچ یک از آنها این تعهد را قبول نکردند و سؤال این جا است که این خودروسازی فشل تا چه زمانی باید به همین شکل ادامه پیدا کند.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar