هشدار به خریداران حواله خودروهای بیسو
دبیر انجمن واردکنندگان خودرو میگوید: این روزها در بازار به جای فروش خودرو حواله فروشی میشود. در این وضعیت از مردم میخواهیم به هیچ عنوان خودرویی را پیش خرید نکنند. همچنین یکی دیگر از کارشناسان هم چنین هشداری را در خصوص خودروهای بیسو میدهد.
نخستین بار خودروهای بیسو در سال ۲۰۱۷ توسط دو شرکت خودروسازی پکن و یینشیانگ تولید شد. از آنجایی که ایرانیها مشتاق استفاده از خودروهای کراس اوور هستند نمایندگان بخش خصوصی برای واردات این نوع خودروها اعلام آمادگی کردند.
آن طور که در اخبار آمده، گروه سیف خودرو نتوانست به تعهداتشان مبنی بر واردات به موقع خودروها اقدام کند. براساس گفته فعالان بازار خودرو تنها ۸۰۰ خودرو بیسو ثبت سفارش شده و این در حالی است که در حال حاضر آگهیهای بیشمار و متفاوتی مبنی بر فروش حواله بیسو T3 در فضای مجازی و سایتهای متعلق به فروش خودرو وجود دارد.
نزدیک به دو سال پیش گروه سیف خودرو با شعار «شاسی بلند، لوکس اقتصادی» در بازار ایران عرض اندام کرد. بنرهای این گروه خودرویی در زمان اعمال قانون ممنوعیت واردات خودروهای خارجی سطح شهر و اتوبانها را پوشش داده بود.
مردم خودرو بیسو نخرند
این شرکت واردکننده با وعده عرضه خودروها با قیمتهای مناسب قصد داشت در میان رقبا برنده میدان شود؛ این در حالی است متقاضیانی پر و پا قرص این خودرو که زمانی بیصبرانه منتظر واردات این نوع از خودروها بودند اکنون حوالههایشان را به نرخهای ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان به معرض فروش گذاشتهاند. در همین حال دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در توصیهای به مردم میگوید: «هرگز برای خرید این نوع خودروها اقدام نکنید؛ چون که فعلاً خبری از واردات خودروهای خارجی و چینی نیست.»
بررسی آگهیهای سایتهای خریدوفروش خودرو نشان میدهد شمار قابل توجهی از فروشندگان این خودرو، تنها میخواهند حواله خودرو را بفروشند که به گفته بعضی از این فروشندگان، خودشان هم نمیدانند چه زمانی امکان دارد این حوله به خودرویی تبدیل شود.
چرا مردم حواله خودروهای چینی را میفروشند؟
در همین حال، یک فروشنده حواله در خصوص چرایی فروش خودروهای بیسو میگوید: اسفند ماه سال ۱۳۹۷، بابت ثبت نام ۹۰ میلیون تومان به حساب شرکت واریز شد. در ۲۴ شهریور ماه امسال دعوتنامه تکمیل وجه دریافت شده، که مبلغ ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومن سود مشارکت و تأخیر لحاظ شده است. تاریخ تحویل خودرو در دعوتنامه ۳۰ روز کاری پس از تکمیل وجه است.
او اظهار میکند: با توجه به بیتعهدی شرکت خودروسازی ترجیح دادم تا حواله این خودرو را به گروه واردکننده خودرو واگذار کنم؛ چون که سال پیش قیمت تمام شده خودرو ۱۹۰ میلیون تومان بود، این در حالی است که گروه واردکننده در تماسی به ما اعلام کردند که قیمت این خودرو به ۲۴۹ میلیون تومان رسیده؛ با وجود ممنوعیت واردات خودروها و همچنین افزایش یکباره قیمتها خرید این خودرو دیگر برای ما صرفه اقتصادی ندارد.
انصراف خریداران از خودرو بیسو
به نظر میرسد خریداران خودرو در این وضعیت یک به یک در حال انصراف از خودروهای پیش خرید شده هستند. البته بماند که «جک» و «ام ویام» از جمله خودروهای چینی هستند که به نظر میرسد همچنان هم مشتریانی دارند. نمونه آن یکی از ثبت نامکنندگان خودروی بیسو در خصوص دلیل انصرافش میگوید: عدم تحویل به موقع و معطل ماندن سرمایههایمان موجب شد از خرید این خودرو منصرف شوم. سرمایه معطل شده را از شرکت طلب کردم و با دریافت پول مورد نظر یک خودروی جک را از بازار با قیمت پایینتری خریداری کردم.
او اظهار میکند: البته در سری نخست واردات بیسو از این خودرو استفاده کردم ولی با توجه به سابقه استفاده از خودروهای جک باز هم ترجیح دادم این بار به جای خرید مدلهای ارتقا یافته بیسو، سری جدید خودروهای جک را خریداری کنم؛ چون که به نظر میرسد واردکنندگان خودروهای جک و چری در این وضعیت متعهدتر از دیگر واردکنندگان هستند.
تخفیف حوالهداران به خریداران خودرو بیسو
یکی از آگهی دهندگان هم بیسو T3 را به قیمت ۲۹۵ میلیون تومان میفروشد. او در خصوص شمار خودروهای بیسو T5 و T3 میگوید: این خودروها در تعداد محدودی به کشور وارد شدهاند و تعداد انگشت شماری در نمایشگاهها وجود دارد. به عنوان مثال غرب تهران نخستین نمایندگی هستیم که تنها یک مدل از این خودرو را داریم. اگر مشتری واقعی باشید، قطعاً پای معامله تخفیف خوبی هم خواهیم داد!
همچنین یکی دیگر از فروشندگان حواله خودروی بیسو T5خود را به قیمت ۱۳۷ میلیون تومان میفروشد. او میگوید: قرار بود تیر ماه این خودرو تحویل داده شود ولی هنوز نتوانستیم این خودرو را تحویل بگیریم. شرکت قول داده ظرف روزهای آینده این مدل از خودرو را تأمین خواهد کرد.
او اظهار میکند: البته به نظرم خودرویی وجود ندارد ولی ما حواله را به قیمت ۱۳۷ میلیون تومان میفروشیم.
در عین حال یکی از متقاضیان خرید این مدل از خودروهای چینی در یکی از سایتها نوشته است: حواله بیسو T3 را زیر قیمت و به نرخ ۹۴ میلیون تومان میفروشم. دلیل فروش هم نیاز مالی است.
چرا فروش حوالههای بیسو زیاد شده است؟
فروش حوالههای بیسو آنقدر زیاد شده که دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در واکنش به فروش این دسته از خودروهای چینی میگوید: طی دو سال اخیر که عملاً واردات خودروهای خارجی ممنوع شد و در نمایشگاهها خودروی وارداتی چندانی وجود نداشت موج گستردهای از تبلیغات را در فضای شهر شاهد بودیم. البته در آن زمان نحوه واردات این مدل از خودروها برای ما هم جای سؤال داشت.
مهدی دادفر در توصیهای به مردم اظهار میکند: این روزها در بازار به جای فروش خودرو، حواله فروشی میشود. مردم مراقب باشند. متاسفانه نه نهاد نظارتی بلکه هیچ نهاد دیگری هم پاسخگوی این آشفته بازار نیست.
او تصریح میکند: در این وضعیت از مردم میخواهیم به هیچ عنوان خودرویی را پیش خرید نکنند؛ چون که فعلاً هیچ خودرویی برای فروش وجود ندارد. در این بازه زمانی پیش فروش یا پیش خرید خودرو معنایی ندارد جز کلاهبرداری! چنانچه مردم قصد خرید خودروهای خارجی یا چینی را دارند پول خود را نقد پرداخت کنند و خودرو را فوری تحویل بگیرند. در غیر این صورت خودرویی (داخلی یا وارداتی) برای فروش اقساطی یا حوالهای در انبارها وجود ندارد.
خودرو بیسو حتی در چین هم ناشناخته است
از طرف دیگر، یک کارشناس خودرو در جواب به این سؤال که سرنوشت محصولات بیسو در ایران چه شد؟ گفت: طی چند سال اخیر بعضی از تجار ایرانی با شعارهای خاصی با توسعه برند بیسو وارد بازار ایران شدند. به مردم وعده دادند که این خودروها را در داخل مونتاژ خواهند کرد. در حالی که تولید یا مونتاژ خودرو کار سادهای نیست که بخواهند به آسانی آن را در داخل به ثمر برسانند.
بابک صدرایی افزود: برای مونتاژ خودروهای خارجی باید سرمایه گزافی وارد کشور کرد، از طرف دیگر باید توجه ویژهای به نیروی انسانی و انتقال دانش روز شود. البته شرکت خودروسازی بیسو هم در چین هم شرکت ناشناختهای است. متاسفانه واردات این خودروها به کشور بدون مطالعه انجام و در نهایت منجربه شکست آنها شد.
او به واردات خودروهای بیسو اشاره و اظهار کرد: حال با وجود تحریمها سرمایهگذاران بیسو نیز نتوانستند به تعهداتشان عمل کنند. به طور کلی ۸۰۰ خودرو بیسو در بازار تحویل داده شد که شمار آن هم قابل توجه نیست. متاسفانه خدمات پس از فروش این خودروها هم ایراد دارد و برنامه مستقلی برای واردات آن در بازار ایران وجود ندارد.
حالا با توجه به فروش گسترده حوالهها به مردم، شرکت سیف خودرو باید این ابهام را برای مردم روشن کند که چطور با وجود نبود خودرو در انبارها و عدم واردات قطعات همچنان در سایتها و فضای مجازی افراد حواله بیسو به مردم میفروشند؟
تجارت نیوز
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد